Papagáj játékok

Papagáj játékok

Papagáj játékok

Evés – alvás: így néz ki egy háziállatként tartott madár mindennapja. Miközben a madárélet a szabad természetben sokkal-sokkal változatosabb, mint a kalitkában, sok házi kedvencként tartott madár tengődik monoton életet élve. Pedig sok díszmadár, de mindenekelőtt a papagájok, intelligens lények, s szívesen produkálják magukat, keresgélnek, felfedeznek dolgokat, örömmel fogadják az elfoglaltságot. Vagyis amellett, hogy a madáréletbe egy fajtársat kell biztosítani, papagáj játékok képében kielégítő „izgalomról“ is kell gondoskodni a madár-hétköznapokba.

Milyen intelligenciajátékok léteznek?

Ismertek ugyebár az olyan tipikus papagáj játékok, mint a hinták, libikókák, mászókötelek és állványok, valamint a különböző csőrkoptatók, fa rágójátékok, de ezek mellett valami izgalmas töprengeni valót sem árt becsempészni kis tollas csipogó barátja otthonába: ezek kellő kihívást – s így pompás időtöltést – jelentenek a papagájok számára. Szóba jöhetnek saját készítésű játékok éppen úgy, mint készen vásároltak. Nézzük csak: egy kilyuggatott WC-papír guriga például nagyszerű lehetőséget kínál eledel elrejtésére. De az eredetileg kutyáknak szánt intelligenciajátékok is nagy lelkesedést tudnak kiváltani: a papagájok szívesen használják a szürkeállományukat, kutatgatnak-keresgélnek, s igen elégedettek és büszkék magukra, ha valami elrejtett jutalmat sikerül felfedezniük a játékokban. Mivel a madarak szívesen „megrágcsálják“ – azaz inkább csipegetik – a játék anyagát, ügyeljen arra, hogy az erre a célra felhasznált fa kezeletlen legyen, s nem mérgező!

Ha pedig a madártartónak kedve adódna egy kis közös játékra, ilyen jellegű madár-intelligenciajátékok is léteznek.

A madarak témakörében sok kedvező ajánlat várja Önt a zooplus online madár shopjában. Így pl. sokféle kalitkát, madárjátékot és madáreleséget is találhat.

A leghasznosabb cikkeink
2 min

Papagáj játékok

A természetben, szabadon élő madarak élete sokkal változatosabb, mint ketrecben élő tásaiké, így azoknak játékokra van szükségük, hogy ingergazdag környezetben élhessenek.