Macska Magazin

Ebben a macskamagazinban számos lényeges információt és tanácsot kaphat, ha az a terve, hogy egy kiscicát fogadjon otthonába. Nagyon szép lehet az együttélés egy szobatigrissel, azonban fontos, hogy tisztában legyen a szükségleteivel és viselkedésmódjával. Ez garantálja, hogy macskája jól érezze magát Önnél és a közös élet örömet szerezzen Önnek, illetve családjának. Azt ajánljuk, hogy először tájékozódjon megfelelően a különféle macskafajtákról, hiszen a külső különbségek mellett különféle specifikus előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek tartásuk során. Olvassa tovább

Utazás Macskával

Nyaralás macska nélkül: cicaszitter, macskapanzió és társai

Szinte minden cicagazdi ismeri a dilemmát: Mitévő legyek bársonytalpú barátommal, ha nyaralni megyek? Néhányan legszívesebben magukkal viszik kedvencüket a nyaralásra. Mások inkább nem is utaznak el, és otthon pihenik ki magukat.  Ha azonban Ön egyik lehetőséget sem választja, fontos, hogy távolléte alatt megfelelően gondoskodjon cicájáról, például egy macskapanzió választásával.

4 min

Macskában kullancs: helyes eltávolítás és megelőzés

Alighogy a hőmérő mutatója tartósan átlépi a 7 °C-ot, máris felbukkannak a kellemetlen paraziták. Macskák esetében a kullancsok pedig különösen kellemetlenek. Mit tegyünk, ha a macskában kullancs van és miért kell a vérszívót minél előbb eltávolítani a legjobb módszere, megtudhatja alábbi cikkünkből.
5 min

A kókuszolaj alkalmazási lehetőségei macskáknál

A kókuszolaj macskáknak nagyon kedvelt, természetes kullancs és parazita elleni védelem lehet. Ezenkívül ennek a trendi terméknek számos ápolóhatása is van. A következőkben tippekkel és információkkal szolgálunk arról, hogyan használható a kókuszolaj macskáknak a hagyományos szerek ésszerű alternatívájaként.
4 min

Sérült cica tappancs: így segíthet kedvencén

A macskáknak szokatlan tehetségük van ahhoz, hogy majdnem mindig a talpukra essenek. Ettől függetlenül azonban sérülések még előfordulhatnak, méghozzá pont a cica tappancsokon lévő apró vágások gyakoriak. Hogyan segíthet cicáján, ha észreveszi, hogy a cica tappancs sérült? Olvasson tovább és megtudhatja, hogyan járjon el helyesen az ilyen esetekben, hogyan tehet fel megfelelően egy kötést, illetve mi minden tartozik az elsősegélydobozba.
5 min

Kiscica etetése

A kiscicáknak is speciális tápanyagokra van szükségük az egészséges növekedéshez. Ez az igény fajtától, életkortól és temperamentumtól függően változó lehet.
2 min

Macskasüti sütése: Két finom recept

Szülinapja van a cicájának és különleges örömet szeretne szerezni neki? Akkor a macskasüti mindig jó ötletnek bizonyul. Az igazi macskatorták elkészítése egyáltalán nem olyan nehéz. Ezzel a két receptötlettel azonnal hozzáfoghat.
5 min

Bio macskaeledel

A bio manapság nagyon „menő“, legyen szó zöldségről, gyümölcsről vagy akár állateledelről. De mit is jelent valójában, hogy „bio“ – mi különbözteti meg a bio macskaeledelt a hagyományos macskaeledeltől? Mitől olyan átlátható a bioélelmiszer-előállítás? Tényleg nem tartalmaz a bio macskaeledel mesterséges hormonokat, antibiotikumokat és növekedésserkentőket?
6 min

Saját készítésű macskafagyi

Nyáron főszezonja van a kellemesen hűsítő hatású fagylaltnak. A hőségben a macskák is örülnek egy kis felfrissülésnek. Szeretné a változatosság kedvéért macskafagyival meglepni cicáját? Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogy veszélyes-e a fagylalt a macskák számára, és bemutatjuk Önnek, hogy miként lepheti meg kedvencét saját készítésű macskafagylalttal.
7 min

Cornish Rex

A rövid- és hosszúszőrű macskafajták egyaránt közismertek, a göndör bundájú vagy kopasz fajtársaik azonban már kevésbé! Egy ilyen macskafajta a Cornish Rex is, mely igazán feltűnő szőrzettel büszkélkedhet.
7 min

Selkirk Rex

A Selkirk Rex azon kevés macskafajták közé tartozik, melyeknek göndör bundája van. Különleges kinézetének és gyöngéd természetének köszönhetően pedig egyre több macskabarát szívét rabolja el.
6 min

Devon Rex

A devon rex ritka macskafajta, mely külső megjelenését tekintve nagyon eltér a többi cicától. Koponyája lapos, melyhez hatalmas, elálló fülek és meglehetősen nagy szemek társulnak. Míg az emberek első reakciói a devon rexre vonatkozóan a visszafogottól kezdve az elutasítóig elég sokfélék voltak, később a speciális külső jegyek mégis gyorsan tekintélyt vívtak ki a fajtának. Kellemes személyiségjegyei miatt tipikus családi macskának számít. Kifejezetten alkalmas lakásban való tartásra.
4 min

Klikker tréning macskáknak

Szeretné leszoktatni macskáját a kanapé kaparásáról, vagy megtanítani neki néhány trükköt? Akkor jó megoldás lehet a macskaneveléshez a szórakoztató, tudományosan elismert klikker tréning!
4 min

