Kutya Sport és játék

A kutyák számára elengedhetetlen a mozgás. Sok sportolási lehetőség áll azok rendelkezésére, akiknek a napi séta mellett még több akcióra van szükségük. Pontosan mit is értünk kutyasport alatt? És melyik a megfelelő Ön és kedvence számára? Itt megtudhatja, miért nem érdemes semmiképpen lemondani a kutyasportról! Olvassa tovább

5 min

Állati Canicross futás

Sok kutyatartó leli örömét abban, ha kutyájával együtt sportolhat, sokszor nem kitaposott utakon. A fitt duóknak –vagy azoknak, akik fittek akarnak lenni- Canicross egy ideális sport, aminek keretében
3 min

Biciklizés kutyával

Hogyan tudja megtanítani kedvencének, miként fusson párhuzamosan az Ön biciklije mellett, és mit tehet annak érdekében, hogy biztos lehessen benne: kutyája is ugyanúgy élvezi a kerékpározást, mint Ön?
3 min

Hogyan játszon megfelelően kutyájával?

A kutyákkal nem csupán gyakran, hanem változatosan is kell játszani. A túl megerőltető, pl. túl nehéz vagy túl hosszú játék éppen úgy kerülendő, mint az unalmas vagy állandó ismételgetéséből álló játé
5 min

Így lehet fitt a kutyád

A négylábúak szívéhez is a gyomrukon keresztül vezet az út. Ugyanakkor amit szeretetből teszünk, az sajnos gyakran túlsúllyal végződik. Egy kíméletes sportprogram és az Ön segítségével kutyája megszabadulhat a súlyfeleslegtől, újra fitt kutya lehet és önfeledten mozoghat. Mutatunk Önnek olyan gyakorlatokat, melyekkel javulhat ebe vitalitása és még Önnek is jót tesznek.
6 min

Kutya jóga: Jóga Kutyával

Nemcsak a zárt fitnesstermek ösztönöznek sokakat arra, hogy lehetőséget keressenek rá, hogyan tudják magukat fitten tartani a négy fal között. Még jobb, ha négylábú társunk is profitálhat belőle.
3 min

Kutyatánc

Ül, helyedre és pacsi- ezeket általában minden kutya probléma nélkül megtanulja. De táncolni?! Az Agility és az engedelmességi tanfolyam után következik a kutyatánc!
8 min

Kutyaúszás a fitt négylábúért

Az úszás nemcsak egy hűsölési mód lehet nyáron kutyája számára, hanem négylábúja fizikai állapota és ízületei is profitálhatnak belőle egész évben. Olvassa el cikkünket és megtudhajta, hogy a kutyaúszás miért segíthet a túlsúlyos és idős ebek egészségi állapotán és hogyan tehető szórakoztatóvá.

Sport kutyák számára – Pontosan mit értünk alatta?

Kutyasport alatt minden olyan aktív tevékenységet értünk, amit gazdi és ebe közösen tud végezni. Ennek során a szórakozás, a mozgás és a szabadban való tombolás kerül előtérbe.

Milyen előnyei vannak a kutyasportnak ember és állat számára?

A kutyáknak általában sok mozgásra van szükségük. A kutyasport ideális lehetőséget biztosít arra, hogy kutyusát testileg és szellemileg megfelelően kiterhelje. Ebe nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá válik, ami természetesen viselkedésében is megmutatkozik. Egyes kutyafajták képviselőit muszáj sportos kihívások elé állítani annak érdekében, hogy megelőzzék negatív viselkedésüket.

Ezenkívül a kutyasport különösen hatékony abban, hogy erősítse, illetve mélyítse a gazdi és kedvence közti köteléket.

Ráadásul egy kutya személyében ingyenes és kíméletlen fitneszedzőt tudhat magáénak, aki minden egyes ugatással motiválja Önt és nem fogad el kifogásokat. Együtt leküzdhetik az Önben rejlő „lusta disznót“!

Melyik kutyasport a megfelelő?

Sok különféle lehetőség áll rendelkezésre. Azonban ajánlott a célnak mindig annak lennie, hogy kutyusát testi képességeinek és temperamentumának megfelelően foglalkoztassa. Természetesen a kiválasztás során döntő jelentőségű a fajta és négylábú barátja egyéni jelleme. A megfelelő mennyiségű futkározás mellett olyan tevékenységet is kínálhat kutyusa számára, ami tanulékonyságára alapoz, illetve fejleszti koncentrációs képességét.

És ha kutyusa mindent jól csinált, akkor ne felejtse el a megfelelő jutalmat sem!