Autózás kutyával

kutyahordozó, kutyaszállító box

Hogyan lehet egy kutyát legjobban bekötni?

Az utóbbi években sokat fejlesztettek az autókon utasvédelmi szempontból: A légzsákok, az oldallégzsákok, az ütközésvédelem csak néhány példa erre.

Mi a kutya szállításának biztonságos módja?

Itt nem csak a kutya védelméről van szó, hanem a vele együtt utazókéról is. Még egy kisállat is életveszélyes lehet, ha ütközésnél nincs kellően biztosítva. Ezt megelőzvén, egy sor utasbiztonsági rendszer létezik, amelyeket ajánlott használnia az állattartóknak.

Kutyahordozó

Különösen a kisebb kutyáknak valóak a több méretben elérhető szállítódobozok, amelyek a három pontos biztonsági övvel egyszerűen biztosíthatók. Egy bizonyos méret felett azonban más alternatívát kell keresni, mert a nagyméretű szállítóboxokat nem lehet kellően biztosítani és nem biztos, hogy az ütközéskor felszabaduló erőknek ellen tudnak állni.

Autós Biztonsági Öv Kutyáknak

Nagyobb kutyáknál ajánlott a speciális kutyaövek használata. Ezt az övet a hárompontos biztonsági övhöz kell csatlakoztatni és elegendő mozgásteret nyújt a kutyának. Ha aránylag ritkán használják a csomagtartót, akkor egy a fejtámlák fölé akasztott speciális takaróval megelőzheti, hogy kutyája egy baleset alkalmával előrerepüljön az utastérbe.

Hálók és rácsok

Egy kombi vagy egy kisteherautó esetében a kutya a rakodótérben utazik, amit egy oda való ráccsal választanak el az utastértől.

Ezeket a rendszereket stabilan hozzá lehet erősíteni a járműhöz és nagy mozgásteret biztosítanak a kutyának és egyben az utasteret is biztosítják. Még jobban megvédheti kutyáját, ha a rácsot textillel vonja be, így egy esetleges ütközéskor, ha a kutya nekiütődik a rácsnak, kisebb a sérülés esélye.
Minden igényre van megfelelő védelmi rendszer, amivel viszonylag kevés ráfordított összegből megvédheti az utasokat és Önmagát, valamint nem utolsó sorban kedvenc négylábúját is megóvhatja.

A leghasznosabb cikkeink
2 min

Autózás kutyával

Az utóbbi években sokat fejlesztettek az autókon utasvédelmi szempontból: A légzsákok, az oldallégzsákok, az ütközésvédelem csak néhány példa erre.
2 min

Kutyák utazási betegsége

Néhány kortársunknak bizony nem túlzottan alkalmasak az olyan modern közlekedési eszközök, mint az autó, busz, hajó vagy repülőgép, mert ezeket használva rendszeresen rosszul lesznek, hányingert kapna