Fekete macskák

A fekete macskák még mindig szerencsétlenséget hozó háziállatok képében tündökölnek– tévesen. Pedig ugyanúgy tudnak szeretni és ragaszkodni gazdijukhoz, mint más színű fajtársaik. Ha Önt is magával ragadta a fekete bársonytalpúak misztikus varázsa, akkor oldalunkon megismerheti a fekete macskafajták-at, illetve azokat, melyek fekete színben is előfordulnak. Olvassa tovább

Találja meg macskáját

Fontos tulajdonságok

A macskám legyen

Megjelenés

Méret
KicsiKözepesNagy
Szőr
Szőrtelen / HypoallergénRövid szőrűHosszú szőrű
Szín
FeketeKék / SzürkeCsincsillaKrémszínűFehérLilaBarna / Csokoládé / Szürke
Minta
CirmosTeknősminta / Tricolor / SokszínűBicolor / Tuxedo / VanColorpoint
7 min

Maine Coon

Manapság már a Maine Coon macska számít a világ egyik legkedveltebb macskafajtájának és egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon is.
12 min

Norvég Erdei Macska

Ez a fajta emberi beavatkozás nélkül alakult ki hazájában, Norvégiában és vad külsejével, valamint hamisítatlan jellemével lenyűgözi az embert. Azonban nemcsak a külseje eredeti!
8 min

Perzsa macska

A pihe puha perzsa macska a legkedveltebb macskafajták egyike. Csodálatra méltó, hogy a Perzsiában Gorbe-ye irāni-ként, azaz „iráni macskaként” emlegetett fajta az egyik legrégebbi macskafajta, méghozzá úgy, hogy a ma ismert perzsa cica még csak nem is keletről származik!

4 min

Szfinx

A Szfinx macska származása bizonytalan. A kopasz macska típusról szóló első feljegyzéseket az 1900-as években Új-Mexikóban találták.
9 min

Szibériai macska

A szibériai macska egy igazán természetes macskafajta: Ez az erős felépítésű, középhosszú szőrű, középméretű fajta szinte minden emberi beavatkozás nélkül alakult ki Oroszországban.

Ilyen például a bombay macska, aki a szó legszorosabb értelémében úgy néz ki, mint egy kis párduc. Nemcsak a világ legkisebb macskafajtái közé tartozik, hanem mélysötét színével is hódít. A sokszor félreismert, azonban nagyon szerethető szfinx is létezik nemes, fekete változatban. Továbbá az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő norvég erdei macska is pompázhat fekete színben.

Az energikus bombay kisebb és törékenyebb, mint legtöbb fajtársa, azonban így is rendelkezik mindennel, amivel egy cicának kell. Rendkívüli ragaszkodása miatt ráragadt a „kutyaszerű macska” elnevezés. Ugyanis a bombay nagyon érdeklődik az ember napi tevékenységei iránt és a legszívesebben egy percet sem töltene el anélkül, hogy gazdija közelében lenne. Ezt a sokak által vonzónak tartott karakterjegyet érdemes szem előtt tartani, mielőtt beszerezne magának egy ilyen macskát, ugyanis aki sok időt tölt házon kívül, annak inkább érdemes másik macskafajtát választania vagy legalábbis nem egyedül tartania bombay cicáját.

A meztelen szfinx igazán egzotikus jelenség, aki eléggé megosztja a közvéleményt. Sok ember hiányolja a pihe-puha bundát, ami más cicáknál alapvető. A szfinxek legalább annyira bújósak és ragaszkodóak, mint szőrös társaik. Egyébként az tévhit, hogy a csupasz macskák automatikusan hipoallergének is. A bőrpikkelyek és a nyál is válthat ki allergiás reakciót. Ezért aki allergiás a macskaszőrre, annak célszerű hosszabb időt együtt töltenie a szfinxszel, mielőtt megvásárolná, annak érdekében, hogy kiderüljön, hogyan reagál rá. A fekete macskák szerelmeseinek érdemes egyszer megnézniük élőben egy fekete szfinxet. Már volt rá példa, hogy mélyfekete, puha és meleg bőrük hosszú szőrű macska rajongókat is elvarázsolt.

Majdnem minden cicabarátnak megfordult már a fejében, amikor megpillantotta a norvég erdei macskát, hogy otthonába is fogad egyet. Mind kinézetük, mind jellemük ötvözi a szobatigrisek szeretett tulajdonságait valami igazán ősi, vad vonulattal. Utóbbi a fekete változatoknál még jobban érvényesül. Akit egyszer elbűvöl egy norvég erdei macska, az egyből bele is szeret. Akármelyik fekete macskafajta mellett is dönt, egy bizonyos: minden cica szeretetéért meg kell dolgozni, és a fajta csupán utalhat az adott bársonytalpú kedvenc egyedi jellemére.

ub-categorie