Karácsonyi ajándék macskáknak

karácsonyi ajándék macskáknak

Karácsonyi ajándékok macskáknak

Legyen szó emberről vagy négylábú barátjáról: az ajándék mindig a ragaszkodás és nagyrabecsülés jele. A cicájának adott ajándékok megmutatják négylábú barátjának, milyen sokat is jelent Önnek kedvence.
Ráadásul nem is kell hosszasan elgondolkodnia, vajon mi állhatna macskája kívánság-listáján. Legyen az macskajáték, etetőtál vagy macskaágy – sok-sok pompás lehetőség adott, hogy izgalmas ajándékokkal lepje meg a cicust. Mi most készítettünk Önnek egy kis összeállítást a legjobb karácsonyi ajándék-ötletektől, melyek bármelyike garantáltan örömöt okozhat kedvencének.

Karácsonyi ajándékok baldriánnal (macskagyökér)

A játék a macskák kedvenc elfoglaltságai közé tartozik. Egy macskagyökeres játékmindig jól jön a macskának.
Emellett még egy lényeges előnyt is meg kell említenünk: egy cica számára karácsonykor óriási a kísértés, hogy sajátjaként kezelje a fényfüzéreket és lamettákat. A baldriános játék viszont változatosságról gondoskodik, s a macska békén hagyja a karácsonyi dekorációt.
S hogy ne a karácsonyi díszekre essen a cica választása, olyan vidám játékokat igyekszünk prezentálni, melyekből sohasem elég a kis bársonyostalpúaknak.

Miért szeretik a cicák a macskagyökeret?

A baldrián a macskák kedvenc növényei közé tartozik. Ellentétben az emberekkel, akikre a baldrián nyugtatólag hat, a legtöbb cica euforikusan reagál erre a növényre.
Ha pedig mindez egy játékban bújik meg, még érdekesebbé válik négylábú barátja számára. A baldrián-aroma játékra, hempergésre, féktelen bohóckodásra motiválja az állatot. Így azután garantált a karácsonyi szórakozás és öröm.

Ho, ho, ho! Az Aumüller baldriános párnája

Ez a bársonyosan puha karácsonyi angyalka valóban vidám ünnepnapokat ajándékoz macskájának. A párna durvára reszelt macskagyökérrel és a Schwäbische Alb környékén termesztett tönkölypelyvával töltött.
Ez a kombináció duplán is vonzó macskája számára: a baldrián-aroma stimuláló hatású, a tönköly zizegése pedig még további izgalmakat vált ki – mindez hosszan tartó játékélményről gondoskodik.

Aumüller Nikolaus Baldrian-Katzenspielkissen

Baldriános mikulás: ünnepi cica-játékpárna

Karácsonyi ajándékot már Szenteste előtt is lehet adni a macskáknak. Ajándékozza meg kedvencét már mikulásra ezzel az alkalomhoz illő játékkal!
Az Aumüller macskagyökeres mikulás játékpárnája csillogást varázsol kedvence szemébe. A macskagyökér vonzó hatást gyakorol a cicára, s – a zizegő tönkölypelyvával kombinálva – játékra motiválja. Hosszú szálú, puha plüss anyagának köszönhetően ez a játék nemcsak önfeledt tombolásra alkalmas, hanem kiadós megszeretgetésre, hozzábújásra is.

Szép, nyugodt karácsony a macskamentás játékoknak köszönhetően

Nem minden macska vad és játékos. Fajtájuktól, koruktól függően vannak olyan cicák, melyek inkább nyugodtak, s szeretik szép kényelmesen élni a napjaikat. Az ilyen állatok számára is vannak azonban pompás karácsonyi ajándék-ötleteink.

