Magazin

Állatbarátoknak szóló magazinunkból mindent megtudhat, ami egy háziállat tartásához szükséges. Legyen szó macskákról, madarakról, kisállatokról, vagy kutyákról, hasznos tippeket olvashat házikedvencének ápolásáról és gondozásáról. Megismerheti a különböző állatfajtákat és azok viselkedésbeli jellemzőit. Magazinunkban tanácsokat olvashat kutyájának hatékony edzéséről és felvilágosítást kap arról, hogy milyen előkészületeket tegyen meg nyaralás előtt. Olvassa tovább
Kutyafajták

Spanyol vízikutya

Gyors észjárású, vidám és kalandvágyó: A spanyol Perro de Agua, németül röviden „Perro“, azaz a spanyol vízi kutya“, egy olyan négylábú barát, aki gyorsan elbűvöl a cukiságával. Nagyon alkalmas sportos családok társaként.

8 min
Kutyafajták

Olasz agár

Az olasz agár – másként italian greyhound - a legkisebb agárfajta. A fajtaszabvány szerint a kis olasz agár a finomság és az elegancia prototípusának számít. Az agár- rajongók azonban mindenekelőtt barátságos és kíváncsi természetét értékelik.
7 min
Macskatartás

Macskaház házilag: Tippek és trükkök

Nemcsak a kutyák, hanem a macskák számára is biztosíthatunk olyan házikókat, amelyek megvédik őket a rossz időjárástól. Egy macskaház házilag is készülhet, ha az ügyes macskatulajdonosok saját maguk megépítenék. Ebből a cikkből megtudhatja, hogy mire kell figyelnie, ha saját maga szeretne macskaházat építeni.
6 min
Kisállatfajták

Lemming

Aki lemminget akar háziállatként tartani, az aprócska rágcsáló utáni olvasás során biztos megél 1-2 aha-élményt. Tudta például, hogy ez a kis hörcsögféle állat minden, csak nem unalmas? Ha továbbolvas, ilyen és ehhez hasonló érdekes tényeket tudhat meg ennek a lemming tartásáról.
5 min
Madárfajták

Ara papagáj

Az ara papagáj összetéveszthetetlen tollazatának, feltűnő szépségének és jellemének valószínűleg egyetlen madár rajongó sem tud ellenállni. Ezek a szépséges dzsungelmadarak azonban kifejezetten igényesek tartási körülményeikre. Alábbi cikkünkben elolvashatja a legfontosabb tippeket, melyek az ara papagáj tartásához és gondozásához kapcsolódnak.
5 min
Halfajok

Ponty

A pontyok (Cyprinidae) a csontos halak (Osteichthyes) és a gerincesek legnagyobb családját alkotják. Ebből a cikkből megtudhatja, hogy mely halfajok tartoznak ide, és hogy mitől olyan különleges egy ponty.
 
A leghasznosabb cikkeink
Kutya Magazin Kutyafajták

Golden Retriever

A középméretű Golden Retriever (ejtsd: golden retriver) nagyon gyerekbarát és ezáltal ideális családi kutya: Emberközpontú és engedelmes, nagy a mozgásigénye, de bundája kevés ápolást kíván meg.
Kutya Magazin Kutyafajták

Tacskó

A tacskó ellenállhatatlan nézése már megolvasztotta jó pár állatbarát szívét. Tudjon meg cikkünkből mindent a kompakt személyiségű tacskóról, amely fajtát „dakszli” vagy „borzeb” névvel is illetnek.
Legfrissebb cikkek
Kutya Magazin Kutyafajták

Spanyol vízikutya

Gyors észjárású, vidám és kalandvágyó: A spanyol Perro de Agua, németül röviden „Perro“, azaz a spanyol vízi kutya“, egy olyan négylábú barát, aki gyorsan elbűvöl a cukiságával. Nagyon alkalmas sportos családok társaként.
Kutya Magazin Kutya Egészség és Gondozás

Kutya kihűlés

Hó, hideg, jeges szél és elázás: a tél ember és az állat számára egyaránt kihívás. Miközben mi kalapot, sálat és vastag kesztyűt húzunk, a kutyáknak csak a meleg bundájuk marad. Vajon ez tényleg elég, vagy a kutyák is fázhatnak? Honnan tudom felismerni, hogy a kutyám fázik-e, és hogyan akadályozhatom meg, hogy kihűljön?

Ha ezt tudja, vége a tanácstalanságnak

Tippjeink segítenek a háziállatokat érintő valamennyi kérdésben. Minden részletre kiterjedő tanácsainknak köszönhetően, hamarabb felismeri majd háziállata betegségeit és könnyebben elkerüli a nehéz helyzeteket. Sajátítsa el, hogy milyen a helyes szőrzetápolás és milyen gyakran végeztesse el a szűrővizsgálatokat. Magazinunkból azt is megtudhatja, hogy milyen játszópajtások illenek az Ön társához és melyikektől tartson inkább távolságot. Szeretné tudni, hogy lovát milyen gyakran vigye kovácshoz patkoltatni? Ezt is megtudhatja állatokról szóló magazinunkból.

Az állatok kiegyensúlyozott táplálása az etetőtáljuknál indul

A háziállatoknak is szükségük van az elegendő mennyiségű vitaminra és tápanyagra. A kutyák vadászó állatok, étrendjüket is a vadon körülményeinek megfelelően kell összeállítani, ennek megfelelően sok húst kell tartalmaznia. A magas értékű késztápok rendelkeznek minden olyan alkotóelemmel, amire az Ön háziállatának szüksége van. Az emberekhez hasonlóan a kor előrehaladtával az állatok igényei is változnak. Ennek megfelelően az étrenden is változtatni kell a betegségeket figyelembe véve. Itt megtudhatja, hogy hogyan.

Menhelyről szeretne állatot örökbe fogadni?

Egy állatmenhelyen tett látogatásunkkor szívünk szerint valamennyi állatot haza vinnénk. De mielőtt az ember egy állat mellett dönt, meg kell tenni a szükséges előkészületeket. Ki kell alakítani számára egy alkalmas alvóhelyet, gondoskodni kell tápról és kifutóról. Új lakótársának meg kell kapnia az oltásokat és a megfelelő okmányokat. Állatmagazinunkban elmondjuk, hogy még mire ügyeljen, hogy az átállás ne legyen olyan nehéz.

Állatokról szóló tanácsainknak köszönhetően több öröm a mindennapokban

Tippjeinknek köszönhetően minden helyzetben megfelelően cselekszik majd. Kutyájával gyakran utazik? Használjon ehhez egy alkalmas szállítóeszközt, hogy háziállatát védje és meg legyen a személyes tere is, így kevésbé érzi magát feszültnek. Minél stresszmentesebb az út a nyaralásra, annál pihentetőbb az ottartózkodás. Magazinunk háziállatokkal kapcsolatos minősített tanácsainak köszönhetően sokkal gondtalanabb lesz az együttélés kiskedvencével. Talál benne természetesen tippeket a játékokról, a megfelelő kifutóról, ebadóról és az eledelekről is.