Valentin-nap macskával: Ajándékötletek kedvencének

valentin nap macskával

Február 14-én különösen sokan igyekeznek örömöt okozni szeretteiknek. S egy macskatartó számára természetesen cicája is a legkedvesebbek közé tartozik. Ön is szeretne valamit ajándékozni macskájának Valentin-napra? Az alábbiakban összefoglaljuk a legjobb cicáknak való Valentin napi ajándékötleteket.

Ajándékozzon macskájának Valentinra kettesben töltött időt!

Kedvence számára a legszebb ajándék, ha Önnel töltheti az idejét. Ez bizony épp úgy igaz a Valentin napra, mint az év bármely más időszakára. A Valentin nap kiváló időpontot kínál arra, hogy egy könyvvel vagy a táblagépével cicájával együtt kényelembe helyezze magát a szófán.
Ha pedig tudatosan szeretne több időt eltölteni kedvencével, jó ötlet lehet egy a macskákkal való klikker-tréning témájához kapcsolódó olvasmány. Használja a Valentin napot arra, hogy új rituálékat vezessenek be! Ilyen lehet például:

Klikker-tréning macskákkal

A klikker-tréining optimálisan alkalmas arra, hogy erősítse az Ön és macskája közötti kötődést. S az összes, amire ehhez szüksége van, az egy klikker, finom jutalomfalatok, egy macska és némi türelem.
Naponta pár percnyi klikker-tréninggel néhány hét alatt apróbb kis mutatványokat taníthat meg macskájának. A klikker-tréning idősebb és beteg cicáknak is alkalmas – vagyis olyan állatoknak, melyek számára kevésbé jön szóba a játék. S ami a legjobb a dologban: pompás időt tölthet kedvencével együtt!
A macskáknak betanítható mutatványokról 10 trükk macskákkal című cikkünkben olvashat részletesebben.

Masszázs macskáknak

A simogatás fantasztikus dolog, ez nem is lehet kérdés! De az egészet lehet fokozni cicáknak való speciális masszázzsal. Igen ismert pl. a Tellington Ttouch masszázs kutyáknak és macskáknak. Egyes állat-fizioterapeuták nemcsak Ttouch masszázst tartanak, hanem a kapcsolódó fogalmakkal is megismertetik a macskatartókat.

Játszani, játszani és játszani!

A játékkal töltött idő pompás – ez a legtöbb cicára egész évben igaz. Így azután Valentin napon is örül a macska egy kis többlet-játéknak. A már ismert játék is jó – de egy új játék szeretetteljes Valentin napi meglepetéssé teszi a játékkal töltött időt.

Cica masszázs © nitikornfotolia / stock.adobe.com

Macskajátékok Valentin napra

Mindenekelőtt a lakásban élő macskák kedvelik a az új játékok okozta változatosságot. A választék pedig órási. Adunk Önnek néhány ötletet, ha valami kedves kivitelű játékkal szeretné meglepni kedvencét Valentinra.

Mit szólna például az alábbiak valamelyikéhez:

Saját készítésű játékok cicájának Valentinra sok szeretettel

A legszívesebben saját maga készítene valamit macskájának? Ez sem gond. Rengeteg DIY-ötlet létezik a Valentin napi macskajátékok témakörében. Íme közülük néhány:

Szimatszőnyeg

A szimatszőnyegben elrejtett finomságokat találhatnak a cicák. Ha valaki kedvet érez hozzá, maga is csinálhat egy szimatszőnyeget.
Ehhez egy olló mellett egy kis polár- vagy más maradék anyagra, valamint a barkácsüzletekben kapható, mosdóba vagy mosogatóba való műanyag alátétre van szüksége. Néhány vágás és csomó, valamint kb. 2 óra időráfordítás után már el is készült a cica-szimatszőnyeg. Az interneten számos leírást, útmutatót találhat, hogyan tud összebarkácsolni egy szimatszőnyeget..

Macskagyökeres zokni

Sok cica szereti a macskagyökér illatát, amit mi, emberek nem mindig találunk olyannyira kellemesnek és vonzónak. De hát az ízlések különbözőek, s Valentin napra különösen szívesen teljesítjük macskánk vágyakozását egy ilyen számára illatos, számunkra inkább szagos párna után.

