Agility kisállatoknak

Agility kisállatoknak

Agility kisállatok számára

Az agility nemcsak a kutyabarátok számára fogalom, hiszen már egyes cicatulajdonsok is felfedezték az agility rejtelmeit szobatigrisük számára, ami mindkét résztvevő bizalmát és ügyességét igényli! Az agility ugyanígy egy kis változatosságot hoz az olyan rágcsálók életébe, mint a nyúl, a tengerimalac, a degu, a szibériai csíkosmókus, a csincsilla és a patkány.

Agility kisállatok számára

A legtöbb kutyatartó ismeri már az „agility“ fogalmát. Egy olyan sportról van szó ember és állat számára, melynek során az adott kedvencnek egy bizonyos időn belül hiba nélkül kell teljesítenie egy akadálypályát. A rágcsálókat kezdetben finomságokkal lehet az akadályokon átvezetni. Ha sikeresen hajták végre a kisebb feladatokat, jutalomfalatokkal és simogatással lehet jutalmazni őket. Az agility változatosságot hoz a rágcsálók életébe és egyúttal gondoskodik arról, hogy az állatok fittek maradjanak. A kisállat méretétől és súlyától függően kis papírkartonokat, fadarabokat, wc papír gurigákat vagy fogantyú nélküli papírzacskókat lehet felhasználni a kalandpark kialakításához.

Az alábbiakra kell ügyelni a kisállatok agility-je során:

  • Csak akkor javasoljuk az agilityt a rágcsáló számára, ha tényleg kedve van hozzá – nem szabad semmire sem kényszeríteni.
  • Beteg állatoknál nem ajánlott az agility, nehogy egészségi állapota rosszabbra forduljon.
  • Akkor javasoljuk, ha ember és állat között bizalmi viszony alakult ki, ami a gyakorlatok végzése során csak tovább mélyül.
  • A kisállatokat lassan tanácsos megismertetni az akadályokkal, hogy hozzá tudjanak szokni.

Akadályok saját kezűleg

Egy kis fantáziával és kézügyességgel könnyen építhető akadálypálya saját kezűleg is. A törlőruha egy kis fáradsággal függőággyá varázsolható vadászgörények számára, az üres wc papír guriga pedig alagútként szolgálhat egerek, deguk vagy hörcsögök számára. Egy fadeszkát lehet rámpaként használni, egy vékony faág pedig kiváló akadály nyusziknak.

A barkácsolás során néhány alapelvet érdemes figyelembe venni: ne használjon mérgező ragasztóanyagot, távolítsa el a fadarabokról a lakkmaradványokat és a fából, illetve a kartonból vegye ki a fűzőkapcsokat vagy szögeket. Ezek rágcsálása végzetes lehet a kisállatok számára. Ügyeljen arra, hogy az akadályokat és búvóhelyeket elég stabilan alakítsa ki, hogy ne legyen veszélyes a rágcsáló számára! Biztonsági okokból jobb, ha csak felügyelet mellett hagyja játszani kis kedvencét!

Különféle agility kiegészítőket találhatKisállat shopunkban, mint például alagutakat, hidakat és létrákat, valamint mókuskerekeket!

A leghasznosabb cikkeink