Tavaszi kiárusítás

Tavaszi kiárusítás

Végre itt a tavasz! Mi lehetne jobb annál, mint élvezni ezt az időszakot négylábú barátjával? Pontosan ezt kínálja tavaszi akciónk: legyen szó egészséges eledelekről a sok energiáért, izgalmas játékokról vagy jutalomfalatokról a kirándulásokhoz és a meghitt lubickoláshoz - a zooplusnál most nagyszerű tavaszi ajánlatokat találhat mindenre, ami megdobogtatja kiskedvence szívét!

Akár 20% kedvezmény a Pedigree snackekre

Akár 20% kedvezmény a Pedigree snackekre

24 x 85 g Gourmet Gold 20% kedvezménnyel!

24 x 85 g Gourmet Gold 20% kedvezménnyel!

Akár 15% kedvezmény a kiválasztott felszerelésekre

24 x 85 g Feringa Classic Meat Menü vegyes csomag 15% árengedménnyel!

24 x 85 g Feringa Classic Meat Menü vegyes csomag 15% árengedménnyel!

  • Ajánlataink
  • Kutyatápok
  • Macskatápok
  • Macska felszerelések
  • Kutya felszerelések

Miért különösen fontos a tavaszi ápolás?

A tavasz a vedlés ideje. Ez a folyamat a legtöbb háziállat esetében körülbelül hat-nyolc hétig tart. Kényeztesse tehát négylábú barátját rendszeres tavaszi keféléssel! Ez nem csak a vérkeringésüket fogja beindítani, de egészséges, fényes szőrzetet is biztosít. A sűrű aljszőrzettel rendelkező fajtáknak speciális fésű ajánlott - igazi wellness négylábú barátja szőrzetének! 

Tudta, hogy a kutyáknál is létezik tavaszi fáradtság?

Egyes kutyák tavasszal fáradtnak és kedvetlennek tűnnek, míg mások tele vannak energiával. A kutyák tavaszi fáradtságára van tudományos magyarázat: A téli napfényhiány miatt kevés szerotonin termelődik a kutyák szervezetében, és a melatoninszint magas marad. Az aktivitás csak akkor növekszik, amikor a szerotoninraktárak fokozatosan feltöltődnek.

A megoldás egyszerű: menjen ki a friss levegőre! A sok mozgás a meleg tavaszi napsütésben elősegíti a szerotonin termelését és gátolja a melatonin hormon működését. Ezáltal a tavaszi fáradtságtól megfáradt szőrös barátja ismét aktívabbá válik.

Viszlát téli hízás: így legyen fitt tavaszra!

A hírhedt "téli test" nem csak nekünk, embereknek okoz gondot a hideg hónapok után - sok macska és kutya is küzd a plusz kilókkal. A diéták és a fitnesztervek gyakran újra előkerülnek.

A súlytöbblet megterhelheti bundás barátaink ízületeit, szív- és érrendszerét, sőt, még a cukorbetegség kockázatát is növelheti.

A téli hízás ellensúlyozására és az elhízás megelőzésére nemcsak a több mozgás, hanem a táplálkozás felülvizsgálata is jó ötlet lehet. Természetesen bármilyen diétát csak az állatorvossal egyeztetve szabad elkezdeni.

A macskák elhízása és a kutyák elhízása, valamint a macskák cukorbetegsége és a kutyák cukorbetegsége témában további hasznos tippeket talál a zooplus magazinban.