Kutyakozmetika: Szépségápolás kutyák számára

kutyakozmetika

A kutyakozmetika felkeresésének különböző okai lehetnek. Egyes állattartók csak egy kis luxussal szeretnék kényeztetni négylábú kedvencüket, bizonyos fajták esetében azonban elengedhetetlen a rendszeres ápolás.

KÖTELEZŐ a szépségápolás, rendszeres kutyakozmetika a kutyáknál?

Erre a kérdésre választ kaphatunk, ha egy pillantást vetünk a vadon élő kutyákra és mai házi kedvenceink vadon élő elődeire: A természetben az állatok falkában gondozzák és tisztítják egymás bundáját. Az ápolási problémák pedig automatikusan megoldódnak. Például a hosszú futások hatására a karmok megrövidülnek, a mancspárnák pedig megedződnek és masszírozódnak. A vadon élő kutyák élelemkeresés közben gyakran átkelnek patakokon és folyókon, így megfelelő mértékben megtisztul a bundájuk.

Ha Ön tehát kutyát tart háziállatként, a lehető legnagyobb mértékben át kell vennie a hiányzó falka feladatait, és gondoskodnia kell a megfelelő pótlásról. A kutyák napi ápolása továbbá erősíti az állat és az ember közötti pozitív és bizalomra épülő kapcsolatot.

Hogyan zajlik a kutyakozmetika látogatása

A bundaápolás a kutyakozmetikában általában 3 lépésben történik, de a pontos kezelés erősen függ a kutyafajtától:

  • Samponozás
  • Nyírás: általában csak uszkároknál
  • Stripping: Az elhalt szőrzet eltávolítása ujjakkal, és a megmaradt szőrzetet egyenletes hosszúságúra vágása trimmelő ollóval.
  • A trimmelés/formázás: A kutya frizurájának tökéletesre igazítása

A képzett kutyakozmetikusok nagyon jól ismerik a különböző kutyafajták szőrzetének különböző ápolási igényeit, és pontosan tudják, hogy milyen módszereket, eszközöket és technikákat kell alkalmazniuk.

A kutyakozmetika szakemberei általában más szolgáltatásokat is kínálnak, ilyen például a karmok rövidítése, szemtisztítás és fogkő-eltávolítás.

A zooplus kutyaboltban minden ápolási terméket megtalál négylábú barátja számára, például  szőrnyíró gépeket, fésűket éstrimmelőket, valamint kutyasampont és csomóoldó spray-t.

A leghasznosabb cikkeink
8 min

Kutya tüzelése

Ugyan a nőstény kutya tüzelése teljesen természetes folyamat, ám a szukák különös, furcsa viselkedése sok kutyatulajdonos számára okoz gondokat.
3 min

Kutyák giardia fertőzése

A giardiák egysejtű paraziták, melyek megtelepszenek a kutya vékonybelében, és azoknál hasmenést és hányást okozhatnak. Különösképp a kölyköket és a legyengült immunrendszerű kutyákat érintheti.