Kutyatartás

Nem számít, hogy kutyáját egy tenyésztőtől vásárolja meg vagy egy állatmenhelyről fogadja örökbe. Nagyon fontos megfelelően előkészülni ahhoz, hogy kutyája jól érezze magát új otthonában. Olvassa tovább

Kutyatartás

Kutyák visszaszoktatása a mindennapokba a koronavírus után

A koronavírus miatt elrendelt kijárási korlátozások alatt sok kutyagazdi több időt töltött otthon, mint amennyit általában szokott. Most fokozatosan enyhülnek ezek az intézkedések: ismét lehet irodában dolgozni home office helyett, esténként újra el lehet menni moziba, ahelyett hogy televíziót néznénk a kanapén. Egyes kutyák szenvednek amiatt, hogy kétlábú társuk többet van házon kívül így í covid 19 után. Szeretnénk pár tippet adni ahhoz, hogy kedvence nyugodtabban vészelje át a covid 19 miatt elrendelt izoláció utáni időszak kezdeti nehézségeit.

8 min

6 indok miért ne ajándékozzon kiskutyát karácsonyra

Sok gyerek vágyik egy állati barátra, ezért számos karácsonyi listán szerepel macskakaparással olyasmi: „Egy kutyát szeretnék!“ Kölyökkutya karácsonyra? Ami elsőre bájosan hangzik, nem minden esetben annyira jó ötlet! Még felnőtt számára sem ajánlott ilyen „ajándékkal“ kedveskedni. A továbbiakban olvashat 6 indokot arra, hogy miért nem alkalmasak a kutyák karácsonyi ajándékként.
7 min

A boldog kutya 10 ismérve

„Honnan ismerem fel, hogy hőn szeretett kutyusom jól érzi magát?“ „Honnan tudom, hogy tényleg jól bánok-e kedvencemmel és szép élete van nálam, ami teljes körűen boldoggá teszi?” Mi a boldog kutya ismérve? Ezek olyan kérdések, melyeket sok kutyatartó feltesz magának. Elég nagy a valószínűsége annak, hogy boldog kutya az illető, ha megfelelően le van terhelve. Ezt többek között úgy érheti el, ha sokat foglalkozik vele, például ha a nap nagy részét a közös játéknak szenteli. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy az állatkereskedésből származó minőségi táp elengedhetetlen a testi és lelki egészség fenntartásához és döntő lehet abból a szempontból, hogy kutyusa jó hangulatba kerüljön. A szeretett négylábú elégedettségéről tényleges felvilágosítást hormonképe adhat.
8 min

Home Office Kutyával

Jól megtervezve és ötleteink segítségével a home office kuyával még izgalmasabb lesz és kedvence inkább gazdagítani fogja az otthoni munkát, mintsem hátráltatná.
8 min

Karácsonyi ajándék kutyáknak

Ho, ho, ho, hó! Közeleg a karácsony, és elhiheti, hogy a kutyák is nagyon örülnek az izgalmas ajándékoknak a fa alatt, akik négylábú társként a szűk családi körbe tartoznak. Legyen szó kutyaágyról vagy valamilyen játékról – ebe minden karácsonyi ajándékért hálás lesz. A kutyák nap, mint nap megajándékozzák gazdijukat szeretettel és hűséggel. Aki ugyanúgy örömét leli az ajándékozásban, az manapság már nagyon szép ötleteket találhat a tökéletes karácsonyi ajándékhoz kutyusa számára .
6 min

Kölyökkutya kiválasztása

Egy kutyabarát szíve egyből hevesebben kezd dobogni, amint belepillant az alomládába. Az aprócska kutyusok annyira édesek, hogy az ember legszívesebben mindet hazavinné magával.
5 min

Kutya nevek – A 30 legjobb “O” betűvel

Franciaországban a kutya nevek kapcsán már közel egy évszázada fennáll egy rendszer (“Dog Naming Convention”). Egy kutya kora könnyedén megállapítható regisztrált neve ill. annak első betűje alapján. 2005-ben az "A" betűvel kezdték, majd 2006-ban a "B", 2007-ben a "C" következett, és így tovább. 2018-ban az O betű volt soron, 2019-ben pedig a "P" betű.
6 min

