Kutya Magazin

A kutya magazin – Hasznos és szükséges tudnivalók, valamint aktuális tények a kutyatartással kapcsolatban.A kutyamagazin a kutyafajták jellemzőit foglalja össze és segít Önnek az örökbefogadás előkészületeiben. Mi alapján válasszon kutyát? Vagy netán a kutya választja Önt? Milyen előkészületeket kell tenni és hogyan ismerheti meg legjobban még azelőtt, hogy Önhöz költözne? Hogyan fogadja otthonában újdonsült kedvencét és milyen eszközökre van szüksége? Olvassa tovább

3 min

Kutyamasszázs tanulása: Hogy ellazuljon a kutyája

Semmi sem múlja felül a mély lazításra szolgáló masszázst. Ezt biztosan a kutyája is így gondolja! Ebből a szempontból mindegy, hogy a négylábú kedvence beteg vagy egészséges-e. Olvassa el itt, hogy hogyan kényeztetheti igazán a kutyáját, és miért tesz jót az egészségnek a kutyamasszázs.
4 min

Idős kutya: Így segíthet négylábú barátjának, ha senior korba lép

Sok kutya hosszú időn át van gazdája mellett, így szép kort él meg. Természetesen az idő vasfoga azonban rajtuk is meglátszik. Hogy milyen jelei vannak az öregedésnek, és hogyan könnyítheti meg ezt a folyamatot kutyájának, kiderül cikkünkből. Ezenkívül azzal a nehéz kérdéssel is foglalkozunk, mikor jön el a búcsú ideje idős kutyájától.
3 min

Kutya megfázás

Képesek a kutyák megfázni? Igen! Kiváltképp ősszel és télen fogékonyak a megfázásra. Pontosan ugyanúgy, ahogy az embereknél, a hideg és nedves idő különösen kedvez a kutyáknál is a megfázásnak. A tünetek pedig szintén hasonlóak az embereknél és a kutyáknál.
4 min

Kutyatorta sütése: Három finom recept

Szülinapja van a kutyájának? Akkor talán kap egy új játékot. A szülinapja megünneplésére süthet neki egy finom kutyasütit vagy kutyatortát is. Nem is olyan nehéz, mint gondolná. Az alábbiakban talál három receptet, amely biztosan ízleni fog a négylábú kedvencének.
8 min

Kutyafagyi saját kezűleg – 7 egyszerű recept

A forró nyári napokon majdhogynem nincs is jobb egy frissítő fagyinál. Ezt alátámasztja a kutyák vágyakozó pillantása a fagyos finomságra. Receptjeink segítségével egyszerűen készíthet sajátkezűleg ízletes kutyafagyit és egészséges hűsítő csemegével lepheti meg kedvencét.
8 min

A tápmennyiség kiszámítása kutyáknál

Manapság egyáltalán nem olyan egyszerű átlátni a különféle etetési módokat. Aki teljes értékű eledelt választ, annak csak meg kell néznie az ajánlott tápmennyiséget a csomagoláson. Ugyanakkor hogyan kell kiszámolni a napi adagot, ha valaki barfozik vagy különféle alapanyagokat szeretne kombinálni egymással? Szerencsére bizonyos képletekkel nagyon egyszerűen meghatározhatja négylábúja energiaszükségletét.
12 min

A 10 legkedveltebb kutyatrükk

Pacsit adni, pitizni, vagy a levegőben elkapni egy jutalomfalatot? Ez a 10 kutyatrükk biztosan lenyűgözi kutyájával környezetüket! A legjobb az egészben pedig, hogy a különböző kutyatrükkök nem csak a közönséget ejtik ámulatba, hanem kutyáját is mentális és fizikai kihívások elé állítják.
8 min

Félős kutya – mit tehetünk ellene

Ha egy kutya visszafogottan reagál az új dolgokra, az eleinte nem ad okot aggodalomra. Ha azonban a kutya a mindennapi helyzetekben nagy félelmet mutat, problémássá válik a helyzet. Ilyenkor akár egy hangos zaj vagy egy lépcsőfok is felzaklathatja négylábú barátját. A túlságosan félős kutya kihívássá teszi a mindennapi életet, miközben ő maga is szenved a stressztől. A következőkben szeretnék néhány tippet adni, melyek kedvencét nagyobb önbizalomhoz segíthetik.
6 min