Pórázhoz szoktatni a macskát

Macska pórázon? Jó ötlet ez? Hát persze! Helyes tréning és a megfelelő macskahám segítségével macskája szívesen visel majd pórázt és úgy vonul majd, mint a modellek a kifutón. Olvasson tovább és megtudhatja, hogyan szoktassa rá macskáját a póráz használatára.
4 min

Megbízik bennem a macskám? Ez az 5 jel elárulja

A macskával való harmonikus kapcsolathoz bizalomra van szükség. De hogyan lehetséges a macska bizalmának elnyerése, és hogyan mutatják ki bizalmukat nyávogó kedvenceink? A bársonytalpúak függetlenek és nem kiszámíthatóak, de ez az öt viselkedés megmutatja, hogy a macskája bízik-e Önben, és mennyire.
4 min

Megbízik bennem a macskám? Ez az 5 jel elárulja

A macskával való harmonikus kapcsolathoz bizalomra van szükség. De hogyan lehetséges a macska bizalmának elnyerése, és hogyan mutatják ki bizalmukat nyávogó kedvenceink? A bársonytalpúak függetlenek és nem kiszámíthatóak, de ez az öt viselkedés megmutatja, hogy a macskája bízik-e Önben, és mennyire.
9 min

Macskasport: az ideális a testsúlyért

Egynéhány merő jóindulatból kapott finomság, és ugyanakkor túl kevés játék egyből könnyen eredményezhet egy kis zsírlerakódást. Ebből máris adódik a kérdés: van olyan, hogy macskasport? A mi öt gyakorlatunkkal lendületet és fitness-t varázsolhat macskája életébe, s leolvaszthatja róla a plusz dekákat is.
5 min

Macska agility

A mozgás és a játék az egészséges macskaélet alapjai. Amint macskája unatkozni kezd, számítson rá, hogy hamarosan panasza lesz a négylábúra.
8 min

Lézerpointer macskáknak

Alkalmas-e a lézerpointer macskajátéknak vagy sem? A következőkben felsorakoztatunk néhány aspektust, pro és kontra érveket, s eldöntheti, hogy Ön milyen állasponton van ezt illetően.
4 min

Hajózás macskával

Hajókázás macskával? Ami először igencsak őrülten hangzik, tényleg lehetséges. Előfordulhat, hogy olykor magával kell vinnie cicáját a kompra. Adunk egy pár tippet hozzá.
6 min

Autós utazás macskával

A macskák nem szívesen utaznak. Minden helyváltoztatás tiszta stressz ezeknek az érzékeny állatoknak, hiszen a szokatlan zajok és szagok még az erősebb természetű cicákat is idegessé teszik.
A leghasznosabb cikkeink
Legfrissebb cikkek
Macska Magazin Utazás Macskával

Nyaralás macska nélkül: cicaszitter, macskapanzió és társai

Szinte minden cicagazdi ismeri a dilemmát: Mitévő legyek bársonytalpú barátommal, ha nyaralni megyek? Néhányan legszívesebben magukkal viszik kedvencüket a nyaralásra. Mások inkább nem is utaznak el, és otthon pihenik ki magukat.  Ha azonban Ön egyik lehetőséget sem választja, fontos, hogy távolléte alatt megfelelően gondoskodjon cicájáról, például egy macskapanzió választásával.

Ha sikerült egy bizonyos fajta mellett döntenie, szeretnénk cikkeinkkel támogatni Önt a szőrpamacs beszerzése során: hogy találom meg a hozzám illő cicát? Milyen kritériumok segítenek annak megállapításában, hogy egy adott macska nekem való-e? Ha végül sikerült meghoznia a döntést, akkor biztosan sok kérdés felmerül Önben a „jövevény” megérkezésekor tartásával kapcsolatban: hogyan szervezzem meg a beszoktatást? Milyen ápolóeszközökre, játékokra és egyéb tárgyakra van szüksége egy cicának? Minden kérdésre választ találhat magazinunkban.

Biztos lehet abban, hogy kezdő cicatartóként felmerülhetnek problémák az együttélés során. Ezért világosan elmagyarázzuk, hogyan válhat kedvence szobatisztává és hogyan szoktathatja le valamilyen nem kívánt viselkedésről, mint pl. a fajtársakkal szemben tanúsított agresszív magatartásról. A magazin témái között szerepel a szőrpamacsok ápolása is annak érdekében, hogy hőn szeretett négylábúja a lehető legjobb egészségnek örvendjen. Továbbá megtudhatja azt, hogy milyen macskabetegségek jellemzőek és mit tehet azért, hogy cicája mihamarabb meggyógyuljon. Informálódjon arról is, hogy mit tehet a paraziták ellen, milyen oltásokra van szükség és hogyan ápolhatja megfelelően bundáját.

Mindemellett a macska táplálásával kapcsolatos minden fontos információt is megtalálhat itt. Tájékozódjon a macskaeledelek különféle típusainak előnyeiről, illetve hátrányairól és tudja meg, hogyan választhatja ki a megfelelő tápot. Egyes cicáknak speciális táplálkozási igényei vannak, melyről szintén olvashat magazinunkban. Végül, de nem utolsósorban megtudhatja azt is, hogyan kelhet útra kedvencével: hogyan garantálhatja cicája biztonságát és jó közérzetét utazás közben? Milyen szállítóeszközök léteznek és hogyan válassza ki a legmegfelelőbbet? Magazinunk mind ezekkel kapcsolatban is segítséget nyújt és felbecsülhetetlen tippekkel, illetve tanácsokkal látja el Önt további hasznos macskatémákkal kapcsolatban.