Kisállatfajták

10 min

Afrikai fehér hasú sün

Egyelőre a sün igazán egzotikus háziállatnak számít, azonban egyre nagyobb közkedveltségnek örvend. Azonban tartása, ami sok odafigyelést igényel, a természetvédők köreiben mégis vitatott.
6 min

Aranyhörcsög

Az aranyhörcsög a hörcsögfajok egyik legismertebb képviselője. Kis testmérete révén könnyen gondozható háziállat hírében áll, amely ideális a kezdő állattartók számára. Ezek a kis rágcsálók azonban nagy igényeket támasztanak gazdáikkal szemben. Hogy pontosan melyek ezek az elvárások, azt megtudhatja ebből a cikkből.

7 min

Csincsilla

A kicsi és bájos dél-amerikai bevándorló selymes szőrével, hosszú füleivel és bozontos farkával gyorsan belopja magát az ember szívébe. Mindenesetre azt leszögezhetjük, hogy nem minden rágcsáló ugyanolyan. Az érdeklődőknek ajánlott még a csincsilla vásárlása előtt tájékozódni az alábbi témakörökben: csincsilla etetése, csincsilla tartása, csincsilla gondozása. Ennek az elsődleges célja az, hogy a leendő csincsilla tartó megállapítsa, az állat speciális igényei és viselkedése megegyezik-e az Ön elképzeléseivel. Ezért fontos tudni, honnan származik és hogyan él a természetben.

8 min

Degu

A degu eredetileg Chiléből származó rágcsáló. Ott nyitott területeken élnek és föld alatti üregrendszereket építenek ki maguknak. Külsejük egy patkány és egy csincsilla keverékére hasonlít. Úgy használják mellső lábaikat, mint a csincsillák (vagy akár az egerek), olyan ügyesen vetik be azokat, mintha egy pár kezük lenne. Karmaik lehetővé teszik számukra, hogy sziklákon és ágakon másszanak.

15 min

Házi nyúl – Nyuszi

A házi nyúl vagy nyuszi a világ legkedveltebb háziállatának egyike. Nem csoda, mivel hosszú fülükkel, pihe-puha szőrükkel és szelíd szemükkel igazán bájosak.
8 min

Hörcsög

Aranyhörcsög, teddy hörcsög, törpehörcsög és társaik – a hörcsögök különböző méretekben és színekben fordulnak elő. Bájos kinézetük és kézbe illő méretük miatt különösen kedvelt háziállatok.
6 min

Kosorrú törpenyúl

Egyszerűen imádnivaló: lógófüleivel a kosorrú törpenyúl egyszerűen elrabolja az állatbarátok szívét! Megfelelő ápolással és sok törődéssel ez a kis rágcsáló ideális háziállat az egész család számára. Olvasson tovább, és tudjon meg még többet a kosorrú törpenyúl tartásáról!

6 min

Lemming

Aki lemminget akar háziállatként tartani, az aprócska rágcsáló utáni olvasás során biztos megél 1-2 aha-élményt. Tudta például, hogy ez a kis hörcsögféle állat minden, csak nem unalmas? Ha továbbolvas, ilyen és ehhez hasonló érdekes tényeket tudhat meg ennek a lemming tartásáról.

4 min

Mezei hörcsög

A mezei hörcsög nagy testű hörcsög – nagy problémával: az őshonos vadon élő állatot a kihalás fenyegeti. Pedig sok ok van arra, hogy megmentsük az XL méretű hörcsögöt. Hiszen nemcsak fantasztikus építész, hanem páratlan szőrzettel is büszkélkedhet.

6 min

Oroszlánfejű törpenyúl

Háziállatként való tartásra főként a törpenyulak alkalmasak. Köztük egy különösen kedvelt fajta az oroszlánfejű törpenyúl, melyet szeretnénk most bemutatni Önnek.

5 min

Perui tengerimalac

A tengerimalacok már évek óta népszerű háziállatnak számítanak. Ha egy különösen izgalmas küllemű tengerimalacot keres, akkor a perui tengerimalac remek választás. Ez a kócos kis fickó nem csak bohókás frizurájával, hanem eleven természetével is el fogja varázsolni. Hosszú bundája azonban különleges ápolást igényel.

7 min

Rex nyúl

A törpenyúl és az angóranyúl mellett a rex nyúl a legnépszerűbb nyúlfajták közé tartozik. Ez a szépséges, finom bunda az álaltbarátok és a tenyésztők szívét egyaránt elrabolta. Aki egy rex nyulat szeretne, annak figyelnie kell az állat egészségére és a megfelelő tartási körülményekre- Olvasson tovább és tudjon meg még többet a rex nyúl tartásáról, ápolásáról és várható élettartamáról, valamint arról, honnan ismerheti fel az egészséges példányokat.

3 min

Sárganyakú erdei egér

Nem csoda, hogy az éjszaka aktív és az ember lakta területeken nem honos sárganyakú erdei egér nem különösebben ismert. Eddig az évszázadig ezt a rágcsálófajtát nem különböztették meg „ikertestvérétől”, az erdei egértől, ami a legtöbbek számára már fogalom.

7 min

Tengerimalac

Anja Reutter rászoruló tengerimalacokon segít, aki most megválaszolja nekünk a témával kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdéseket.
9 min

Törpenyúl

Kis mérete, ölelni való kinézete, szociális természete és a kinti tartás lehetősége miatt a törpenyúl különösen kedvelt háziállat.
4 min

Vadászgörény

Már van vadászgörény kiskedvence vagy csak érdeklődik a fürge kis „koboldok” iránt? Ezek az állatok egyre nagyobb közkedveltségnek örvendenek. A vadászgörény (angolul: ferret) nem szokványos háziállat, ezért van egy pár dolog, amit érdemes átgondolnia, mielőtt beköltöznének otthonába!