Bernedoodle

A dizájner kutyák kedvelői szerint a berni pásztor és uszkár házasságából született bernedoodle ideális külleme valahol a két fajta jellegzetességeinek egyensúlyában kellene, hogy nyugodjon. A természet azonban néha keresztülhúzza a számításainkat, mint ahogy itt is történt: a bernedoodle majdnem teljesen úgy néz ki, mint egy uszkár, a pásztorkutya sajátosságainak pedig szinte nyoma sem látható.
9 min

Ónémetjuhász

Szigorúan véve az „ónémetjuhász“ egyáltalán nem létezik – legalábbis az FCI által elismert, önálló fajtaként. A fogalom általában a hosszú szőrű, ill. hosszú szálkás szőrű német juhászkutyákat takarja. Ettől függetlenül a csinos, dús szőrű, hűséges és barátságos természetű németjuhász rendkívül népszerű, és nagyon keresett családi és kísérőkutyaként.
7 min

Münsterlandi vizsla

Elegáns és sokoldalúan tehetséges: a munkakedvelő münsterlandi vizslában és hosszúszőrű német társában sok közös van, hiszen az eredetileg utóbbi egyik színvariációja volt. Hogy mégis miben különbözik a tehetséges vadászkutya, azt alábbi cikkünkből megtudhatja.
9 min

Felnőtt vagy kiskutya szobatisztaság

A szobatisztaság azt jelenti: a kutya csak a szabadban ürít, és jelzi, ha ki kell mennie. De még a felnőtt négylábúak is „tisztátalanná“ válhatnak bizonyos körülmények között. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan lehet a kutyákat és kölyköket szobatisztává nevelni, és milyen okai lehetnek, ha ez nem működik.
14 min

Kölyökkutya szocializációja: Mit jelent? Mit tehetünk?

Kölyökkutya szocializációja rendkívül fontos. Mintegy 8 hetes korában a kölyökkutya új otthonába költözik, s akkor már szocializálódási fázisának közepén tart. S ezután már Önön múlik, ill. az Ön feladata, hogy segítse és végigkísérje a kiskutyust a figyelmes és felszabadult, boldog felnőtt kutyává válás útján. De hogyan is tudja helyesen szocializálni a kölyökkutyáját? A témát érintő legfontosabb dolgokat összefoglaltuk Önnek.
8 min

Kutyaúszás a fitt négylábúért

Az úszás nemcsak egy hűsölési mód lehet nyáron kutyája számára, hanem négylábúja fizikai állapota és ízületei is profitálhatnak belőle egész évben. Olvassa el cikkünket és megtudhajta, hogy a kutyaúszás miért segíthet a túlsúlyos és idős ebek egészségi állapotán és hogyan tehető szórakoztatóvá.
4 min

7 ok arra, hogy hogyan teszik a kutyák jobbá az életünket

A legtöbb kutyatulajdonos valószínűleg csak nehezen tudja elképzelni az életét kutya nélkül. Mivel a kutya mindig mellette van és közismerten az ember legjobb barátja. Valóban sok területen segít nekünk a kutya – gyakran úgy, hogy nem is tudunk róla. Olvassa el a következő 7 okot, hogy hogyan teszik a kutyák jobbá az életünket, melyek a kutyatartás előnyei.
5 min

Kutyaház házilag: építsen egyet saját kezűleg

Kedvence sokat van a kertben, így szeretné meglepni egy időjárásálló kutyaházzal? Ha van egy kis kézügyessége, kalapácsa és néhány szöge, akár saját maga is megépítheti. A következőkben minden ehhez szükséges tippet megtalál, hogy a kutyaház házilag elkészülhessen.
5 min

Kutyák visszaszoktatása a mindennapokba a koronavírus után

A koronavírus miatt elrendelt kijárási korlátozások alatt sok kutyagazdi több időt töltött otthon, mint amennyit általában szokott. Most fokozatosan enyhülnek ezek az intézkedések: ismét lehet irodában dolgozni home office helyett, esténként újra el lehet menni moziba, ahelyett hogy televíziót néznénk a kanapén. Egyes kutyák szenvednek amiatt, hogy kétlábú társuk többet van házon kívül így í covid 19 után. Szeretnénk pár tippet adni ahhoz, hogy kedvence nyugodtabban vészelje át a covid 19 miatt elrendelt izoláció utáni időszak kezdeti nehézségeit.
6 min

Szabadság kutya nélkül: Kutyapanzió vagy kutyaszitter?

