Macskatartás

Nincs is szebb annál, ha örökbe fogad egy pihe puha macskát. Ugyanakkor az örökbefogadás előtt rengeteg dologra kell gondolni. Ezeket a dolgokat érdemes átgondolnia, mielőtt hazavisz egy macskát. Olvassa tovább

Macskatartás

Home Office Macskával

Különösen olyan krízishelyzetben, mint például a koronavírusjárvány, az otthonunk négy fala között elvégezhető munka aranyat ér. Nemcsak emiatt kínál egyre több cég home office lehetőséget vagy rugalmas irodai napokat munkavállalói számára. Vállalkozók, szabadúszók vagy az órákra felkészülő tanárok is sok időt tölthetnek otthon az íróasztalnál – nem mindig egyedül, hiszen sokan osztják meg dolgozószobájukat bársonytalpú kedvencükkel. Hogyan is működik a közösségi munkavégzés, a home office macskával? A továbbiakban szeretnénk pár tippet adni ezzel kapcsolatban!

A boldog macska viselkedése

Ha szeretünk valakit, azt szeretnék, ha boldog lenne – és azért, hogy boldog legyen hajlandóak vagyunk sok mindent megtenni. Ez természetesen a szőrös kis négylábúnk iránt érzett szeretetünkre is igaz. Végül is a boldog macska nagyon boldoggá tesz minket. Az alábbiakban bemutatjuk a boldog macska viselkedése 10 jelét.

A macska kommunikációjának megértése

Kétfajta cicakommunikációt különböztetünk meg, az egyik a verbális, a másik pedig a non-verbális kommunikáció. A második alatt a macska testbeszédét értjük és főleg a farok különböző tartását jelenti.

A megfelelő kaparófa

A lakásban tartott macskáknak szükségük van kaparófára, de a szabadon kijáró cicák is örömmel veszik, ha beltérben is van lehetőségük a gőz kiengedésére.

Benti vagy kinti macska?

A jövőbeli macskatartó számára alapvető kérdés a cica potenciális szabadban tartózkodási lehetősége. Milyen előnyei vannak, ha a macska élvezheti a szabad természetet?

Cica nevek – A 30 legjobb

Ha még szüksége lenne egy kis inspirációra a cicaneveket illetően, az alábbiakban találhat néhány ötletet és jó tippet.

Hagyjam, hogy a cicám az ágyban aludjon?

Macskások körében jól bevett szokás, hogy a cica az ágyban alszik. Abban, hogy matracunkat valóban meg kell e osztanunk négylábúnkkal azonban nem mindenki ért egyet. Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek a pro és kontra érveket. Ilyen módon Ön is átgondolhatja, hogy melyik oldallal ért egyet és eldöntheti, hogy hogyan fog eljárni saját háziállatával kapcsolatban.

Itatótál vagy itatókút

Ezzel is vízhez jut a cica, meg azzal is – vagy mégsem egészen ugyanaz? Nem bizony. A csobogó víz nemcsak hangulatos légkört teremt a lakásban, hanem emellett macskáját is fokozott vízfogyasztásra ins

Kaparófa vagy macskabútor?

A kaparás cicáink alapvető szükséglete. Nemcsak a lakásban élő macskáknak, de a szabadban sokat tartózkodóknak is kell élezniük a karmaikat, hogy lekoptassák a fölösleges szaruszövetet.

Kutya macska összeszoktatása

Úgy viselkednek, mint a kutya meg a macska“: Aki ismeri ezt a szólást, sejtheti, hogy a kutya és a macska nem a legjobb barátok. De mi is lehet a mítosz mögött, miszerint a kutyák és macskák esküdt el

Kutyatartók kontra macskatartók

A macska- ill. kutyapárti emberekre ragasztott klisé már régóta nem állja meg a helyét. Ami stimmel, hogy a kutyák és a macskák meglehetősen különbözőek tulajdonságaikat és elvárásikat illetően.

Macskabútor kiválasztása

A macskák számára rendkívül fontos a macskabútor, hiszen mozgásigényüket minden nap ki kell elégíteniük. S ehhez minél több macskabútor áll rendelkezésükre, annál jobb a helyzet.

Macskaháló

A macskahálóval és társaival egész egyszerűen lebiztosíthatja macskája számára a saját erkélyét, hogy kedvence ellenőrzötten és veszélytelenül tartózkodhasson ott.

Macskák összeszoktatása

Úgy döntött, otthonát megosztja egy második cicával is? Ehhez viszont egy kis türelem is szükséges, hiszen először hozzá kell szoktatni egymáshoz a cicákat.

Második macska költözik a házba

Cicáink nagyon is tudják becsülni egy fajtársuk társaságát. Főként a fiatal illetve a házban, lakásban tartott macskák esetében jobb, ha nem egyedül élnek.

A macska kiválasztása

Amennyiben macskát szeretne örökbe fogadni, fordulhat közvetítő ügynökségekhez vagy magánemberekhez. Ha fajtatiszta állatot szeretne, forduljon egy tenyésztőhöz. A komoly tenyésztő ismertetőjele, hogy egy tenyésztő egyesület tagja, maximum két fajtát tenyészt, és papírokkal ellátva árulja a kölyköket. A menhelyeken is rengeteg macska vár szerető otthonra. Ha nem tud kijárást biztosítani, akkor legalább két macskát tartson.

A macska beköltözése

A macska beköltözése előtt meg kell tennie a szükséges előkészületeket: Amennyiben teraszos lakásban lakik, tegye a teraszt macskabiztossá egy speciális hálóval. Kismacskák esetében távolítsa el a törékeny dísztárgyakat. A kiscicák ugyanis szívesen vadásznak a lakásban, aminek sokszor áldozatul esik egy két tárgy. Miután a macska beköltözött, hagyja békén egy kis időre, hogy felfedezhesse és megszokhassa az új környezetet. Előbb vagy utóbb magától közeledni fog Önhöz.

Erre van szüksége macskájának

Játékokra, mint labdákra, tollas botokra és macskamentával töltött játékegérre. A macska toalett elengedhetetlen még kijárós macskák esetében is. Az etető és itató tálak is magától értetődő eszközei egy macskás háztartásnak. A játékok és a kaparófák megelőzik, hogy macskája unalmában vagy körömélesítés céljával kárt tegyen a bútorokban. .

Macskák és más állatok

A macskáknak és a kutyáknak más a testbeszéde ezért sokszor félreértelmezik egymás jeleit. Ahhoz, hogy egymáshoz szokjanak. sok türelemre van szükség, de idővel elfogadják egymást. A macskák és a madarak, illetve a rágcsálók élhetnek egy háztartásban, amíg a macska nem férkőzhet a ketrec közelébe. Máskülönben a macska zsákmányként tekint a kisállatra.