Melyik a legjobb póráz a kutyámnak?

Legjobb Póráz Kutyáknak

Melyik pórázat válasszam?

A mindennapos sétáltatás minden kutya számára kötelező jellegű, főleg, ha nincs saját udvar. A városban sok kutyafajtát csak pórázzal lehet sétáltatni. A biztonság miatt azonban törvényi szabályozás nélkül is ezt a sétáltatási módot kéne választani, mivel a város zaja és a közlekedés sok állatot bizonytalanná tesz és veszélybe sodorhat. Ezért ajánlott a kutyát pórázzal vezetni. A különböző pórázok közötti választék óriási. De mégis melyik a legjobb póráz az én kutyámnak?

welche hundeleine © 5second / stock.adobe.com

Bőr pórázok

Időálló és kedvelt: bőrből készült póráz. Tartós, hosszú életű és a tartása is kényelmes. Egy ilyen pórázzal élete végéig elégedett lesz. Szánjon időt a póráz időnkénti tisztítására!

Nylon pórázok

A nylonból készült póráz mindig jó választás. Mindegy, hogy sporthoz vagy csak a napi sétáltatáshoz használja. Ezek a pórázok könnyűek, praktikusak és erősek.

Flexi-pórázok

Itt találhatja a Flexi gyártó pórázait . Változtatható hosszúsággal és sok különböző színben. Az ideális Flexi póráz a kutya súlyától függ.

Hunter pórázok

A Hunter megfelel a magas minőségi- és funkcionális igényeknek. Mindegyik póráz ötvözi a vonzó design-t és a magas fokú biztonságot.

Heim pórázok

A Heim magas minőségű német gyártású termék. A tradicionális vállalat már 1881 óta Kaltenshundheimban, Németországban üzemel és bőrből készülő termékeket gyárt, mint például pórázokat, nyakörveket és hámokat. Garantált a tisztán növényi cserzett, színezett és erősen zsírozott marhabőr kiváló minősége.

Moxon és funkciós pórázok

A Freestyle pórázok esetében a póráz és a nyakörv kombinációjáról beszélünk. Ezek leginkább a vadász-, sport- és kísérőkutyáknak ajánlottak. A funkciós pórázok mindig egy bizonyos célt szolgálnak: terepre való-, speciális nevelőpóráz vagy fényvisszaverős pórázok.

welche hundeleine © alexei_tm / stock.adobe.com

Hosszúság

Melyik póráz illik legjobban kedvencemhez? Nem csak a póráz típusa, hanem hosszúsága is fotnos szerepet játszik a döntésben. Minél hosszabb a póráz, annál távolabbra mehet a kutya, minél rövidebb, annál nagyobb a hatalma a kutya irányítása felett. A kutya és az ember biztonsága a legfontosabb. Ha nagy forgalmú úton fognak haladni, ajánlott rövidebb pórázért nyúlni. Szituációtól függ tehát az, hogy mennyi szabadságot érdemes adnia kutyájának.

A leghasznosabb cikkeink
2 min

Kutya nevek

Az idő során a kutyák az emberek hű társaivá és családtagjaivá váltak. Ez az erős kapcsolat abból is látszik, hogy a gazdik szorgosan fáradoznak azon, hogy megtalálják kedvencük számára a megfelelő nevet. A névkeresés aztán egyre inkább türelemjátékká válik – vannak, akik a klasszikus nevekre szavaznak, míg mások a feltűnőbbekre.

4 min

Kölyökkutya kiválasztása

Egy kutyabarát szíve egyből hevesebben kezd dobogni, amint belepillant az alomládába. Az aprócska kutyusok annyira édesek, hogy az ember legszívesebben mindet hazavinné magával.