Plüssbagoly macskamentával

Tökéletesen alkalmas ilyen esetben pl. a tarka-barka plüssbagoly. A szabad természetben a macska és a bagoly bizony nem a legjobb barátok, de itt most egészen más a helyzet. A kedves, puha állatka macskamentával töltött, így azután nagyszerű cica-játszópajtás.
Optikai szempontból is felhívja magára a figyelmet ez a játék: tarka, vicces kialakítású, felhímzett szemekkel és tarka pulóverrel – igazi kellemes látványosság, ami még dekorációnak is alkalmas, ha kedvence éppen nem foglalatoskodna vele.

Aranyos játék-hóember macskamentával

A téli időszakhoz illően itt egy alternatíva a macskamentás bagolyra: ez a vidám hóember csíkos pulóverével és sapkájával. Ezt cicája egyszerűen képtelen nem szeretni – s mindenekelőtt azért, mert számára pompásan illatozik. Ennek a játéknak a belsejében is nagy csomag macskamenta lapul, olyan erős illatot árasztva, amit a cicák különösen vonzónak találnak.
A kis hóember ideálisan alkalmas megszeretgetésre, hozzábújásra, de levadászásra és vadabb játékra is. Pompás karácsonyi ajándék és a lakás dekoratív látványossága is egyben – s nem csupán az adventi időszakban.

rote Katze spielt mit Weihnachtsgeschenk

Kényelmes-barátságos macskaágyak a hideg évszakra

Mi az, amit a cicák a játék és az evés mellett különösen szívesen tesznek? Igen, eltalálta: az alvás. Vagyis aligha lehetne jobb karácsonyi ajándékot találni egy macskának, mint egy puha, meleg és barátságos ágyikó. Hiszen még a legaktívabb cica is szeret jólesően durmolni egy izgalmakkal teli nap végén. S mivel a macskák különösen érzékenyek a zajokra, még inkább fontos, hogy karácsonykor valamilyen nyugodt visszavonulási helyet is biztosítsunk számukra. Erre jó megoldást kínál, ha egy pihe-puha meleg ágyikóval lepi meg kedvencét. Legyen az egy puha takaró, cicakuckó vagy -kosár, egy új fekhely minden macskának örömöt okozhat.

Mochi puha cicaágy

A szép halvány-rózsaszín Mochi macskaágy a háziállat-felszerelés dekoratív kiegészítője, s rendkívüli kényelemről gondoskodik kedvence számára.
A könnyen ápolható puha fészek tökéletesen megfelel a macskák igényeinek. Kerek formájának, valamint extra testhez simuló tulajdonságának hála, nagyon kényelmes és nyugodt helyet kínál kedvencének, ahol az igazán jól érezheti magát.
Az ágyikó finoman puha, és jólesően hozzásimul a cica testéhez. Ezáltal meghittséget és biztonságot sugall.

Nemes etetőtálak karácsonyra macskáknak

A karácsony a kis ínyenc cicák számára is kitűnő lehetőség a kiadós falatozásra. Ha a gazdi nemcsak egy finom ünnepi menüvel szeretné meglepni, hanem arra is figyel, hogy azt nemes etetőtálban szervírozza, még jobban fogja érezni kedvence szeretetet és háláját. A macskáknak szánt etető- és itatótálak sok színben, formában és méretben léteznek, s így könnyen találhat közöttük olyat, ami kedves és jól sikerült ajándék lehet egy olyan cicának, amely bizony szereti a hasát, s boldog, ha élvezettel csemegézhet.

További pompás ajándékötletek cicáknak a karácsonyi ünnepekre

Nemcsak macskajátékok, etetőtálak és ágyikók lehetnek jól sikerült ajándékok. Aki macskáknak ajánlott termékeink között keresgél a megfelelő meglepetés után kutatva, további izgalmas ajándékötletekkel találkozhat – mint pl.:

A leghasznosabb cikkeink
6 min

A macska kommunikációjának megértése

Kétfajta cicakommunikációt különböztetünk meg, az egyik a verbális, a másik pedig a non-verbális kommunikáció. A második alatt a macska testbeszédét értjük és főleg a farok különböző tartását jelenti.