Kutyatartás

Nem számít, hogy kutyáját egy tenyésztőtől vásárolja meg vagy egy állatmenhelyről fogadja örökbe. Nagyon fontos megfelelően előkészülni ahhoz, hogy kutyája jól érezze magát új otthonában. Olvassa tovább

A boldog kutya 10 ismérve

„Honnan ismerem fel, hogy hőn szeretett kutyusom jól érzi magát?“ „Honnan tudom, hogy tényleg jól bánok-e kedvencemmel és szép élete van nálam, ami teljes körűen boldoggá teszi?” Mi a boldog kutya ismérve? Ezek olyan kérdések, melyeket sok kutyatartó feltesz magának. Elég nagy a valószínűsége annak, hogy boldog kutya az illető, ha megfelelően le van terhelve. Ezt többek között úgy érheti el, ha sokat foglalkozik vele, például ha a nap nagy részét a közös játéknak szenteli. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy az állatkereskedésből származó minőségi táp elengedhetetlen a testi és lelki egészség fenntartásához és döntő lehet abból a szempontból, hogy kutyusa jó hangulatba kerüljön. A szeretett négylábú elégedettségéről tényleges felvilágosítást hormonképe adhat.

Hagyjam-e, hogy a kutyám az ágyamban aludjon?

A következőkben összefoglalunk néhány, a kutya gazdája ágyába történő beengedése mellett és ellene szóló érvet, hogy megkönnyítsük Önnek a saját nézőpontja kialakítását ill. döntése meghozatalát.

Home Office Kutyával

Jól megtervezve és ötleteink segítségével a home office kuyával még izgalmasabb lesz és kedvence inkább gazdagítani fogja az otthoni munkát, mintsem hátráltatná.

Kölykök alapfelszerelése, beszoktatási tippek

Új kis kutya-lakótárs mellett döntött? Szívből gratulálunk! Ahhoz, hogy a kis bundás élete minél zökkenőmentesebben kezdődjön új otthonában, jól elő kell mindent készíteni - már megérkezése előtt.

Kölyökkutya kiválasztása

Egy kutyabarát szíve egyből hevesebben kezd dobogni, amint belepillant az alomládába. Az aprócska kutyusok annyira édesek, hogy az ember legszívesebben mindet hazavinné magával.

Kutya nevek – A 30 legjobb “O” betűvel

Franciaországban a kutya nevek kapcsán már közel egy évszázada fennáll egy rendszer (“Dog Naming Convention”). Egy kutya kora könnyedén megállapítható regisztrált neve ill. annak első betűje alapján. 2005-ben az "A" betűvel kezdték, majd 2006-ban a "B", 2007-ben a "C" következett, és így tovább. 2018-ban az O betű volt soron, 2019-ben pedig a "P" betű.

Kutyasétáltatás karanténban

Azokban a kutyagazdikban, akik karanténba kerülnek annak érdekében, hogy ne terjesszék tovább a vírust, felmerül a kérdés, hogyan tudják sétáltatni kutyájukat a karantén alatt?

Legjobb “P” betűs kutyanevek 2019-ben

1926 óta az adott évben minden Franciaországban született kutyakölyköt azonos betűvel kezdődő névvel látnak el. Ezen hagyományt követve bemutatjuk a 30 legszebb "P" betűvel kezdődő kutyanevek listáját

Egy kutya örökbefogadása az állatmenhelyről

Aki az állatmenhelyről fogad örökbe kutyát, nagy felelősséget vállal. A kutya örökbefogadásának meghatározott feltételei vannak. Először is a családtagoknak is egyet kell érteniük az örökbefogadásban. Amennyiben kertes házban él, úgy kell kialakítania az udvart, hogy a kutya ne szökhessen ki. Az állatmenhelyek kutyái általában kivizsgált, oltott, féregtelenített és kortól függően ivartalanított állatok. Ha az Ön családjában kisgyermekek is élnek, akkor ennek megfelelően, kiegyensúlyozott kutyát válasszon.

A kezdeti idegenkedés teljesen normális

A kutya idegen világba lép, amikor megérkezik otthonába, így időre van szüksége ahhoz, hogy megszokja az új környezetet. Biztosítsa ezt az időt a számára. Amennyiben más állat is él a háztartásban, akkor problémát okozhat az átállás. Megtörténhet az is, hogy a két állat nem képes megszokni egymást. Ilyen esetben meg kell válni az új jövevénytől, amely minden érintettnek fájdalmat jelent.

A kutyatartás nagyon időigényes

Egy kutya örökbefogadásával vállalja, hogy időt fordít az ápolására, a sétákra és a játékra. Teljes szívvel gondozza kutyáját, ne hagyja magára órákon át! A kiskutyák esetében pedig még több időre van szükség a nevelés miatt. A fajtatiszta kutyákat érdemes kutyaiskolába járatni.

A kutyatartás sok pénzbe kerül

A jövendőbeli gazdiknak tisztában kell lenniük azzal, hogy egy kutya bizony sokba kerül. Az eledel, az ápolás és az állatorvosi költségek mind kiadást jelentenek, de a kutyaadóról se feledkezzen meg. Ezen kívül a kutyának szüksége van egy alapfelszerelésre is, amellyel jól érezheti magát. Szüksége van egy fekhelyre, pórázra és nyakörvre, ápolási eszközökre és játékokra. Az autóba való kutyapléd és a szállítódoboz is elengedhetetlen tartozékok. Mindez egy szép nagy összeget tesz ki. Mielőtt örökbe fogadna egy kutyát, írjon egy pro-kontra listát. Amennyiben azt állapítja meg, hogy anyagilag nem engedheti meg egy kutya tartását, akkor mondjon le az adoptálásról.