10 legfontosabb nyári felszerelés kutyáknak

kutyafelszerelés a nyárra

Cikkünkben szeretnénk bemutatni azokat a kiegészítőket kutyája számára, melyek segítségével még szebbé teheti életét a nyári időszakban.

Keep Cool kutyamedence

Egy Keep Cool kutyamendecével igazi élményfürdőt varázsolhat nyáron kutyájának, amelyben állati lakótársa kénye-kedve szerint pancsolhat. A medence ellenálló műanyagból készül, így anyaga az ebek tombolását is kibírja. Csúszásmentes aljzat meggátolja, hogy kedvence elcsússzon, ami biztosan elrontaná a fürdés örömét. A kutyamedence néhány kézmozdulattal felépíthető: csupán kicsomagolja, elhelyezi a megfelelő helyre és megtölti vízzel, nem kell a felfújással bajlódnia.

Keep Cool hűsítő matrac

A nyár már kopogtat az ajtón, a hőmérséklet egyre emelkedik! Mivel nemcsak a gazdik örülnek egy kis hűsítésnek, ezért érdemes valahogyan hűséges négylábúját is felfrissíteni. Erre kiválóan alkalmas a Keep Cool hűtőmatrac.

A Keep Cool hűtőmatrac kellemes, jótékony hatású érzést kölcsönöz kisebb termetű kutyájának – nyári melegben is. De útközben is kiváló szolgálatot tehet ez a hűsítő matrac kutyáknak, helytakarékosan összehajtható, majd egyszerűen és gyorsan használatba vehető – pl. egy kávézóban, vagy az autóban utazás közben.

KONG Wet Wubba

A KONG Wet Wubba vidám vizes akciókhoz való kutyajáték, amely strapabíró neoprén anyagból készül, s tökéletesen alkalmas a vízben való játékra.

Másik előnye, hogy nagyon ellenálló, így a nagy és óriás testű kutyák is kedvükre húzogathatják és tombolhatnak vele. Kiválóan alkalmas a kültéri játékokhoz – legyen szó strandról, parkról vagy erdőről.

Chuckit! Ultra Fetch Stick

Egy strapabíró társ a kutyájával való akciókban gazdag játékhoz. A Chuckit! Ultra Fetch Stick a fabotok és ágak biztonságos, robusztus alternatívája.

Ez a dobálós rúd 100%-ig natúr kaucsukból készül, s éppen úgy alkalmas vidám szárazföldi apportírozásra, mint vízben való használatra.

Anyaga lebeg a vízen, így nem merül el. Emellett élénk narancs-kék színe gondoskodik arról, hogy bárhol könnyedén megtalálható legyen – legyen szó akár strandról, vízről vagy mezőről.

Trixie Friends on Tour rozsdamentes acélpalack itatótállal

Ideális utazások közben vagy kültéri sport- és szabadidős tevékenységekhez: a rozsdamentes acélból készülő palack csavaros teteje egyúttal itatótálként is szolgál kedvence számára.

Forró napokon tett sétáik közben vagy kerékpáros- és gyalogtúráikon egyszerűen csak csavarja le a palack tetejét, s a kupakot máris használhatja itatótálként. Végezetül pedig újra rácsavarva azt a palackra, máris nyugodtan tárolhatja a palackot a csomagok közt, s attól sem kell tartania, hogy a víz kifolyna belőle.

Chuckit! Ultra Ball

A pompás extrákkal bíró gumilabda: az erős, natúr-kaucsukból készült játéklabdával garantált a játékélmény földön-vízen egyaránt.

Méretétől függően kicsi, közepes és nagy termetű kutyák számára alkalmas. Strukturált felületének és bordázottságának köszönhetően kutyája könnyedén meg tudja fogni, el tudja kapni ezt a játékot. Mivel a labda különösen magasra tid ugrani, kutyusa kedvére levadászhatja. Emellett a Chuckit! Ultra Ball úszik a vízen, és világító színének hála, könnyű megtalálni.

Trixie Gulliver szállítóbox

A nyár az utazás ideje, és a Trixie Gulliver szállítóbox segítségével kényelmessé és stresszmentessé teheti az utazást saját maga és kedvence számára egyaránt – akár autóval, akár vonattal vagy netán repülővel indulnak útnak.

Egy az ajtóra szerelhető, vízhez vagy eledelhez használható tál gondoskodik arról, hogy háziállata a hordozóban is jól érezze magát. Ezenkívül biztosított az optimális szellőzés is, mivel minden oldalán találhatók szellőző nyílások.

A Trixie Gulliver szállítóboxot használva kedvence biztonsággal ér célba! Zárjai különös biztonságról gondoskodnak a hosszabb utazások alkalmával. Két tágas tárolási lehetőség kínál helyet snackeknek, ill. tartozékoknak.

