Kutya nevek

kutya nevek

Kutya nevek

Az idő során a kutyák az emberek hű társaivá és családtagjaivá váltak. Ez az erős kapcsolat abból is látszik, hogy a gazdik szorgosan fáradoznak azon, hogy megtalálják kedvencük számára a megfelelő nevet. A névkeresés aztán egyre inkább türelemjátékká válik – vannak, akik a klasszikus nevekre szavaznak, míg mások a feltűnőbbekre.

Magyarországon a leggyakoribb kutyanevek közé tartozó kan kutya nevek:

Alex, Blöki, Brúnó, Bobi, Buksi, Bundás, Csibész, Csoki, Csöpi, Démon, Döme, Foltos, Füles, Füli, Hektor, Johnny, Jackson, Kópé, Lexi, Lord, Lucky, Mogyi, Morzsi, Néró, Pongó, Rex, Rocky, Süti, Szimat, Vadázs, Zserbó és Zsömi.

A leggyakoribb szuka kutya nevek közé pedig az alábbiak tartoznak:

Bambi, Bella, Candy, Cherry, Daisy, Dolly, Emma, Fifi, Fiona, Goldie, Kitty, Lady, Lexi, Lili, Lola, Luna, Mazsola, Mimi, Molly, Peggy, Pixie, Polly, Pötyi, Princess, Rozi, Roxy, Suzy, Sziszi és Zara.

A kutyanévnaptár alapján pedig ezek a legkedveltebbek:

Buksi, Morzsa, Morzsi, Picúr, Mackó, Maci, Tapi, Tappancs, Pamacs, Molly, Rex, Liza, Lili, Fifi, Bundás, Csöpi, Lady, Bobby, Suzy, Rocky, Alex, Néró, Teo és Jenny.

kutyanevek

Tippek a névadáshoz:

  • A kutyanévnek illenie kell a kutya jelleméhez, neméhez és fajtájához.
  • Mivel a kutyák nagyon figyelnek a hangsúlyozásra, olyan nevet érdemes választani számukra, melyet könnyű felismerni és kimondani. A kemény betűvel kezdődő és magánhangzóra végződő nevek például jól hallhatóak a kutyák számára (pl. Buksi).
  • Általánosságban véve az egy- és kétszótagból álló nevek a legjobbak, mivel ezeket könnyű megkülönböztetni a parancsszavaktól és praktikusak a kutya hívásához.
  • A névnek semmiképp sem szabad hasonlítania a parancsszavakra, különben a kutyák könnyen összekeverik majd őket (Ida vs. Ide)
  • A névváltoztatást lehetőség szerint ajánlatos elkerülni, mivel a kutyák nagyon gyorsan megszokják a hangsúlyozást, s az átszokás nagyon sok időbe és energiába telhet.
  • A törzskönyves kutyáknál meghatározó még az alom névrendszere, ugyanis a kennelek általában ugyanazzal a kezdőbetűvel kívánnak nevet adni az alom minden tagjának. Ez természetesen szűkíti a lehetőségek körét.
  • Adjon egy kis időt magának, mielőtt elnevezi a kutyáját. Így megismerheti kedvencét, s jobban megbecsülheti jellemét.
  • Annak érdekében, hogy a fiatal, illetve új kutyák megszokják nevüket, érdemes valami pozitív dologgal összekötni annak kimondását. Érdemes tehát simogatás és dicséret közben kimondani a kutya nevét.

A zooplus apró tippje! Vásároljon kutyájának egy a saját nevével ellátott nyakörvet. Így biztosan mindenki helyesen fogja szólítani. Minden további terméket megtalál kutyájának a zooplus online shopjában.

Forrás

Kutya nevek, ötletek a kiskutya nevének kiválasztásához


http://www.kutyanevnap.hu/naptar

A leghasznosabb cikkeink
2 min

Kutya nevek

Az idő során a kutyák az emberek hű társaivá és családtagjaivá váltak. Ez az erős kapcsolat abból is látszik, hogy a gazdik szorgosan fáradoznak azon, hogy megtalálják kedvencük számára a megfelelő nevet. A névkeresés aztán egyre inkább türelemjátékká válik – vannak, akik a klasszikus nevekre szavaznak, míg mások a feltűnőbbekre. Magyarországon a leggyakoribb kutyanevek közé tartozó kan kutya nevek: Alex, Blöki, Brúnó, Bobi, Buksi, Bundás, Csibész, Csoki, Csöpi, Démon, Döme, Foltos, Füles, Füli, Hektor, Johnny, Jackson, Kópé, Lexi, Lord, Lucky, Mogyi, Morzsi, Néró, Pongó, Rex, Rocky, Süti, Szimat, Vadázs, Zserbó és Zsömi. A leggyakoribb szuka kutya nevek közé pedig az alábbiak tartoznak: Bambi, Bella, Candy, Cherry, Daisy, Dolly, Emma, Fifi, Fiona, Goldie, Kitty, Lady, Lexi, Lili, Lola, Luna, Mazsola, Mimi, Molly, Peggy, Pixie, Polly, Pötyi, Princess, Rozi, Roxy, Suzy, Sziszi és Zara. A kutyanévnaptár alapján pedig ezek a legkedveltebbek: Buksi, Morzsa, Morzsi, Picúr, Mackó, Maci, Tapi, Tappancs, Pamacs, Molly, Rex, Liza, Lili, Fifi, Bundás, Csöpi, Lady, Bobby, Suzy, Rocky, Alex, Néró, Teo és Jenny.
4 min

Kölyökkutya kiválasztása

Egy kutyabarát szíve egyből hevesebben kezd dobogni, amint belepillant az alomládába. Az aprócska kutyusok annyira édesek, hogy az ember legszívesebben mindet hazavinné magával.