Kutya Táplálkozása

Elég egy kunyeráló pillantás a kutyustól és a legtöbb gazdi már ennyitől kísértésbe esik: nem tudnak ellenállni, hogy ne adjanak valami finomságot négylábú kísérőjüknek vagy ne szerezzenek örömet nekik kedvenc ételükkel. Azonban nem minden tényleg egészséges, amit a kutyák szívesen fogyasztanak... Sem a nyers csirkehús vagy disznóhús, sem az ételmaradékok nem elegendők önmagukban az egészséges és aktív kutyaélethez. Olvassa tovább

Bio kutyatáp

A bio manapság nagyon trendi: nemcsak az emberi táplálékot illetően...

A háziasított kutyák fiziológiája még mindig őseiére, a farkasokéra hasonlít az emberrel közös hosszú történetük, célzott tenyésztésük és megváltozott életfeltételeik ellenére. A farkasok és a vadkutyák az erdőben barangolnak, hogy vadásszanak és elejtsék prédájukat. Általában egészben fogyasztják el a zsákmányállatot. Ugyanis érdemes tudni, hogy nemcsak az izomhús tartalmaz fontos tápanyagokat, hanem a belsőségek is. A gyakran növényevő zsákmányállatok csontjait és gyomortartalmát sem szabad lebecsülni. Ennek jó oka van: a gyomorban lévő növényi összetevők rosttartalma beindítja a ragadozó emésztését és fontos nyomelemeket, illetve vitaminokat szolgáltat számára. A macskával ellentétben a kutya nem kizárólag húsevő állat. Ideális esetben bizonyos mértékű növényi alkotóelemek is hozzátartoznak táplálékához.

Ajánlott a farkas vagy a vadkutya természetes étrendjének a fajtának megfelelő táplálkozás alapjául szolgálnia. Habár kutyusának nem tud egészben zsákmányállatokat biztosítani, azonban a választott nedves és száraz eledel összetevőinek listáján tanácsos a húsnak állnia az első helyen, ami válogatott növényi alkotóelemekkel egészüljön ki. Mindez ellátja kedvencét minden fehérjével, zsírral és szénhidrátokkal, valamint tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amire az egészséges kutyaélethez szüksége van.

A kiváló minőségű kutyaeledel pontosan ezeket az összetevőket tartalmazza és megvédi ebét a hiányosságok kialakulásától, ezáltal pedig az azzal járó egészségügyi problémáktól. Azonban a prémiumtáp sem elegendő önmagában: háziasított kutyáinknak még mindig sok mozgásra van szükségük. A háziállatként gyakran lomha, mozgásszegény élet nem megfelelő, túlságosan kalóriadús táplálkozással társulva elég hamar ún. civilizációs betegségekhez, mint pl. diabétesz, túlsúly vagy allergia, vezethet.

Szerencse, hogy kutyashopunkban kedvére válogathat minőségi kutyaeledeleink széles választéka közül. Legyen szó akár nedves vagy száraz tápról, kölyök-, teljes értékű vagy speciális eledelről, netán Terra Canisról, Royal Caninról, Hill’s-ről vagy kizárólag a zoopluson kapható márkáról, mint pl. Rocco vagy Lukullus: nálunk minden kutya számára találhat megfelelő tápot!