ADAPTIL® expressz tabletta

Az ADAPTIL® expressz tablettával könnyebbé teheti a stresszes helyzeteket, mint például az utazást. A kutyáknál a stresszt elsősorban nyugtalanság, ugatás, nyüszítés vagy adott esetben akár hányás is kísérheti. Egy hosszabb autós utazás során érdemes használni, hogy ebe jól viselje azt. Azonban nagyobb zaj esetén (pl. tűzijáték) is alkalmazhatja, vagy ha kutyapanzióban adja le kedvencét.

Kiválóan tolerálható táplálékkiegészítő, melyet állatorvosok fejlesztettek ki. Gyorsan és megbízhatóan hat az aminosavak speciális keverékének köszönhetően.

Kutyák hűsítése nyáron

  • Adjon elegendő ivóvizet!

Nemcsak az embereknek tanácsos sok vizet inni a forró nyári napokon, hanem a kutyáknak is. A házban több, vízzel teli itatótálat is kihelyezhet. Azonban akkor is érdemes erre gondolni, ha úton vannak. Erre kiválóan alkalmasak a speciális palackok vagy itatótálak, melyek közül egyes típusokat a szállítóboxba is berakhat.

  • Lassítson a tempón!

A kutyasportot és minden olyan tevékenységet, ami megerőltető lehet kedvence számára, érdemes mellőzni a nagy forróságban. Tanácsos a sétákat is rövidebbre fogni azért, hogy ne terhelje túl állati lakótársát. Ellenkező esetben hőguta is jelentkezhet nála. Ha kutyusa túlságosan liheg, akkor azonnal árnyékos, illetve hűvös helyre kell vinni, hogy csökkenjen testhőmérséklete.

  • Séta megfelelő időben

Délidőben, amikor a legerősebb a napsugárzás, kerülje a sétát. Egyrészt azért célszerű, hogy megelőzze a hőguta kialakulását, másrészt pedig négylábúja tappancsait megégheti a forró aszfalt.

  • Megfelelő szőrápolás

Különösen a hosszú szőrű ebeket érdemes rendszeresen kefélni, így eltávolíthatja az elhalt szőrszálakat. Ezenkívül egyes kutyafajták esetében lenyírható a bunda is. Ezzel kapcsolatban kérjen tanácsot egy állatorvostól vagy egy kutyakozmetikustól. Mindazonáltal figyelembe kell venni, hogy a szőrtakaró védelmet is nyújt a napsugárzás ellen, ezért nem szabad túlságosan rövidre vágni azt.

  • Gondoskodjon fürdőzési lehetőségről!

Mint, ahogy a legtöbb ember, a kutyák is szeretik általában a hideg fürdőt hőség esetén. Ezért érdemes kirándulást szervezni olyan tóhoz, folyóhoz és hasonló helyre, ahol ugató társa is megmártózhat a vízben, amit biztosan nagyon élvezni fog. Amennyiben nincs a közelben olyan vízpart, ahová el tudnának menni, alternatív megoldás lehet egy kutyamedence. A fürdőzési élményt fokozhatja valamilyen vízbe alkalmas kutyajátékkal.

  • Biztosítson kedvence számára hűvös, árnyékos helyet!

Azért, hogy kutyája ne legyen kitéve a tűző napnak, azt javasoljuk, hogy biztosítson számára árnyékos helyet. A kertben jó árnyékot adhat egy napernyő vagy akár egy fa is. Egy hűtőmatraccal vagy egy nedves kendővel plusz hűsölési lehetőséget adhat ebének. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy a lakótér ne melegedjen fel túlságosan napközben, például lehúzhatja a redőnyt nappal.

Reméljük, tudtunk inspirációt adni a hőség enyhítésével kapcsolatban. Csodálatos nyarat kívánunk Önnek és szőrös barátjának!

A leghasznosabb cikkeink
2 min

Kutya nevek

Az idő során a kutyák az emberek hű társaivá és családtagjaivá váltak. Ez az erős kapcsolat abból is látszik, hogy a gazdik szorgosan fáradoznak azon, hogy megtalálják kedvencük számára a megfelelő nevet. A névkeresés aztán egyre inkább türelemjátékká válik – vannak, akik a klasszikus nevekre szavaznak, míg mások a feltűnőbbekre.

3 min

Kutya életkor számítása emberi években

03.03.2023 | Egy kutyaév hét emberi évnek számít: ez a feltételezés már évek óta szilárdan rögzült a tudatunkban. De vajon tényleg ilyen egyszerű lenne átszámítani a kutyaéveket emberi évekre? Valójában ezt a képletet ma már pontatlannak tartják. Új tudományos felfedezések születtek: