Környezetvédelmi elköteleződésünk

Fenntarthatóság a környezetért

Mint Európa-szerte tevékeny online kereskedők, komoly felelősséget vállalunk bolygónkért és szeretnénk aktívan hozzájárulni ahhoz, hogy elérhessük a globálisan kitűzött klímacélokat. Ezért a rendszeresen mérjük a karbonlábnyomunkat a Greenhous Gas Protocol előírásai szerint, ennek eredményei alapján pedig olyan intézkedéseket hozunk, melyek megszüntetik vagy csökkentik a szén-dioxid kibocsátásunkat.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy tudományos eredmények bizonyítják, mint például a Német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal aktuális tanulmánya, hogy a fizikai üzletekben való vásárlással szemben az online kereskedelem a legtöbb esetben kedvezőbb ökoegyensúlyt eredményez az üvegházhatású gázok kibocsátásának tekintetében. Az online kereskedelem egy sokszor környezetterhelőnek titulált eleme a csomagok gyakori visszaküldése. A zooplusnál ennek aránya konstans 1 % alatt van, aminek köszönhetően az ezzel kapcsolatos környezetterhelés jelentős mértékben csökken. 

A szén-dioxid-kibocsátás elkerülése és csökkentése

A zooplusnál a legkülönbözőbb módokon dolgozunk azon, hogy minél kevesebb szén-dioxidot bocsássunk ki. A következőkben elmondjuk, például hogyan:

Hatékony logisztikai hálózat Hatékony logisztikai hálózat

Mivel Európa-szerte vannak raktáraink, termékeinknek rövidebb utat kell megtenniük, hogy célba érjenek, így a szállítási logisztika területén kevesebb kibocsátás keletkezik. Továbbá egyre több olyan klímasemleges logisztikai partnerrel dolgozunk, akik elektromos járművekkel végzik a kiszállítást. 

Környezetbarát csomagolási megoldások Környezetbarát csomagolási megoldások

Csomagjaink kartondobozai, valamint azok töltőanyaga főként újrahasznosított alapanyagokból készülnek, később pedig újból felhasználhatóak. Ezenkívül folyamatosan tesztelünk különböző ökológiai termékinnovációkat, hogy minél több környezetkímélő anyagot használhassunk.

Standardizált logisztika Standardizált logisztika

Limitált számú standardizált méretű csomagokkal dolgozunk, magasságukat a csomag tartalma alapján méretre igazítjuk. Ezáltal kevesebb töltőanyagot használunk fel, és a szállítás során maximálisan kihasználjuk teherautóink töltőkapacitását, így azoknak összességében kevesebb utat kell megtenniük. 

Törekvések az állateledel-pazarlás ellen Törekvések az állateledel-pazarlás ellen

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy ne termeljünk feleslegesen hulladékot és mindenekelőtt arra is, hogy ne pazaroljunk állateledelt. Így az olyan kifogástalan minőségű eledeleket, melyek lejárati dátumukhoz közelednek, rendszeresen adományozzuk állatvédő szervezeteknek.

Fenntartható csomagvisszaküldés Fenntartható csomagvisszaküldés

A visszaküldött felszerelések rendszerint ismét eladásra kerülnek; az eladásra nem alkalmas, de még használható darabokat pedig eladományozzuk. A sérült termékeket igyekszünk megjavítani, például egyes alkatrészek kicserélésével, ahelyett, hogy az egész terméket le kéne selejteznünk. 

Megújuló energiaforrások Megújuló energiaforrások

A különböző adminisztrációs és raktártelephelyünk energiaellátását már ma megújuló energiaforrások biztosítják. Müncheni központunk például 100%-ban ökoáram segítségével működik. 

A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása

Amennyiben vásárlóink beleegyeznek, rendelésük után fizetünk egy klímavédelmi hozzájárulást, mellyel minősített klímavédelmi projekteket támogatunk, hogy csökkentsük a rendelések következtében keletkezett átlagos szén-dioxid-kibocsátást. Így azt a szén-dioxid-kibocsátást, mely a világ egyik pontján keletkezett, egy másik helyen kompenzálhatjuk. Az e mögött rejlő filozófia szerint, az legfontosabb, hogy összességében minél kevesebb üvegházhatású gázt bocsássunk ki az atmoszférába, s nem az számít, ez pontosan hol történik. Mindemellett elkötelezetten támogatunk olyan projekteket, melyek közvetlen vagy közvetett módon hozzájárulnak az őserdők védelméhez. Az erdőirtás csökkentésével, illetve megszüntetésével az erdők tovább működnek értékes szén-dioxid-elnyelőként, és kevesebb üvegházhatású gáz kerül ki az atmoszférába. Ezenkívül az állatok rajongójaként különösen fontos számunkra, hogy az erdők védelmével számos állat- és növényfaj életterét is megőrizhetjük, és hozzájárulhatunk a fajok sokszínűségének megóvásához. 

Ghána támogatása

A zooplus kötelezettségvállalása Ghánában

A ClimatePartner szervezettel közösen támogatjuk Ghánát abban, hogy elterjedjenek az országban a hatékonyabb tűzhelyek, melynek következtében a népesség egy tisztább és energiatakarékosabb nyílt lángon való főzési lehetőséghez jut. A tűzhelyeknek jelentősen kevesebb tűzifára vagy szénre van szükségük, így tűzhelyenként évente 4,46 tonna szén-dioxidot lehet megspórolni. A létfontosságú erdők így nem esnek a tűzifatermelés okozta erdőirtás áldozatául, és megmaradnak értékes szén-dioxid-elnyelőként, valamint számos állat- és növényfaj élettereként. Mindezek mellett a háztartások így időt és pénzt spórolnak meg, mivel kevesebb tüzelőanyagot kell beszerezniük. A nyílt tűzgyújtással szemben a tűzhelyek egészségügyi szempontból szintén sokkal kedvezőbbek, mivel sokkal kevesebb kormot bocsátanak ki. A projekt Gold Standard minősítésével rendelkezik, valamint az ENSZ 17 Fenntartható Fejlődési Célja közül 11-nek felel meg. 

Tanzánia támogatása

A zooplus kötelezettségvállalása Tanzániában

Ezenkívül a zooplus részt vesz egy myclimate klímavédelmi projektben is, melynek keretében a tanzániai őslakosok földjogait biztosítják, illetve erdővédelmi tevékenységekkel támogatják a kommunális földhasználati tervek megvalósítását. Az így csökkentett erdőirtás következtében kevesebb üvegházhatású gáz kerül ki az atmoszférába, valamint a Yaeda-völgy és a Ngorongoro-felföld között biztosítva marad a veszélyeztetett vadállatfajok természetes életterének összekapcsolása.

A myclimate nemzetközi klímavédelmi projektjei megfelelnek a legszigorúbb előírásoknak (CDM, Gold Standard, Plan Vivo), és hozzájárulnak az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz. Ezek a klímavédelmi célok így jelentős mértékben hozzájárulnak a régió társadalmi, ökológiai és gazdasági fejlődéséhez. 

GYIK a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálásáról

*Ajánlott fogyasztói ár ** A szállítási feltételek érvényesek Korábban/Normál ár = A cikk legalacsonyabb ára az elmúlt 30 napban.

333zooPont hírlevél feliratkozásért
Ne maradjon le egyedi ajánlatainkról, kedvezményekről és kuponokról!
Ne maradjon le egyedi ajánlatainkról, kedvezményekről és kuponokról!
Válasszon állatot

Szállítás

  • GLS
  • DPD

Biztonság

Kövessen minket!

  • iOS
  • Android