Kutyatartás

Nem számít, hogy kutyáját egy tenyésztőtől vásárolja meg vagy egy állatmenhelyről fogadja örökbe. Nagyon fontos megfelelően előkészülni ahhoz, hogy kutyája jól érezze magát új otthonában. Olvassa tovább

8 min

6 indok miért ne ajándékozzon kiskutyát karácsonyra

Sok gyerek vágyik egy állati barátra, ezért számos karácsonyi listán szerepel macskakaparással olyasmi: „Egy kutyát szeretnék!“ Kölyökkutya karácsonyra? Ami elsőre bájosan hangzik, nem minden esetben annyira jó ötlet! Még felnőtt számára sem ajánlott ilyen „ajándékkal“ kedveskedni. A továbbiakban olvashat 6 indokot arra, hogy miért nem alkalmasak a kutyák karácsonyi ajándékként.
7 min

A boldog kutya 10 ismérve

„Honnan ismerem fel, hogy hőn szeretett kutyusom jól érzi magát?“ „Honnan tudom, hogy tényleg jól bánok-e kedvencemmel és szép élete van nálam, ami teljes körűen boldoggá teszi?” Mi a boldog kutya ismérve? Ezek olyan kérdések, melyeket sok kutyatartó feltesz magának. Elég nagy a valószínűsége annak, hogy boldog kutya az illető, ha megfelelően le van terhelve. Ezt többek között úgy érheti el, ha sokat foglalkozik vele, például ha a nap nagy részét a közös játéknak szenteli. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy az állatkereskedésből származó minőségi táp elengedhetetlen a testi és lelki egészség fenntartásához és döntő lehet abból a szempontból, hogy kutyusa jó hangulatba kerüljön. A szeretett négylábú elégedettségéről tényleges felvilágosítást hormonképe adhat.
8 min

Home Office Kutyával

Jól megtervezve és ötleteink segítségével a home office kuyával még izgalmasabb lesz és kedvence inkább gazdagítani fogja az otthoni munkát, mintsem hátráltatná.
8 min

Karácsonyi ajándék kutyáknak

Ho, ho, ho, hó! Közeleg a karácsony, és elhiheti, hogy a kutyák is nagyon örülnek az izgalmas ajándékoknak a fa alatt, akik négylábú társként a szűk családi körbe tartoznak. Legyen szó kutyaágyról vagy valamilyen játékról – ebe minden karácsonyi ajándékért hálás lesz. A kutyák nap, mint nap megajándékozzák gazdijukat szeretettel és hűséggel. Aki ugyanúgy örömét leli az ajándékozásban, az manapság már nagyon szép ötleteket találhat a tökéletes karácsonyi ajándékhoz kutyusa számára .
6 min

Kölyökkutya kiválasztása

Egy kutyabarát szíve egyből hevesebben kezd dobogni, amint belepillant az alomládába. Az aprócska kutyusok annyira édesek, hogy az ember legszívesebben mindet hazavinné magával.
5 min

Kutya nevek – A 30 legjobb “O” betűvel

Franciaországban a kutya nevek kapcsán már közel egy évszázada fennáll egy rendszer (“Dog Naming Convention”). Egy kutya kora könnyedén megállapítható regisztrált neve ill. annak első betűje alapján. 2005-ben az "A" betűvel kezdték, majd 2006-ban a "B", 2007-ben a "C" következett, és így tovább. 2018-ban az O betű volt soron, 2019-ben pedig a "P" betű.
6 min

Kutyasétáltatás karanténban

Azokban a kutyagazdikban, akik karanténba kerülnek annak érdekében, hogy ne terjesszék tovább a vírust, felmerül a kérdés, hogyan tudják sétáltatni kutyájukat a karantén alatt?
11 min

Legjobb “P” betűs kutyanevek 2019-ben

1926 óta az adott évben minden Franciaországban született kutyakölyköt azonos betűvel kezdődő névvel látnak el. Ezen hagyományt követve bemutatjuk a 30 legszebb "P" betűvel kezdődő kutyanevek listáját
5 min

Saját készítésű adventi naptár kutyáknak

Az adventi naptárak a karácsony előtti időszak legszebb dolgai közé tartoznak: minden nap kinyithatunk egy újabb ablakot, s örülhetünk az újabb meglepetésnek. Egy kutyáknak való adventi naptárat pedig egyáltalán nem is nehéz saját kezűleg összehozni. S ezzel megédesítheti négylábú családtagja számára is az ünnepvárás időszakát.

Egy kutya örökbefogadása az állatmenhelyről

Aki az állatmenhelyről fogad örökbe kutyát, nagy felelősséget vállal. A kutya örökbefogadásának meghatározott feltételei vannak. Először is a családtagoknak is egyet kell érteniük az örökbefogadásban. Amennyiben kertes házban él, úgy kell kialakítania az udvart, hogy a kutya ne szökhessen ki. Az állatmenhelyek kutyái általában kivizsgált, oltott, féregtelenített és kortól függően ivartalanított állatok. Ha az Ön családjában kisgyermekek is élnek, akkor ennek megfelelően, kiegyensúlyozott kutyát válasszon.

A kezdeti idegenkedés teljesen normális

A kutya idegen világba lép, amikor megérkezik otthonába, így időre van szüksége ahhoz, hogy megszokja az új környezetet. Biztosítsa ezt az időt a számára. Amennyiben más állat is él a háztartásban, akkor problémát okozhat az átállás. Megtörténhet az is, hogy a két állat nem képes megszokni egymást. Ilyen esetben meg kell válni az új jövevénytől, amely minden érintettnek fájdalmat jelent.

A kutyatartás nagyon időigényes

Egy kutya örökbefogadásával vállalja, hogy időt fordít az ápolására, a sétákra és a játékra. Teljes szívvel gondozza kutyáját, ne hagyja magára órákon át! A kiskutyák esetében pedig még több időre van szükség a nevelés miatt. A fajtatiszta kutyákat érdemes kutyaiskolába járatni.

A kutyatartás sok pénzbe kerül

A jövendőbeli gazdiknak tisztában kell lenniük azzal, hogy egy kutya bizony sokba kerül. Az eledel, az ápolás és az állatorvosi költségek mind kiadást jelentenek, de a kutyaadóról se feledkezzen meg. Ezen kívül a kutyának szüksége van egy alapfelszerelésre is, amellyel jól érezheti magát. Szüksége van egy fekhelyre, pórázra és nyakörvre, ápolási eszközökre és játékokra. Az autóba való kutyapléd és a szállítódoboz is elengedhetetlen tartozékok. Mindez egy szép nagy összeget tesz ki. Mielőtt örökbe fogadna egy kutyát, írjon egy pro-kontra listát. Amennyiben azt állapítja meg, hogy anyagilag nem engedheti meg egy kutya tartását, akkor mondjon le az adoptálásról.