Macskaalom választó - zooplus

Macskaalom választó

Macskaalom választó

Macskaalom választó

Kattintson ide, hogy megtudhassa, hogy melyik alom illik leginkább macskájához! Néhány rövid anoním kérdés megválaszolásával megtaláljuk a tökéletes almot macskaalom ajánlónk segítségével! Nem tart sokáig!

A macskákkal való együttélés egyik legfontosabb szempontja a megfelelő alom kiválasztása. Mind a macska, mind a háztartás higiéniáját szolgálja, és segít megőrizni mindannyiuk egészségét.

Mivel számos típus létezik (csomósodó alom, nem csomósodó macskaalom stb.), márkák (Tigerino, Greenwoods, Cat's Best, Biokats stb.), anyagok (szilikonos alom, növényi alom, bentonit stb.) és egyéb specifikus tulajdonságai (biológiailag lebomló alom, illatosított macskaalom és még sok más), a megfelelő alom kiválasztása sosem egyszerű feladat.

Tehát melyik a legjobb macskaalom? Sajnos erre a kérdésre nincs konkrét válasz. Legjobban úgy tudunk dönteni az egyik vagy a másik között, ha kiválasztjuk azt, amelyik megfelel a mi cicánk sajátos igényeinek.

A megfelelő macskaalom kiválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell venni: életkor, macskák száma a háztartásban, szőrzet, szagérzékenység... valamint egyéb jellemzők, mint például a macska WC karbantartása.

Mindezen kérdések megválaszolására fejlesztettük ki a zooplus Macskaalom választót. Egyéni preferenciáinak figyelembe vételével segítünk megtalálni az ideális almot macskájának. Így valószínű nem kell többé különféle almot próbálgatnia, hogy megtalálja a legjobb választást magának és macskájának!

Tigerino nr.1

Népszerű macskaalom márkáink

Tigerino
Greenwoods
Cat's Best
Biokat's
Super Benek
Catsan
Sanicat
Golden Grey
World's Best
Tidy Cats
Intersand Extreme Classic

Miért olyan fontos a megfelelő macskaalom?

Először is segíthet megérteni, miért fontos a cicák számára a macskaalom, ha tudja, hogy a macska a vadonban kis és nagy dolgának egyaránt ás egy kis gödröt a földbe vagy a homokba, fölé kuporodik, hogy könnyítsen magán és aztán elkaparja. Ahhoz, hogy bársonytalpúja követni tudja ezt az ösztönös viselkedést a macskatoalettben is, jól érezze magát és elfogadja a felkínált wc-t, a cica egyedi igényeihez illő macskaalomra van szükség. A zooplus macskaalom útmutató segít Önnek abban, hogy megismerhesse a különféle almok jellegzetességeit, előnyeit és hátrányait, és megtalálja a szobatigrise számára alkalmas macskaalmot. 

Tipp: megfelelő töltési magasság

Annak érdekében, hogy cicája jól el tudja temetni ürülékét, illetve vizeletét, ajánlott 5-8 cm-es töltési magasságot alkalmazni a macskatoalettben. 

Végül a macska dönt!

Cicagazdiként lehet, hogy egy bizonyos macskaalomtípust részesít előnyben – végül azonban úgyis kedvence dönt majd, hogy elfogadja-e azt a típust és hogy szereti-e használni. Ezért érdemes különféle almokat kipróbálni, amíg meg nem találja a legjobbat bársonytalpúja számára. 

Hasznos tartozékok

Ahhoz, hogy az almot meg tudja tisztítani, szüksége van egy lapátra. Az, hogy melyik lapát az ideális, mindig az alomszemcsék méretétől függ. Az a fontos, hogy a szemcsék ne tudjanak átesni a lapáton lévő réseken, lyukakon. Itt találhatja választékunkat macskaalomlapátokból

Azért, hogy a szagokat biztosan el tudja zárni, kaphatók már praktikus macskaalomszemetesek. Így megkönnyítheti a macskaalom napi bosszantó eltávolítását – ráadásul úgy, hogy az nem áraszt kellemetlen szagokat sem. A szagtalanításban segíthetnek a deok és szagmegkötők is, melyek hozzákeverhetők a macskaalomhoz. 

Macskatoalettel kapcsolatos hasznos tudnivalókat olvashat itt: Melyik macska wc a legjobb a macskámnak?

Mennyi macskaalmot tegyek a macskatoalettbe? – A helyes feltöltés

A megfelelő alommennyiség hozzájárul cicája jó közérzetéhez. Sok macskaalomgyártó kb. 5 cm-es töltési magasságot ad meg. Azonban ezt érdemes inkább az egyedi igényekhez igazítani. Nyugodtan lehet nagylelkűbb az alom adagolása során, aminek cicája biztosan örülni fog. A macskáknak különösen élvezik a macskaalom kaparását. A magasabb alomszint abban is segít, hogy a vizelet és a széklet ne érintkezzen közvetlenül a macska wc aljával, ami szintén megkönnyíti valamelyest a takarítást. Idővel kitapasztalja a megfelelő mennyiséget és kiismeri állati lakótársa preferenciáit, illetve szükségleteit. 

Milyen gyakran kell takarítani a macskatoalettet? – Higiénia cicagazdiknak

Sok gazdi nagyon hanyag a macska wc tisztításával. A cicáknak sokkal érzékenyebb az orruk, mint az embereknek és utálják, ha koszos almot kell használniuk. Az, hogy milyen gyakran takarítja ki kompletten a toalettet, elsősorban attól függ, hogy milyen macskaalmot használ. Egyes alomtípusok esetében elegendő csak havonta egyszer nagytakarítást végezni kedvence illemhelyén. Ha több cica használja ugyanazt a wc-t, akkor természetesen gyakrabban kell tisztítani. Általában véve az érvényes, hogy az ürüléket és a csomókat napi szinten ajánlott eltávolítani. A napi takarítást megkönnyítheti a macskaalomszemetes, mivel elkerülheti, hogy messzire kelljen cipelnie az elszennyeződött részeket. Ezenkívül az alomtípustól függően rendszeresen teljes körű tisztítást kell végezni a macskatoalettben. Így megakadályozhatja, hogy bársonytalpúja illemhelye kellemetlen szagot árasszon magából. 

Miért érdemes a zooplusról macskaalmot rendelni?

Tegye egyszerűvé a vásárlást! Kímélje meg magát a nagy macskaalmos zsákok cipelésétől, melyek sok kilót is nyomhatnak, és hagyja ránk ezt a munkát. Rendelje meg kényelmesen otthonról az Ön által választott almot és házhoz szállítjuk Önnek. A macskaalmon kívül találhat még nálunk tápokat és egyéb kiegészítőket is szobatigrise számára. Ezenkívül további előnyként könyvelheti el, hogy rendelését pár napon belül kézhez kapja. Ha egyszerre több terméket rendel, akkor akár a szállítás is ingyenes lehet!