Valentin-nap kutyával: Ajándékötletek kedvencének

valentin-nap kutyával

Február 14-én Szent Bálint tiszteletére (majdnem) minden a szeretteink körül forog. Valentin-napon sokan már nemcsak társuknak, hanem jó barátaiknak is szívesen okoznak örömet. Az utóbbihoz sorolhatók természetesen kutyáink és macskáink is! Szeretnénk adni pár ajándékötletet, mivel lehet meglepni kedvencünket ez alkalomból.

Közös időtöltés: a legszebb ajándék kutyák számára

A kutyák imádják, ha falkájukkal tölthetik idejüket. A falkájuk pedig nem más, mint Ön! Akár kanapén sokat henyélő ebről, akár egy igazi energiabombáról legyen szó: minden kutya szereti a közös programokat. Mit szólna egy erdőn-mezőn átívelő, nagy sétához? Ha erre mindennap sort kerítenek, akkor a Valentin-nap kiváló lehetőséget kínál arra, hogy új, közös hobbit kezdjenek el!

Szimatmunka: mindig az orruk után mennek

Kutyája imád szimatolni? Akkor elmehetnek egy „szimatoló túrára”, pl. mantrailingre (személykeresés). A legegyszerűbb, ha egy kutyaiskolában keres ilyen tanfolyamot. Elsősorban a vadászó ambíciókkal rendelkező négylábúk égnek a vágytól, hogy nyomokat követhessenek.

Azonban kis szimatoló feladatokat is adhat kedvencének otthon vagy séta közben. A kiadós séta után pedig kényelembe helyezheti magát egy témába vágó olvasmánnyal is.

Könyvajánlatunk:

  • Csányi Vilmos: A kutyák a szőrös gyerekek; Jeromos, a barátom; Segítség, kutyás lettem!
  • Kyra Sundance: Kutyakiképzés vidáman
  • Dr. Karen Shaw Becker Rodney Habib: Az örök kutya
  • Miklósi Bernadett: Kutyakötelesség

Agility: kihívások közös teljesítése

Az agility nemcsak kutyusa fejecskéjét és mozgékonyságát teszi próbára, hanem a gazdijához való kötődést is erősíti. Az agility tanfolyamon közösen birkóznak meg különféle akadályokkal. Ennek nekiláthat igazi versenyszellemben, miközben az időt is méri, vagy csak nyugodtan, kikapcsolódásként.

Aki saját kerttel rendelkezik, az ott is kialakíthat egy kis agility pályát szlalomrudakkal, akadályokkal és alagúttal, majd Valentin-napon kezdődhet a móka.

Többet megtudhat erről a témáról az agilityről szóló cikkünkből. Ha más kutyasport is érdekli, akkor szíves figyelmébe ajánljuk magazinunk további írásait is ezzel kapcsolatban.

ajándék kutyának © fesenko / stock.adobe.com

Új kutyajáték Valentin-napra

Sok eb imádja a játékokat. Az már ízlés dolga, hogy ki melyiket részesíti előnyben: egyesek a pihe-puha, sípoló plüssöket, mások pedig a labdákat, melyekkel vadon tombolhatnak. Az intelligenciajátékok és a játékkötelek is nagyon népszerűek. A kutyagazdik tudják a legjobban, hogy melyik típusú játék dobogtatja meg igazán háziállatuk szívét.

Szeretné valami különlegessel meglepni kutyáját ez alkalomból? Nézze meg a legszebb játékokból álló kínálatunkat:

Plüssállatok

Labda vagy plüssállat – nem tud dönteni? Mit szólna a rózsaszínű Piggy Pig fogínymasszírozó malackához? Állati jó szórakozást biztosít az ebek számára, és mellette még a fogaikat is ápolja. Nagyon édes, de túl kicsinek találja? Akkor a 35 cm hosszú flamingó kötéllel jó választás lehet nagyobb kutyusa számára.

A kutyaszívek gyorsabban vernek: labdát ajándékba

Kutyája szereti a labdákat és még nincs természetes kaucsukból készült Chuckit! Ultra Ballja? Akkor ez szuper meglepetés lehet Valentin-napra állati lakótársa számára! Ez a labda ugyanis pattog, úszik a vízen és ellenáll a makacs rágcsálásnak is.

Rágójátékok

Ha rágcsálásról van szó, igazi klasszikusnak számít a Kong Classic, ami játékhoz is ideális. Különleges alkalmakra megtöltheti joghurt és kutyatáp keverékével vagy tonhallal és megfagyaszthatja. Így igazán nagyszerű meglepetést készíthet – akár február 14-én is.

Játék éles elméjűeknek

Az intelligenciajátékok sok kutyát rendkívüli módon szórakoztatnak. Amint a gazdi megtöltötte valamilyen finomsággal, a feladat világos: megszerezni a jutalmat – de hogyan? Széles választékban találhat nálunk intelligenciajátékokat különféle nehézségi fokozatokban.

