Karácsonyi ajándék macskáknak

karácsonyi ajándék macskáknak

A karácsony a legtöbb cicának is izgalmas ünnep, s természetesen macskája számára sem hiányozhat a megfelelő karácsonyi ajándék.

Legyen szó emberről vagy négylábú barátjáról: az ajándék mindig a ragaszkodás és nagyrabecsülés jele. A cicájának adott ajándékok megmutatják négylábú barátjának, milyen sokat is jelent Önnek kedvence.

Ráadásul nem is kell hosszasan elgondolkodnia, vajon mi állhatna macskája kívánság-listáján. Legyen az macskajáték, etetőtál vagy macskaágy – sok-sok pompás lehetőség adott, hogy izgalmas ajándékokkal lepje meg a cicust.

Mi most készítettünk Önnek egy kis összeállítást a legjobb karácsonyi ajándék-ötletektől, melyek bármelyike garantáltan örömöt okozhat kedvencének.

Karácsonyi ajándékok baldriánnal (macskagyökér)

A játék a macskák kedvenc elfoglaltságai közé tartozik. Egy macskagyökeres játékmindig jól jön a macskának.

Emellett még egy lényeges előnyt is meg kell említenünk: egy cica számára karácsonykor óriási a kísértés, hogy sajátjaként kezelje a fényfüzéreket és lamettákat. A baldriános játék viszont változatosságról gondoskodik, s a macska békén hagyja a karácsonyi dekorációt.

S hogy ne a karácsonyi díszekre essen a cica választása, olyan vidám játékokat igyekszünk prezentálni, melyekből sohasem elég a kis bársonyostalpúaknak.

Miért szeretik a cicák a macskagyökeret?

A baldrián a macskák kedvenc növényei közé tartozik. Ellentétben az emberekkel, akikre a baldrián nyugtatólag hat, a legtöbb cica euforikusan reagál erre a növényre.

Ha pedig mindez egy játékban bújik meg, még érdekesebbé válik négylábú barátja számára. A baldrián-aroma játékra, hempergésre, féktelen bohóckodásra motiválja az állatot. Így azután garantált a karácsonyi szórakozás és öröm.

Szép, nyugodt karácsony a macskamentás játékoknak köszönhetően

Nem minden macska vad és játékos. Fajtájuktól, koruktól függően vannak olyan cicák, melyek inkább nyugodtak, s szeretik szép kényelmesen élni a napjaikat. Az ilyen állatok számára is vannak azonban pompás karácsonyi ajándék-ötleteink.

A macskamentát tartalmazó játékoknak két előnye is van: Sok macskát erősen vonz ezeknek a virágoknak az illata, továbbá meg is nyugtatja őket. Ugyanakkor az illatának serkentő hatása is van, ezért a mentával töltött egerek vagy párnák még a meglehetősen lustácska macskák játékösztönét is serkentik.

Kényelmes-barátságos macskaágyak a hideg évszakra

Mi az, amit a cicák a játék és az evés mellett különösen szívesen tesznek? Igen, eltalálta: az alvás. Vagyis aligha lehetne jobb karácsonyi ajándékot találni egy macskának, mint egy puha, meleg és barátságos ágyikó. Hiszen még a legaktívabb cica is szeret jólesően durmolni egy izgalmakkal teli nap végén.

Mivel a macskák különösen érzékenyek a zajokra, még inkább fontos, hogy karácsonykor valamilyen nyugodt visszavonulási helyet is biztosítsunk számukra. Erre jó megoldást kínál, ha egy pihe-puha meleg ágyikóval lepi meg kedvencét. Legyen az egy puha takaró, cicakuckó vagy -kosár, egy új fekhely minden macskának örömöt okozhat.

Nemes etetőtálak karácsonyra macskáknak

A karácsony a kis ínyenc cicák számára is kitűnő lehetőség a kiadós falatozásra. Ha a gazdi nemcsak egy finom ünnepi menüvel szeretné meglepni, hanem arra is figyel, hogy azt nemes etetőtálban szervírozza, még jobban fogja érezni kedvence szeretetet és háláját.

A macskáknak szánt etető- és itatótálak sok színben, formában és méretben léteznek, s így könnyen találhat közöttük olyat, ami kedves és jól sikerült ajándék lehet egy olyan cicának, amely bizony szereti a hasát, s boldog, ha élvezettel csemegézhet.

Adventi kalendáriumok macskáknak

Ossza meg a varázslatos karácsonyi várakozás izgalmát kedvencével! Élvezze a karácsony előtti adventi időszakot, és kényeztesse cicáját minden nap egy új és ízletes meglepetéssel a macskáknak készült adventi kalendáriumból. A zooplus webáruházunk kínálatában idén is a kedvelt snack márkák adventi kalendáriumai várják.

Tekintse meg karácsonyi különkiadásunkat!

A leghasznosabb cikkeink
6 min

A macska kommunikációjának megértése

Kétfajta cicakommunikációt különböztetünk meg, az egyik a verbális, a másik pedig a non-verbális kommunikáció. A második alatt a macska testbeszédét értjük és főleg a farok különböző tartását jelenti.