11 leghasznosabb nyári kiegészítő macskáknak

napozó macska

Milyen kiegészítőkre van szüksége a macskámnak nyáron?

Cicájának ugyanazokra a kiegészítőkre van szüksége nyáron, melyekre egész évben: sok alvással, pihenéssel töltött időre, eledelre és természetesen nagyon sok simogatásra!

Mivel ha belegondolunk, azok a legjobb dolgok, amelyek nem kézzel foghatók és ráadásul nem is kerülnek pénzbe. Ugyanakkor szeretnénk egy pár kiegészítőt ajánlani, hogy cicája még jobban élvezhesse a nyarat, és szerencsére ezek sem kerülnek túl sokba. Ezek segítségével igazi élménnyé teheti ezt az időszakot kedvence számára!

Sightseeing hátizsák – szállítótáska

Amióta a közösségi médián elhíresült két cica, akik gazdijukkal átutazták Ázsiát, sok macskatulajdonos álma, hogy magával vigye kirándulni vagy nyaralni szeretett bársonytalpúját – majdnem úgy, mint egy kisbabát a hordozókendőben.

A Sightseeing hátizsákkal most ez az álom valóra váltható. Ebben a kényelmes szállítótáskában magával viheti cicáját először egy sétára, nem kell egyből vadonexpedícióra vinni, hiszen nem tudhatja, milyen hatást vált ki nála. Alapvetően a macskák nagyon ragaszkodnak ahhoz a helyhez, ahol élnek.

rucksack tragetasche sightseeing © zooplus

Ha szeretett bársonytalpújával mégis elmegy kirándulni, akkor biztosan örülni fog a hátizsák előnyeinek. Nagy, felhajtható hálós tetővel rendelkezik, így macskája élvezheti a kilátást. Akkor is jó szolgálatot tehet a kilátás, ha állatorvoshoz viszi, hiszen arra a célra is kiválóan alkalmas.

Itatókút

Főként a meleg hónapokban biztosan díjazná kedvence, ha felfrissülhetne egy itatókútnál. Ezért nyáron igazán kívánatos tartozék az egyre népszerűbbé váló itatókút. Azt ajánljuk, hogy az itatókút mellett itatótálat is használjon.

Az itatókutakból és a tálakból manapság már különféle kivitelezések és méretek léteznek, melyek különböző anyagokból készülnek azért, hogy megtalálja a megfelelőt cicája számára.

A macskák esetében kifejezetten fontos a megfelelő folyadékbevitel, többek között azért, hogy megelőzzék a súlyos vesebetegségeket náluk. Ezért meleg időszakban ajánlott a nedves macskatápot előnyben részesíteni, hiszen magas a nedvességtartalma.

A száraztápot csupán kiegészítésként tanácsos adni, mert jelentősen alacsonyabb a nedvességtartalma. Ha sok száraz macskaeledelt eszik cicája, még fontosabb, hogy elegendő vizet vegyen magához. Azt javasoljuk, hogy az itatókút vagy -tál soha ne közvetlenül az etetőtál mellett legyen, hanem a lakás különböző pontjain találjon nekik helyet.

Automata etető a friss eledelért

Azt javasoljuk, hogy használjon automata etetőt, ha napközben dolgozik vagy hétvégére elutazik. Az elemmel működő C500 automata etető garantálja Önnek, hogy négylábú barátja a megfelelő időpontban elegendő mennyiségű táplálékhoz jusson.

Ideális a meleg hónapokban, hiszen az eledelt öt könnyen tisztítható és két hűtőaggregátorral hűtött eledeles rekesz tartja frissen, és forgó tál takarja le.

Hűtőmatracok

Ha nyávogó négylábúja elfáradt az utazásban vagy egyszerűen az édes semmittevésben, akkor szüksége van egy kényelmes helyre a szundikáláshoz.

Nagy forróság esetén érdemes olyan fekhelyet választani neki, ami egy kis felfrissülést is ad számára. Ilyenkor jó ötletnek bizonyulhat egy hűsítő matrac, amelyen szobatigrise kipihenheti magát és energiával töltődhet fel. Így könnyebben vetheti bele magát az újabb pompás kalandokba.

katzenzubehör für sommer

Ha odakint tombol a hőség, akkor jó, ha cicája számára lehetőséget biztosít, hogy ne hevüljön túl teste. A hűtőgéllel töltött matrac órákig képes hűsíteni kedvencét áram vagy víz használata nélkül. Azért legyen óvatos és ügyeljen arra, hogy cicája teste ne hűljön le túlságosan. Ezért érdemes mindig szemmel tartania.

Dróttal megerősített macskaháló

Ha négylábúja benti cica, de szívesen nézegeti az erkélyről a közelben repülő madarakat és onnan élvezi a napsütést, illetve a madárcsicsergést, akkor ajánljuk egy macskaháló beszerzését. A drótmegerősítéssel bíró termékek ellenállnak a macska harapásának, de ugyanúgy az időjárás viszontagságainak és az UV-fényhatásoknak is.

Ennek ellenére természetesen soha ne hagyja felügyelet nélkül cicáját az erkélyen. Ez a macskaháló ráadásul a 3×3 cm-es hálólyukaknak köszönhetően alkalmas kiscicák számára is.

Sureflap Connect mikrochipes macskaajtó

Ez a macskaajtó különösen nyáron nagyon hasznos kiegészítő lehet, mivel egy ingyenes alkalmazás segítségével okostelefonján keresztül vezérelheti. A külön megvásárolható SureFlap hub továbbítja az adatokat a macskaajtóról közvetlenül mobiltelefonjára.

Így nemcsak arról bizonyosodhat meg, hogy szobatigrise mikor hagyja el a házat, illetve tér vissza otthonába, hanem bárhol és bármikor ellenőrizheti a zárási, illetve nyitási időpontokat is

Amint háziállatait regisztrálta, a 4-utas lengőajtó már csak nekik nyílik ki, Ön pedig még kiegészítő információkat és statisztikákat is kap kedvence ki- és bejárási szokásairól.

A macskaajtó érzékelő szenzorjai leolvassák az állat mikrochip számát és megakadályozzák idegen állatok belépését.

Így az integrált „ajtónálló“ tényleg csak az Ön cicáját engedi be, és a szomszéd macskák kint maradnak, nem tudnak behatolni otthonába.

Öntisztító macskatoalett

A melegben még jobban erősödhetnek a kellemetlen szagok. Ebben segíthet az Omega Paw Roll’n Clean öntisztító macskatoalett.

Az Omega Paw Roll’n Clean öntisztító macskatoalett gondoskodik arról, hogy az alom egyszerűen és pillanatok alatt tisztítható legyen. Nincs szükség olyan segédeszközökre, mint például alomlapát. Ez a jól átgondolt, praktikus rendszer lehetővé teszi, hogy a mindennapi takarítás megfeleljen az alapvető higiéniai szabályoknak és mindig tiszta, rendezett toalett álljon kedvence rendelkezésére.

LittyCat macskaalom hulladékkezelő rendszer

Ez a tartozék nagy segítséget jelenthet, hiszen egy ilyen hulladékkezelő rendszer magába zárja a szagokat.

A LittyCat macskaalom-hulladékkezelő rendszert speciálisan arra fejlesztették ki, hogy a macskatoalett tartalmát a szemetesbe való kidobásig higiénikus módon megőrizze. Az okos “klikk és eltüntet” higiénikus zárás a használt almot egyszerűen gombnyomásra tünteti el a szemetesben. A szennyezett alom többrétegű fóliacsőbe zárul, így azután semmilyen rossz szag nem juthat kívülre.

Maisonette macskaház

A macskák szeretik a kalandokat, azonban ugyanolyan fontos számukra az is, hogy rendszeresen vissza tudjanak vonulni egy nyugodt, védett helyre, ahol hosszantartó szunyókálásukat tölthetik és újult energiával vethetik magukat bele az újabb akciókba. Az ágyikók és ehhez hasonló termékek kiváló lehetőséget biztosítanak erre.

Mivel a bársonytalpúak értékelik, ha több nyugodt pihenőhellyel is rendelkeznek, ezért kitűnő kiegészítés lehet például a Maisonette macskaház. Nyáron igazán jó választás lehet, mivel így kedvence árnyékos helyre tud visszahúzódni. Ez a fából készült kis házikó ideális kültéri használatra is, melyet kis testű kutyáknak is ajánlunk.

A kátránypapírral borított, időjárásálló tetőzet nemcsak az eső és a napsugárzás ellen nyújt hatékony védelmet a forró, nyári napokon, hanem még kiegészítő magaslati kilátópontként is funkcionálhat.

Ha kedvence visszahúzódik a házikóba, akkor igazán védve érezheti magát. A felső fekhely egy létra segítségével elérhető, így kiscicák vagy idősebb állatok is fel tudnak oda mászni. Ez a platform nagyszerű helyet kínál a környezet megfigyelésére vagy egy kis lustálkodásra.

Kitty Pool úszó játékkal

Pompás kiegészítő lehet a nyári időszakra egy macskamedence olyan cicák számára, akik szeretik a vizet. Kitty Pool úszó játékkal kiváló játékélményt garantál, ráadásul a hűsítésről is gondoskodik. Még érdekesebbé teheti, ha az úszójátékokra tesz valami finomságot is.

Az úszójátékok festéséhez ételszínezéket használtak és ártalmatlanok az állatokra nézve, viszont előfordulhat, hogy elszíneződnek. A medence a téli hónapokban helytakarékosan tárolható, mivel egyszerűen összehajtható. A gyöngyházfényben csillogó aljzat fokozza a víztükröződést, ami szintén játékra ösztönzi cicáját.

Trixie kullancs-csipesz

Minden óvintézkedés ellenére is találhat cicájában kullancsot, ilyenkor hasznos lehet a Trixie kullancs-csipesz. Használata egyszerű: a kullancs alá kell tolni, becsípi a kullancs fejét, s a testére gyakorolt direkt nyomás nélkül, forgatás által, golyóstollszerűen távolítja el a kullancsot. Ez az eljárás megakadályozza, hogy a kullancs kiköpje a gazdaállat testébe a veszélyes betegségeket terjesztő kórokozókat.

Akármelyik termék mellett dönt is, pompás nyarat kívánunk Önnek és bársonytalpú kedvencének!

A leghasznosabb cikkeink
6 min

A macska kommunikációjának megértése

Kétfajta cicakommunikációt különböztetünk meg, az egyik a verbális, a másik pedig a non-verbális kommunikáció. A második alatt a macska testbeszédét értjük és főleg a farok különböző tartását jelenti.