Macskaháló

Macskaháló

Macskaháló

Az erkély macskahálóval történő biztonságossá tétele cicák számára

Nem mindig adottak a feltételek ahhoz, hogy a cica biztonságosan és veszélytelenül kijuthasson a szabad levegőre. De erre is van megoldás: a macskahálóval és társaival egész egyszerűen lebiztosíthatja macskája számára a saját erkélyét, hogy kedvence ellenőrzötten és veszélytelenül tartózkodhasson ott.

Miért jó megoldás az erkélyre a macskaháló?

Valóban igaz lenne,hogy a cicák komplikációmentes lények, s nem kell különösebben elfoglaltságról gondoskodni számukra? Sajnos széles körben elterjedt ez a nézet az önmagát jól elfoglaló és szórakoztató, semmiféle emberi segítséget sem igénylő macskáról. De nem minden cica talál magától elfoglaltságot – éppen ellenkezőleg: kis ragadozókként ahhoz szoktak, hogy nap mint nap megvédjék a területüket, vadászni menjenek, és eledelt keressenek maguknak. A lakásban gyorsan unalmassá válik számukra a helyzet, ellenben az új benyomások fitten tartják, kellőképpen leterhelik őket, s gondoskodnak arról, hogy elégedettek legyenek.

Mi célt szolgál a macskaháló?

A macskaháló fő feladata az erkélyek, ablakok és más veszélyforrások lebiztosítása. Egy fémkerettel és egy arra alkalmas hálóval még teraszát is igazi szabad levegős paradicsommá varázsolhatja kedvence számára. A legtöbb macskaháló egyszerűen felhelyezhető tiplikkel, akasztókkal és rögzítőkötelekkel, s sokoldalú lehetőséget kínál arra, hogy némi fantáziával kis fényt és levegőt biztosíthasson kedvencének.

Katze zwischen Pflanzen und Katzennetz © pinkymoemox / stock.adobe.com
Achten Sie bei der Wahl Ihrer Balkonpflanzen darauf, dass sie für Ihren Stubentiger ungefährlich sind.

Mire kell odafigyelni a macskaháló használatakor?

Manapság már sokféle vastagságú és színű macskaháló létezik. Amire ügyelni kell, hogy a háló anyaga mindig harapásálló legyen, s a gyártó által előírt módon kerüljön rögzítésre. Biztonsági okokból sohase hagyja cicáját egyedül az erkélyen, főleg a bátrabb cica-egyéniségek előszeretettel használják a macskahálót mászási alkalmatosságként. Ha pedig az állat megcsúszik, rosszul is végződhet a próbálkozás. Felügyelet alatt viszont pompás változatosságot jelenthet egy ilyen háló a cica számára.

Tippek a szereléshez

  • Ügyeljen arra, hogy az erkélyt mindenütt, hiánytalanul lefedje a háló, mivel a legtöbb macska bármilyen apró lyukon képes áttornászni magát
  • A hálónak kellőképpen magasnak kell lennie, hiszen a cicák legtöbbje szívesen mászik fel arra
  • A hálónak kellőképpen sűrűnek kell lennie, hogy kedvence ne kerülhessen kívülre annak szemein keresztül
  • Ha bérlőként tartózkodik a lakásban, előzetesen tisztázza a bérbeadóval, hogy fel szabad-e szerelni egy ilyen hálót

Egyébként: macskahálókat és mindazt, ami azok felszerelésével kapcsolatos, kedvező áron megtalálhatja a zooplus shopban.

A leghasznosabb cikkeink
6 min

A macska kommunikációjának megértése

Kétfajta cicakommunikációt különböztetünk meg, az egyik a verbális, a másik pedig a non-verbális kommunikáció. A második alatt a macska testbeszédét értjük és főleg a farok különböző tartását jelenti.