Aki a zoolove intelligenciajáték mellett dönt, az egyidejűleg azt is megmutatja, hogy törődik a rászoruló állatokkal is, mivel a zooplus a termék árának 10%-át egy állatvédelmi szervezetnek adományozza.

Az álmok valóra válnak – ezekkel a kutyaágyakkal biztosan

Sok kutya a legszívesebben pihe-puha ágyba fekszik, kuckózik be. A Valentin-nap kiváló alkalom arra, hogy egy olyan ajándékkal lepje meg kedvencét, ami évekig kényelmes fekhelyet biztosít számára. Egy szép kosárnak vagy takarónak, ami a kanapét védi, még a kutyagazdik is örülnek. A következőkben szeretnénk bemutatni egy párat takaróink és fekhelyeink nagy választékából:

Szeretné az egész világnak megmutatni, mennyire szereti kutyáját? A Soulmate Dog puha takaró tökéletes kellék, hogy mindezt láthatóan kifejezze. A takarót  “My Soulmate” felirat és egy dekoratív kutyamotívum díszíti, s divatos sötétszürke és taupe színű, kellemesen puha és melegítő hatású.

Mindenképpen szíveket szeretne? Akkor a pihe-puha, antiallergén szürke zooplus Isobed szívecskékkel & mancsokkal csúszásgátló bevonattal ideális meglepetés lehet.

Ajándékok idős kutyusoknak

Egészségügyi problémákkal küzdő, idősebb kutyusát szeretné meglepni Valentin-nap alkalmából? Az egyik legjobb választás lehet egy ortopéd kutyaágy. A memóriahabos matracnak köszönhetően az állat testéhez igazodik. Tehermentesíti az ízületeket és a gerincoszlopot. Aki inkább egy kis kanapéval szeretné kényeztetni négylábú barátját, az nem is találhat megfelelőbbet ennél az elegáns ortopédiai kutyaszófánál.

Igazi plüsságyat szeretne ajándékozni kis testű kutyusának? A legjobb, ha még rózsaszínű is? Kétségtelenül magára vonzza mindenki tekintetét a Princess puha ágy, amely külön szív alakú kispárnával rendelkezik a fej kitámasztásához.

.

Ha Önnek ez túlságosan is rózsaszín, akkor sem kell aggódnia, hiszen ez a királyi fekhely szürke-kék változatban is kapható: Prince puha ágy.

Szeretné kifejezésre juttatni az állatok iránti szeretetét? A kerek formájú Trixie Lian puha ágy tökéletes e célból, hiszen bájos dizájnja mellett a következő felirat olvasható rajta: „Love is a four legged Word“, azaz „a szeretet négylábú szó”.

Szépnek találja ezeket a terméket, de sajnos négylábú barátja nem fér bele? Nagyobb ebek számára alkalmas például a Sleepy Time szürke kutyaágy párnával. A masszív fekhely beltéri és kültéri használatra is megfelelő. Vízálló és nehezen piszkolódó szövete, valamint vastag, bélelt pereme igazi jóllétet és kényelmet biztosít hosszú, kimerítő séták után.

Hundebett zum Valentinstag © filmbildfabrik / stock.adobe.com
Der Valentinstag eignet sich hervorragend, um Ihrem Hund ein Geschenk zu machen, das ihn lange Jahre liebevoll bettet.

Tápláló snack Bálint-napra

A kutya szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Finom snackkel mindig örömet szerezhet kedvence számára – így Valentin-napon is. A jutalomfalatok kitűnő szolgálatot tehetnek a közös tréning során is. Valentin-napra szív alakú snackeket ajánlunk:

A Sammy’s Herzensbrecher kutyasnack miniszívecskék rengeteg ízletes baromfit, ezenfelül céklát és szárított pitypangot is tartalmaznak, valamint különösen kíméletesen, sütőben sütik. Ha nemcsak kedvencének szeretne örömet szerezni, hanem rászoruló állatokon is segíteni, akkor ideális választás zoolove puha kutyasnack.

A leghasznosabb cikkeink
2 min

Kutya nevek

Az idő során a kutyák az emberek hű társaivá és családtagjaivá váltak. Ez az erős kapcsolat abból is látszik, hogy a gazdik szorgosan fáradoznak azon, hogy megtalálják kedvencük számára a megfelelő nevet. A névkeresés aztán egyre inkább türelemjátékká válik – vannak, akik a klasszikus nevekre szavaznak, míg mások a feltűnőbbekre.

3 min

Kutya életkor számítása emberi években

03.03.2023 | Egy kutyaév hét emberi évnek számít: ez a feltételezés már évek óta szilárdan rögzült a tudatunkban. De vajon tényleg ilyen egyszerű lenne átszámítani a kutyaéveket emberi évekre? Valójában ezt a képletet ma már pontatlannak tartják. Új tudományos felfedezések születtek: