Macska Magazin

Ebben a macskamagazinban számos lényeges információt és tanácsot kaphat, ha az a terve, hogy egy kiscicát fogadjon otthonába. Nagyon szép lehet az együttélés egy szobatigrissel, azonban fontos, hogy tisztában legyen a szükségleteivel és viselkedésmódjával. Ez garantálja, hogy macskája jól érezze magát Önnél és a közös élet örömet szerezzen Önnek, illetve családjának. Azt ajánljuk, hogy először tájékozódjon megfelelően a különféle macskafajtákról, hiszen a külső különbségek mellett különféle specifikus előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek tartásuk során. Olvassa tovább

3 min

Macska vemhesség

Cicája utódokat vár? Akkor fogadja gratulációnkat, lelje sok örömét ebben az izgalmas időszakban! Tájékozódjon róla, hogy mit érdemes tudni a macska vemhesség témájáról, s hogyan támogathatja a jövendőbeli cicamamát a szülés napjáig.
4 min

Macska fülgyulladás (Otitis externa)

Ott áll az ajtóban, éppen beengedné macskáját szokásos éjszakai sétája után, de valami nem stimmel. Vakarózás nyomait látja az állat nyakán, s fejét valamiért ferdén tartja. Talán harcba keveredett egy másik cicával? Ha elolvassa alábbi cikkünket, megtudhatja, miért állhat a dolog hátterében esetleg macska fülgyulladás.
3 min

Macska fülatka

Cicája feltűnően sokat vakarja a fülét, esetleg gyakran rázza a fejét? Lehet, hogy macska fülatka van a dolog hátterében. Ez a speciális atkafajta többek közt súlyos viszketést okoz ugyanis a macskáknál. Olvassa el cikkünket, s minden fontos információt megtudhat a fülatkákról macskáknál.
3 min

Kiscica etetése

A kiscicáknak is speciális tápanyagokra van szükségük az egészséges növekedéshez. Ez az igény fajtától, életkortól és temperamentumtól függően változó lehet.
2 min

Macskasüti sütése: Két finom recept

Szülinapja van a cicájának és különleges örömet szeretne szerezni neki? Akkor a macskasüti mindig jó ötletnek bizonyul. Az igazi macskatorták elkészítése egyáltalán nem olyan nehéz. Ezzel a két receptötlettel azonnal hozzáfoghat.
5 min

Bio macskaeledel

A bio manapság nagyon „menő“, legyen szó zöldségről, gyümölcsről vagy akár állateledelről. De mit is jelent valójában, hogy „bio“ – mi különbözteti meg a bio macskaeledelt a hagyományos macskaeledeltől? Mitől olyan átlátható a bioélelmiszer-előállítás? Tényleg nem tartalmaz a bio macskaeledel mesterséges hormonokat, antibiotikumokat és növekedésserkentőket?
6 min

Saját készítésű macskafagyi

Nyáron főszezonja van a kellemesen hűsítő hatású fagylaltnak. A hőségben a macskák is örülnek egy kis felfrissülésnek. Szeretné a változatosság kedvéért macskafagyival meglepni cicáját? Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogy veszélyes-e a fagylalt a macskák számára, és bemutatjuk Önnek, hogy miként lepheti meg kedvencét saját készítésű macskafagylalttal.
5 min

Toyger

Az USA-ból származó exkluzív toyger egy ,,dizájner macska”, melyet direkt úgy tenyésztettek, hogy egy macskaformájú tigrisre hasonlítson. Neve szintén ezt sejteti, ugyanis az angol ,,toy” (azaz játék) és a ,,tiger” (azaz tigris) szavakból áll össze. Még ha a toyger név úgy is sugallja, természetesen egy háziállat nem játékszer. Sokkal inkább egy szeretnivaló állat, akivel játékos módon lehet foglalkozni.
5 min

Keleti rövidszőrű

Egy keleti rövidszőrű macskával sosem unalmas az élet. Ennek az intelligens, mozgékony, nagyfülű cicának sok figyelemre van szüksége, s nem szívesen van egyedül. Ezért cserébe viszont jóadag ragaszkodással jutalmazza gazdáját.
3 min

Teknőctarka macska

A teknőctarka macska bundáját fekete és vörös szőrszálak teszik különlegessé. A rajzolat hasonlít a teknős páncéljára – a neve is innen ered. Szinte minden teknőctarka macska nőstény. Ebből a cikkből megtudhatja, hogy miért.
6 min

Macskák szilveszterkor: Tippek a tűzijátéktól való félelem ellen

A macskák majdnem háromszor jobban hallanak, mint mi emberek, és négyszer jobban látnak nálunk a sötétben. Nem csoda hát, hogy a szilveszteri tűzijáték fülsiketítő zaja és fénylő villanásai megijesztik a cicákat. Jó hír azonban, hogy vannak olyan dolgok, melyek segíthetnek csökkenteni a macskák szilveszteri stresszét.
4 min

Klikker tréning macskáknak

Szeretné leszoktatni macskáját a kanapé kaparásáról, vagy megtanítani neki néhány trükköt? Akkor jó megoldás lehet a macskaneveléshez a szórakoztató, tudományosan elismert klikker tréning!
4 min

Pórázhoz szoktatni a macskát

Macska pórázon? Jó ötlet ez? Hát persze! Helyes tréning és a megfelelő macskahám segítségével macskája szívesen visel majd pórázt és úgy vonul majd, mint a modellek a kifutón. Olvasson tovább és megtudhatja, hogyan szoktassa rá macskáját a póráz használatára.
5 min