Kutyasétáltatás karanténban

Azokban a kutyagazdikban, akik karanténba kerülnek annak érdekében, hogy ne terjesszék tovább a vírust, felmerül a kérdés, hogyan tudják sétáltatni kutyájukat a karantén alatt?
11 min

Legjobb “P” betűs kutyanevek 2019-ben

1926 óta az adott évben minden Franciaországban született kutyakölyköt azonos betűvel kezdődő névvel látnak el. Ezen hagyományt követve bemutatjuk a 30 legszebb "P" betűvel kezdődő kutyanevek listáját
5 min

Saját készítésű adventi naptár kutyáknak

Az adventi naptárak a karácsony előtti időszak legszebb dolgai közé tartoznak: minden nap kinyithatunk egy újabb ablakot, s örülhetünk az újabb meglepetésnek. Egy kutyáknak való adventi naptárat pedig egyáltalán nem is nehéz saját kezűleg összehozni. S ezzel megédesítheti négylábú családtagja számára is az ünnepvárás időszakát.
7 min

Valentin-nap kutyával: Ajándékötletek kedvencének

Február 14-én Szent Bálint tiszteletére (majdnem) minden a szeretteink körül forog. Valentin-napon sokan már nemcsak társuknak, hanem jó barátaiknak is szívesen okoznak örömet. Az utóbbihoz sorolhatók természetesen kutyáink és macskáink is! Szeretnénk adni pár ajándékötletet, mivel lehet meglepni kedvencünket ez alkalomból.

Egy kutya örökbefogadása az állatmenhelyről

Aki az állatmenhelyről fogad örökbe kutyát, nagy felelősséget vállal. A kutya örökbefogadásának meghatározott feltételei vannak. Először is a családtagoknak is egyet kell érteniük az örökbefogadásban. Amennyiben kertes házban él, úgy kell kialakítania az udvart, hogy a kutya ne szökhessen ki. Az állatmenhelyek kutyái általában kivizsgált, oltott, féregtelenített és kortól függően ivartalanított állatok. Ha az Ön családjában kisgyermekek is élnek, akkor ennek megfelelően, kiegyensúlyozott kutyát válasszon.

A kezdeti idegenkedés teljesen normális

A kutya idegen világba lép, amikor megérkezik otthonába, így időre van szüksége ahhoz, hogy megszokja az új környezetet. Biztosítsa ezt az időt a számára. Amennyiben más állat is él a háztartásban, akkor problémát okozhat az átállás. Megtörténhet az is, hogy a két állat nem képes megszokni egymást. Ilyen esetben meg kell válni az új jövevénytől, amely minden érintettnek fájdalmat jelent.

A kutyatartás nagyon időigényes

Egy kutya örökbefogadásával vállalja, hogy időt fordít az ápolására, a sétákra és a játékra. Teljes szívvel gondozza kutyáját, ne hagyja magára órákon át! A kiskutyák esetében pedig még több időre van szükség a nevelés miatt. A fajtatiszta kutyákat érdemes kutyaiskolába járatni.

A kutyatartás sok pénzbe kerül

A jövendőbeli gazdiknak tisztában kell lenniük azzal, hogy egy kutya bizony sokba kerül. Az eledel, az ápolás és az állatorvosi költségek mind kiadást jelentenek, de a kutyaadóról se feledkezzen meg. Ezen kívül a kutyának szüksége van egy alapfelszerelésre is, amellyel jól érezheti magát. Szüksége van egy fekhelyre, pórázra és nyakörvre, ápolási eszközökre és játékokra. Az autóba való kutyapléd és a szállítódoboz is elengedhetetlen tartozékok. Mindez egy szép nagy összeget tesz ki. Mielőtt örökbe fogadna egy kutyát, írjon egy pro-kontra listát. Amennyiben azt állapítja meg, hogy anyagilag nem engedheti meg egy kutya tartását, akkor mondjon le az adoptálásról.