Végre itt a várva várt szabadság! De mi legyen, ha kutyája nem mehet Önnel? Ebben az esetben kutyaszitter vagy kutyapanzió lehet a megoldás. De melyik ellátási forma jobb a kutyának, milyen magasak a költségek, és mire kell odafigyelni? Megmutatjuk Önnek az előnyöket és hátrányokat, és tippeket adunk kedvence sikeres elhelyezéséhez.
2 min

Autózás kutyával

Az utóbbi években sokat fejlesztettek az autókon utasvédelmi szempontból: A légzsákok, az oldallégzsákok, az ütközésvédelem csak néhány példa erre.
A leghasznosabb cikkeink
Kutya Magazin Kutyafajták

Golden Retriever

A középméretű Golden Retriever (ejtsd: golden retriver) nagyon gyerekbarát és ezáltal ideális családi kutya: Emberközpontú és engedelmes, nagy a mozgásigénye, de bundája kevés ápolást kíván meg.
Kutya Magazin Kutyafajták

Tacskó

A tacskó ellenállhatatlan nézése már megolvasztotta jó pár állatbarát szívét. Tudjon meg cikkünkből mindent a kompakt személyiségű tacskóról, amely fajtát „dakszli” vagy „borzeb” névvel is illetnek.
Kutya Magazin Kutyafajták

Labrador Retriever

Engedelmes, emberbarát és teherbíró. A középméretű labrador retriever kutya elsősorban házi kedvenc, de ez az eredetileg munkakutyaként tartott fajta nagyon igényli mind a testi, mind a szellemi fejlesztést. Ha labrador kölyök kutya örökbefogadásán gondolkozik, mindenképpen olvassa el cikkünket. Szó lesz az alábbiakról: labrador rossz tulajdonságai, labrador vérmérséklet, labrador betegségek, labrador nevelése, labrador tartása stb.
Legfrissebb cikkek
Kutya Magazin Kutyatartás

7 ok arra, hogy hogyan teszik a kutyák jobbá az életünket

A legtöbb kutyatulajdonos valószínűleg csak nehezen tudja elképzelni az életét kutya nélkül. Mivel a kutya mindig mellette van és közismerten az ember legjobb barátja. Valóban sok területen segít nekünk a kutya – gyakran úgy, hogy nem is tudunk róla. Olvassa el a következő 7 okot, hogy hogyan teszik a kutyák jobbá az életünket, melyek a kutyatartás előnyei.

A kutya magazin elmagyarázza, hogy mire kell figyelne a kutya nevelésénél. Milyen típusú training való a különböző fajtáknak? Hogyan befolyásolhatja kutyája viselkedését sporttal és játékkal? Melyek az elengedhetetlen tippek a kölykök vagy a felnőtt kutyák neveléséhez? Hogyan reagáljon az olyan agresszív viselkedésre, mint az ugatás, morgás, odakapás és mit tehet ellenük?

A kutyás tanácsadás része a kutya egészsége és ápolása is. A kutya magazin ismerteti a betegségeket és azok első jeleit és a további tüneteket. Elárulja, hogy hogyan védekezzen a paraziták ellen és azt is, hogy kutyájának milyen oltásokra van szüksége. A magazin foglalkozik a tenyésztők számára fontos kérdésekkel és a privát kutyatartók egyéni problémáival is, mint például az ápolás. Milyen gyakran fürdesse kutyáját? Milyen sűrűn kefélje és nyírja vagy nyírassa le szőrét?

A magazin a tápláláshoz is szolgáltat tanácsokat, valamint informál a kutyaeledelekről és a túlsúly, intolerancia, allergia vagy betegségek esetén szükséges diétákról is.

Az utazás és a szállítás témáját sem hanyagolja el. Mikor kezdje el az autós, vonatos, buszos, repülős utak szervezését, ha kutyáját is magával vinné? Milyen méretűnek és súlyúnak kell lennie kutyájának ahhoz, hogy Önnel utazhasson a repülő fedélzetén? Figyelembe kell e vennie az úti cél klímáját és az adott ország szokásait, ha kutyájával szeretne utazni?

Természetesen a kutya magazin a hétköznapi témákat is kitárgyalja, például a játékot és sportot érintő kérdésekre is választ kaphat. Mennyi mozgásra van szüksége kutyájának? Milyen tevékenységek ajánlottak a különböző fajtáknak és mik a legújabb játékötletek és termékek? Melyik póráz a legalkalmasabb a kocogáshoz? Miért nem akar kedvence más kutyákkal játszani? Mit tehet akkor, ha négylábú barátja fél a többi kutyától?