Melyik macska wc a legjobb a macskámnak?

legjobb macska wc

Melyik a legjobb macska wc a macskámnak?

A macskatoalettnek ott a helye minden cicás háztartásban. Azonban nem is mindig könnyű eldönteni, melyik macska wc az igazi, s legjobban megfelelő a cicának. Hiszen sokféle macskatoalett létezik: van fedeles és fedél nélküli, de még teljesen automatikus is. Az alábbiakban szeretnénk Önnek pár tippet adni ahhoz a döntéshez, hogy az Ön macskája számára milyen a legmegfelelőbb toalett. Melyek azok a különféle kritériumok, melyeket Önnek tanácsos figyelembe vennie?

Milyen szerepet játszik a cica wc mérete?

A macska wc-nek elegendő helyet kell biztosítania kedvencének ahhoz, hogy zavartalanul tudjon benne kaparni dolga végeztével, s meg is tudjon fordulni a toalett belsejében. Vagyis ebből a szempontból a nagyobb a jobb. A toalett optimális mérete természetesen a macska nagyságával változik. Gyakran előfordul, hogy a cica nem fogadja el a számára túl kicsi toalettet. Ha pedig több macskája is van, javasolt több macska wc-t is biztosítani a számukra.

Mennyire fontos az alom mélysége?

Dolguk végeztével a macskák ténykedésük „eredményét“ szeretik jó alaposan elkaparni. Éppen ezért tegyen elegendő macskaalmot a toalettbe, hogy a cica kedvére elkaparhassa, alommal letakarhassa a vizeletet ill. ürüléket! Így mindez nem tapad a macska wc aljára, s ezzel önmaga munkáját is megkönnyíti, hiszen sokkal könnyebbé válik a takarítás.

Hol van a lakásban megfelelő hely a macskatoalett elhelyezésére?

Mindenki szívesebben végzi a dolgát nyugodt körülmények között. Így a cicák is előnyben részesítik, ha erre egy nyugodt, félreeső sarok áll rendelkezésükre – ezért inkább egy nyugalmas zugot keressen ki a lakásban a cica wc-nek, mellőzve az olyan forgalmas helyeket, mint pl. egy élettel teli folyosó! Arra is gondoljon, hogy igen gyorsan képződhetnek kellemetlen szagok, így azután a háló- és lakószobák kevésbé alkalmasak erre a szerepre. Emellett a macskatoalettnek a cica számára könnyen elérhető helyen kell állnia. Ha valami eldugott helyre kerülne, ritkán fogja azt elfogadni a macska. Ami pedig egyértelműen tabu: nem szabad a cica wc-nek az etetési hely mellett lennie, mindig kellő távolságra kell attól elhelyezni.

Fedeles toalett – igen vagy nem?

A macskák többsége minden további nélkül hajlandó akceptálni egy fedelet, viszont akadnak olyanok is, amelyek ellenben nem – s ennek meg is van a maga jó oka. Sok cica szereti, ha rálátása van környezetére. Egy fedeles macska wc gyorsan csapdává válhat, s ezért sok macska nem érzi jól benne magát. Mások éppen ellenkezőleg: a fedeles toalett biztonságot sugall, ahol teljesen zavartalanul végezhetik a dolgukat. Az ilyen wc-megoldás további előnye, hogy a szagok kevésbé terjednek. Ha fedeles macska wc-t rendez be cicája számára, elképzelhető, hogy az állatnak némi időre lesz szüksége, amíg arra rászokik.

Tanulság: melyik a legjobb macska wc?

Hogy az Ön cicája esetében melyik macskatoalett a megfelelő és az igazi, a kritériumok tanulmányozásával dönthető el. Ha egy toalett megfelel azoknak, akkor nagyon kevés cica fogja azt visszautasítani.

Mindazonáltal bármire is szüksége lenne macskája számára, mint pl. maga a cica wc és kellékei, más ápolási termékek, széles választékban megtalálhatja azokat a zooplus online shopjában. Nálunk kedvező áron, könnyedén és kényelmesen beszerezheti a kedvence számára ideális macskatoalettet.

A leghasznosabb cikkeink
6 min

A macska kommunikációjának megértése

Kétfajta cicakommunikációt különböztetünk meg, az egyik a verbális, a másik pedig a non-verbális kommunikáció. A második alatt a macska testbeszédét értjük és főleg a farok különböző tartását jelenti.