Saját készítésű adventi naptár kutyáknak

adventi naptár kutyáknak házilag

Az adventi naptárak a karácsony előtti időszak legszebb dolgai közé tartoznak: minden nap kinyithatunk egy újabb ablakot, s örülhetünk az újabb meglepetésnek. Egy kutyáknak való adventi naptárat pedig egyáltalán nem is nehéz saját kezűleg összehozni. S ezzel megédesítheti négylábú családtagja számára is az ünnepvárás időszakát.

Az advent az ünnep előtti időszak, amikor előre örülünk a karácsonynak, gyertyafénynek, mézeskalácsnak és forralt bornak. S ebből természetesen egy adventi naptár sem hiányozhat – a legjobb pedig, ha önmagunk készítjük el.

Miért is ne csinálhatnánk mi magunk egy adventi naptárat négylábú barátunknak is? Csokoládé helyett finom snackeket vagy izgalmas játékokat rejtenek egy ilyen naptár „ablakai“ kedvence számára. De nemcsak a saját kutyája tud örülni egy ilyen DIY adventi naptárnak, hiszen nagyszerű ajándék lehet az Ön kutyatulajdonos barátainak is.

Milyen anyagokból készítse a kutyás adventi naptárat?

A kutyáknak való adventi naptár ablakai 24 karácsonyi papírtasakból állnak, melyek mindegyike különböző kisebb ajándékot rejt kedvence számára. Ilyen apró ajándék lehetnek pl. a saját készítésű kutyakekszek, vagy más kutyasnackek. Kutyája bizonyára nagy örömmel fogad olykor egy kis kutyajátékot is.

A következő anyagokra van szüksége, ha szeretne összebarkácsolni egy kutyának szánt adventi naptárat:

  • Zsinór vagy madzag (kb. 1,50 méter hosszú)
  • 24 papírzacskó
  • Vékony, ajándékkötözésre való szalag
  • Cimkék a feliratozáshoz
  • 24 meglepetés (snack vagy kutyajáték)
  • Lyukasztó
  • Olló
  • Írószerszám
Selbstgebastelter Adventskalender für Hunde © shaiith / stock.adobe.com
Mit etwas Kreativität und Zeit können Sie tolle Adventskalender für Hunde ganz einfach selbst basteln.

Tipp: először a naptár tartalmát vásárolja meg

Az adventi naptárhoz való hozzávalók megvételénél ügyeljen arra, hogy a papírzacskók elég nagyok legyenek, hogy pl. egy rágócsont vagy egy nagyobb játék is beleférjen. Az a legjobb, ha először az ajándékokat szerzi be, majd azokhoz igazítva a tasakokat.

Papírzacskókat sok helyen és különböző kivitelben kaphat – így pl. az írószer-boltokban, a drogériákban, vagy az online kereskedésekben.

Alternatív anyagok az adventi naptár elkészítéséhez

A papírzacskók helyett textíliából varrt zsákocskákat is használhat. Ajándékkötöző szalagok helyett ruhacsipesszel is rögzítheti a kötélre az ajándékokat. De akár egy szép ágon is elhelyezheti a naptárt.

Adventi naptár kutyáknak saját kezűleg – útmutató: hogyan csinálja?

Ha önmaga áll neki adventi naptárat alkotni, először is feliratozza a cimkéket 1-től 24-ig! Ha pl. egy arany színnel író filctollat használ, különösen ünnepiesnek hat majd. Alternatív módon kész számfeliratokat is vásárolhat a boltokban.

Utána minden zacskóra ragasszon egy cimkét – ideális módon a közepére. Majd a lyukasztóval készítsen egy lyukat a papírzacskó felső részén – ezen keresztül tudja majd később átfűzni a felfüggesztést szolgáló szalagot.

S ezután következik a saját kezű előállítás valószínűleg legszebb része: töltse meg mind a 24 zacskót a kutyájának szánt ajándékokkal! A nehezebb ajándékokhoz jobb, ha két egymásba helyezett zacskót használ, nehogy elszakadjon a tasak.

Ezután vágjon le 24 darab kb. 20 cm hosszú ajándékkötöző szalagot, s fűzze át azokat egyenként a zacskókon készített lyukakon! Végezetül pedig már csak keresnie kell egy, a kötél számára alkalmas helyet, majd a kötélre rögzítenie a 24 zacskót. Az ajándékos tasakokat ne a számok sorrendjében függessze fel, hanem keverve! Így még pár nappal karácsony előtt is jól néz ki az adventi naptár, amikor pedig már sok zacskó hiányzik.

Hundekekse in Verpackung © RoJo Images / stock.adobe.com
Füllen Sie den DIY-Adventskalender zum Beispiel mit Hundekeksen.

Az adventi naptár okozta öröm

Ha elkészült az adventi naptárral, kutyájával közösen minden nap „kinyithat egy ablakot“ – vagyis odaadhat egy zacskót kedvencének. De sokkal több örömöt okoz, ha az ajándék átadását összeköti valamilyen játékkal. Pl. elrejtheti a zacskót, hogy kutyája megkeresse azt. Bizonyára az is nagy boldogság kutyájának, ha ő maga hámozhatja ki az aznapi ajándékát.

Ötletek a 24 meglepetésre

Számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy a saját kezűleg gyártott adventi naptár rekeszeit megtöltse: ami a megenni valókat illeti, szóba jöhetnek pl. rágócsontok, szárított húscsíkok vagy kutyakolbászok. Játékok közül jó ötlet pl. a labda vagy játékállatka. Az a legjobb, ha váltogatja az ehetőt és a játékokat. A finomságok összeválogatásánál ügyeljen arra, hogy a szavatosságuk csak később járjon le!

Adunk Önnek néhány javaslatot:

Mikulásra vagy december 24-re rakhat valami különlegeset a mindenkori tasakba. Mit gondol, kutyája talán örülne pl. egy új, sikkes nyakörvnek?

A kutyájának adott snackmennyiséget vonja le a napi eledeladagból!

Végezetül még egy megjegyzés: ha kutyája hajlamos a túlsúlyra, az adventi naptárból kapott finomságokat ne feledje levonni kedvence napi eledeladagjából!

Magazinunkban a napi eledeladag kiszámítására vonatkozóan is találhat értékes információkat.

A leghasznosabb cikkeink
7 min

Melyik emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek árthatnak kutyájának?

Habár a kutyákat a történelem során az ételmaradékok eltávolítására használták és sokan részben még manapság is ezt teszik, természetesen ajánlott csak nekik való eledelt a táljukba tenni. Azonban nyilvánvalóan olykor-olykor egy falat finomság még megengedett– ezt kutyusa egészsége fenntartása miatt érdemes betartani.

5 min

Kutyafagyi saját kezűleg – 7 egyszerű recept

A forró nyári napokon majdhogynem nincs is jobb egy frissítő fagyinál. Ezt alátámasztja a kutyák vágyakozó pillantása a fagyos finomságra. Receptjeink segítségével egyszerűen készíthet sajátkezűleg ízletes kutyafagyit és egészséges hűsítő csemegével leph eti meg kedvencét.