Intelligencia játékok macskák számára

Intelligens játékok macskák számára

A macskák tevékenységei

A macskák sok ember számára élő plüssállatok: puhák, kedvelik az ember közelségét és szívesen kényeztetik magukat. Sok gazdi azonban elfelejti, hogy a kis háziállatában egy vadállat rejtőzik. Attól nem lesznek elégedettek, ha az életüket a kanapén töltik. A gazdátlan, vadon élő macskák lefoglalják magukat. Minden étkezést több órás vadászat előz meg. Napról napra lefoglalja őket a rejtőzés, védekezés és a vadászat. Olyan nyugalomban ritkán van részük, mint a házi cicáknak. A macskák még az emberrel töltött hosszú évtizedek ellenére is kis vadállatok és hasonló igényeik vannak, mint vadon élő rokonaiknak.

Ha a macskák unatkoznak

Sokakat meglep, hogy a macskák a lakásban töltött egyhangú mindennapoktól unatkozhat. Érdektelenek és motiválatlanok lesznek. Megfelelő foglalkozás hiányában sok házimacska unalma rosszalkodásban vagy tisztátlanságban nyilvánul meg. Ezért tehát a házimacskákat is fejleszteni kell szellemileg és testileg is. Nem számít, hogy a gazdi játszik vele, vagy intelligencia játékkal játszik, csak ki legyenek elégítve az igényei. A legjobb persze az, ha a cica jól kijön egy fajtárssal, így közösen játszhatnak, vadászhatnak és ápolhatják is egymás szőrét.

Hogyan kössem le macskámat?

Az ember nélkül a macskának egyedül kéne megkeresnie és megfognia a zsákmányt. Ezt vegye követendő példának! Ne töltse fel naponta többször az etetőtálat, hanem hagyja, hogy megdolgozzon az eledelért. Rejtse el a száraz eledelt zacskóban, székekre, az asztal alá vagy használjon snacklabdát, kis tasakokat vagy kartont erre a célra. Az elrejtett eledelt is számolja bele kedvence napi fogyasztásába! A kemény munkával megszerzett eledel mellett természetesen ugyanúgy szüksége lesz további étkezésekre!

Intelligens játékok

Ezek a játékok megkövetelik macskájától, hogy gondolkozzon, ezáltal szellemileg fejleszti őt. Próbálja ki, hogy az Ön macskája, hogyan reagál ezekre a játékszerekre!

Az új eszközök miatt azonban ne hanyagoljuk el a személyes játékot cicánkkal, különösen, ha csak egy macskát tartunk. Az emberi kapcsolat ugyanis nagyon fontos a számára. Legyen leleményes és ne csak játékpálcákkal, egerekkel és labdákkal játszanak, hanem találjon ki társasjátékokat! Például mit szól ahhoz, hogy kis papírcsákók alá rejti a játékokat?

A Zooplus-on rengeteg foglalkoztató és intelligencia játékot találhat! Ezekkel macskájának biztosan nem lesz egy unalmas perce sem!

A leghasznosabb cikkeink
8 min

Lézerpointer macskáknak

Alkalmas-e a lézerpointer macskajátéknak vagy sem? A következőkben felsorakoztatunk néhány aspektust, pro és kontra érveket, s eldöntheti, hogy Ön milyen állasponton van ezt illetően.
5 min

Macska agility

A mozgás és a játék az egészséges macskaélet alapjai. Amint macskája unatkozni kezd, számítson rá, hogy hamarosan panasza lesz a négylábúra.