Macska örökbefogadás: 5 jó ok, amiért érdemes idősebb macskát választani

Ó, milyen aranyos! Bevallhatjuk, hogy az ügyetlenkedő kiscicák valóban annyira ellenállhattalanok, hogy legszívesebben rögtön hazavinnénk őket. Gondolkodott már azonban felnőtt macska örökbefogadás lehetőségén? Ha elolvassa cikkünket, megtudhatja, hogy miért érdemes ezt a lehetőséget választani, és miért hálásabbak gyakran az idősebb macskák, mint a kölykök.
7 min

Macskaház házilag: Tippek és trükkök

Nemcsak a kutyák, hanem a macskák számára is biztosíthatunk olyan házikókat, amelyek megvédik őket a rossz időjárástól. Egy macskaház házilag is készülhet, ha az ügyes macskatulajdonosok saját maguk megépítenék. Ebből a cikkből megtudhatja, hogy mire kell figyelnie, ha saját maga szeretne macskaházat építeni.
4 min

Az elutasított és üldözött fekete macska

A régi babona és előítélet szerint szerint a fekete macskák balszerencsét hoznak. Különböző okokból még ma is sokan elutasítják a fekete szőrszínű macskákat. Igencsak jogtalanul, mert a "lakkfekete szőrű" bársonyostalpúak ugyanolyan szeretetre méltóak, mint a fehér vagy "tarka“ cicák.
5 min

Macskajáték házilag: 5 egyszerű és olcsó ötlet

A macskák játszás közben kiélik a vadászösztönüket. Játszani fontos, és minél változatosabb a játék, annál jobb. Íme öt ötlet a macskajáték házilag készítéséhez olyan olcsó kiegészítőkkel, amelyek minden háztartásban megtalálhatók.
9 min

Macskasport: az ideális a testsúlyért

Egynéhány merő jóindulatból kapott finomság, és ugyanakkor túl kevés játék egyből könnyen eredményezhet egy kis zsírlerakódást. Ebből máris adódik a kérdés: van olyan, hogy macskasport? A mi öt gyakorlatunkkal lendületet és fitness-t varázsolhat macskája életébe, s leolvaszthatja róla a plusz dekákat is.
5 min

Macska agility

A mozgás és a játék az egészséges macskaélet alapjai. Amint macskája unatkozni kezd, számítson rá, hogy hamarosan panasza lesz a négylábúra.
4 min

Hajózás macskával

Hajókázás macskával? Ami először igencsak őrülten hangzik, tényleg lehetséges. Előfordulhat, hogy olykor magával kell vinnie cicáját a kompra. Adunk egy pár tippet hozzá.
6 min

Autós utazás macskával

A macskák nem szívesen utaznak. Minden helyváltoztatás tiszta stressz ezeknek az érzékeny állatoknak, hiszen a szokatlan zajok és szagok még az erősebb természetű cicákat is idegessé teszik.
A leghasznosabb cikkeink
Legfrissebb cikkek
Macska Magazin Macskafajták

Toyger

Az USA-ból származó exkluzív toyger egy ,,dizájner macska”, melyet direkt úgy tenyésztettek, hogy egy macskaformájú tigrisre hasonlítson. Neve szintén ezt sejteti, ugyanis az angol ,,toy” (azaz játék) és a ,,tiger” (azaz tigris) szavakból áll össze. Még ha a toyger név úgy is sugallja, természetesen egy háziállat nem játékszer. Sokkal inkább egy szeretnivaló állat, akivel játékos módon lehet foglalkozni.

Ha sikerült egy bizonyos fajta mellett döntenie, szeretnénk cikkeinkkel támogatni Önt a szőrpamacs beszerzése során: hogy találom meg a hozzám illő cicát? Milyen kritériumok segítenek annak megállapításában, hogy egy adott macska nekem való-e? Ha végül sikerült meghoznia a döntést, akkor biztosan sok kérdés felmerül Önben a „jövevény” megérkezésekor tartásával kapcsolatban: hogyan szervezzem meg a beszoktatást? Milyen ápolóeszközökre, játékokra és egyéb tárgyakra van szüksége egy cicának? Minden kérdésre választ találhat magazinunkban.

Biztos lehet abban, hogy kezdő cicatartóként felmerülhetnek problémák az együttélés során. Ezért világosan elmagyarázzuk, hogyan válhat kedvence szobatisztává és hogyan szoktathatja le valamilyen nem kívánt viselkedésről, mint pl. a fajtársakkal szemben tanúsított agresszív magatartásról. A magazin témái között szerepel a szőrpamacsok ápolása is annak érdekében, hogy hőn szeretett négylábúja a lehető legjobb egészségnek örvendjen. Továbbá megtudhatja azt, hogy milyen macskabetegségek jellemzőek és mit tehet azért, hogy cicája mihamarabb meggyógyuljon. Informálódjon arról is, hogy mit tehet a paraziták ellen, milyen oltásokra van szükség és hogyan ápolhatja megfelelően bundáját.

Mindemellett a macska táplálásával kapcsolatos minden fontos információt is megtalálhat itt. Tájékozódjon a macskaeledelek különféle típusainak előnyeiről, illetve hátrányairól és tudja meg, hogyan választhatja ki a megfelelő tápot. Egyes cicáknak speciális táplálkozási igényei vannak, melyről szintén olvashat magazinunkban. Végül, de nem utolsósorban megtudhatja azt is, hogyan kelhet útra kedvencével: hogyan garantálhatja cicája biztonságát és jó közérzetét utazás közben? Milyen szállítóeszközök léteznek és hogyan válassza ki a legmegfelelőbbet? Magazinunk mind ezekkel kapcsolatban is segítséget nyújt és felbecsülhetetlen tippekkel, illetve tanácsokkal látja el Önt további hasznos macskatémákkal kapcsolatban.