Kisállat Egészség és Gondozás

7 min

A nyuszi emésztése

Minden nyúltulajdonosnak jól informáltnak kellene lennie a nyulak emésztéséről, hiszen ezek a háziállatok speciális étrendet igényelnek, nyers rostokat tartalmazó eledellel (pl. széna).
3 min

Nyúl életkor meghatározása

A nyulak nem véletlenül számítanak az egyik legnépszerűbb háziállatnak. Sokak számára azonban nem egyszerű, hogy a külseje alapján eldöntsék a nyúl korát. Egyáltalán bárhogy is meghatározható a nyúl életkor?

6 min

Nyúl ivartalanítás

A nyúl ivartalanítás során az állatorvos az ivarmirigyeket távolítja el. Hímek esetében a heréket, nőstények esetében a petefészket, a petevezetéket és a méhet. Hogy milyen érvek vannak a beavatkozás mellett és ellen? S hogyan zajlik a folyamat a nyulaknál? Alábbi cikkünkből megtudhatja.

2 min

Nyulak beoltása

Ajánlott beoltatni nyuszimat? Akkor célszerű beoltani kedvencét, ha az év egy részében nyestektől védett kifutóban élvezheti a szabad levegőt. Mivel más háziállatokat, mint a macskát és kutyát, rendszeresen oltatni kell, természetesen joggal merül fel a kérdés, hogy szükségük van-e a nyulaknak is oltásra.

3 min

Nyúlnátha

Azon gondolkodik, mikor szükséges egy köhögő nyuszival állatorvoshoz fordulni? Vagy nem tudja, mitévő legyen, ha bundás kis barátjának légzési nehézségei vannak? Akkor olvasson tovább, hiszen cikkünkből minden fontos információt megtudhat a nyúlnátháról.