Madárfajták

Madárfajták

Ara papagáj

Az ara papagáj összetéveszthetetlen tollazatának, feltűnő szépségének és jellemének valószínűleg egyetlen madár rajongó sem tud ellenállni. Ezek a szépséges dzsungelmadarak azonban kifejezetten igényesek tartási körülményeikre. Alábbi cikkünkben elolvashatja a legfontosabb tippeket, melyek az ara papagáj tartásához és gondozásához kapcsolódnak.

8 min

A Kanári

Kanári tartása meglehetősen egyszerű feladat, mivel a madár gondoskodik magáról, amennyiben biztosítottak számára a szükséges feltételek.
17 min

Hullámos papagáj

A hullámos papagáj eredetileg Ausztráliából származik. Manapság ezek a beszédes, színes tollazatú és kampós csőrű madarak Európa legkedveltebb háziállatának számítanak.
5 min

Jákópapagáj (Psittacus erithacus)

Visszafogott tollazata ellenére a jákópapagáj a legkedveltebb papagájfajták közé tartozik. Ez a szórakoztató madárka ugyanis kifejezetten okos. Alábbi cikkünkben egyéb tulajdonságairól és ideális tartási körülményeiről olvashat.
6 min

Nimfapapagáj

Ha figyelembe vesszük a fajuknak megfelelő tartási alapelveket, egész biztosan sok örömöt találhatunk ezekben a "mini kakadukban".
4 min

Törpepapagáj

Sajnos apró méretük miatt gyakran túl kicsi kalitkában tartják a törpepapagájokat. Azonban a kis „energiabombáknak” mindenképpen elegendő helyre van szükségük, hogy mozgásigényüket kiélhessék.