Ilyet viszont önmaga is könnyedén előállíthat – mégpedig egy macskagyökeres zokni képében. Ehhez csupán egy régi pamutzoknira van szüksége, s bele mintegy 125 g száraz rizsre és tetszés szerinti (mondjuk 2 teáskanálnyi) macskagyökérre.

Keverje el a rizst a macskagyökérrel, s töltse meg vele a zoknit! Jól csomózza össze – s már kész is van.

Alternatív módon szárított macskamentát is használhat a cica-játékzokni elkészítéséhez. Emellett szíves figyelmébe ajánljuk magazinunk macskagyökérrel kapcsolatos tippeket tartalmazó cikkét is.

Legyen az karton vagy parafadugó – annyi mindent fel lehet használni! A nagy szeretettel, kézzel készített macskajátékok témakörében további hasznos ötleteket találhat magazinunk Készítsen saját kezűleg cicajátékokat! témájú cikkében.

macska a fekhelyében © Jan Seebeck / stock.adobe.com

Ahol a szép álmok születnek: puha párnák és társaik

Szeretne olyan Valentin-ajándékot adni kedvencének, amely éveken át sok dorombolással jutalmazott, kellemes momentumról gondoskodik? Akkor kiváló ötlet egy cicakosár vagy cicakuckó. A legtöbb macska szereti az új fekhelyeket . Mindenekelőtt ha azok puhák, melegek, kényelmesek. A mi Valentin napi favoritjaink a következők:
Minél puhább, kényelmesebb, annál jobb? Akkor az Ön cicájának is tökéletes megoldást jelenthet egy olyan fekhely, mint pl. a Mochi rózsaszín macskaágy. Puha, magas peremű – a meghittség, biztonság érzetét adományozza cicájának alvás közben.

Kedvencéhez való ragaszkodását kifejezheti pl. a Trixie Lian puha ágyikóval. Ez a fekhely nemcsak fantasztikusan kényelmes és puha, hanem kivitele is nagyon tetszetős.

Vagy esetleg egy takarót keres a kanapéra, amibe kedvence jólesően belefészkelheti magát? Valentin alkalmából nyugodtan lehet a cica ajándéka is valami szívecskés – mint pl. a szürke zooplus Isobed szívecskékkel & mancsokkal .

Ha nincs kifogása a rózsaszín ellen, a Princess puha cicaágy nagyszerű Valentin napi ajándék lehet kedvencének, hiszen finoman puha, s még egy hozzátartozó extra, szívecske alakú kicsi párna is szolgálja cicusa kényelmét.

Finom macskasnackek Valentin napra

A szerelemhez és a szeretethez a gyomron át vezet az út – s ez nemcsak ránk, emberekre, hanem házi kedvenceinkre is igaz. A cicasnackek kiválóan alkalmasak egy kis Valentin napi extra öröm-okozásra is. Ha pedig a zoolove by zooplus macska-jutalomfalatok közül választ, egyúttal még a szükséget szenvedő állatokon is segíthet.

Legyen az egy ínyenc ünnepi filé-nedvestáp, fagyasztva szárított snack vagy finom ropogós falatkák: nemcsak ízletes csemege kedvencének, hanem még jó és nemes célt is szolgál. Hiszen minden eladott zoolove by zooplus termék eladási árának 10% automatikusan egy állatvédő szervezethez kerül adományként.

Valentin-napi ajándékok macskabarátoknak

Szeretne Valentin napi örömöt okozni egy cicatartónak, s vele együtt a macská(i)nak is? Aki a gazdinak pralinét, a cicusnak pedig finom snacket visz, mindkettő szívébe könnyedén belophatja magát.

A cicának szánt ajándék beszerzése során helyezzen hangsúlyt arra, hogy jól tolerálható, lehetőleg gabonamentes snacket vegyen és vigyen, hiszen azzal a legtöbb macskának semmiféle gondja sincs. Ha nem ismeri jól a cicát, tanácsos előtte megkérdezni a gazdiját. Mert ugye a cica számára így is igazi meglepetés marad az ajándék.

A leghasznosabb cikkeink
6 min

A macska kommunikációjának megértése

Kétfajta cicakommunikációt különböztetünk meg, az egyik a verbális, a másik pedig a non-verbális kommunikáció. A második alatt a macska testbeszédét értjük és főleg a farok különböző tartását jelenti.