Nyár a zooplusnál

Közeledik a nyár, és a meleg hónapokban fontos, hogy kisállataink jól érezzék magukat. A zooplusnál megtalálhatja, amire kedvencének szüksége lehet a nyári időszakban. Legyen szó hűsítő kiegészítőkről, megfelelő táplálékról vagy szórakoztató játékokról, a zooplus segít kiválasztani a legjobb terméket, hogy kisállata boldogan és egészségesen élvezhesse az évszakot.

⛱️ TIAKI felszerelések a nyárra

Ajánlatok macskák számára

AjánlatEtetők, itatók
AjánlatCosma nedvestápok
AjánlatSmilla nedvestápok
Hűsítő matracTIAKI Tropical hűsítő matrac

Ajánlatok kutyáknak

RoccoRocco nedvestápok
Wolf of WildernessWolf of Wilderness nedvestápok
AjánlatTIAKI Square kutyamedence
AjánlatBondi hűsítő matrac

💧 Fokozott folyadékbevitel Cosma termékekkel

  • Kutyaeledel
  • Kutya felszerelés
  • Macskaeledel
  • Macska felszerelés

Hogyan tartsa hűvösen kedvencét

Nap

A házi készítésű kutyafagylalt vagy a fagyasztott finomságok tálkája hűtést és aktivitást kínálnak

Nedves eledel

A nedves eledel elegendő folyadékot biztosít kedvencének

Hűtőszőnyeg

A hűtőszőnyeg hűvös helyet biztosít egy pihentető szunyókáláshoz

Medencék

A kutya- és macskamedencék szórakozást és játékot biztosítanak a hűvös vízben

Árnyék

Egy árnyékos hely hűvösen tartja kedvencét

Friss víz

A megfelelő folyadékpótlás érdekében mindig legyen friss ivóvíz

Így macskája hűvös marad a forró nyári napokon is

Igyon sok folyadékot

A következő trükkökkel biztosíthatja, hogy házimacskája elegendő folyadékot igyon a forró nyári napokon:

Helyezzen el otthonában több itatótálat, hogy megkönnyítse a friss vízhez való hozzáférést. Emellett a vízigény egy részét a táplálékkal is fedezheti, ha a száraz eledelt nedves eledellel egészíti ki, vagy nyáron teljesen lecseréli. 

Teremtsen elegendő árnyékos helyet

A forró évszakban a sötét padlók és az aszfaltozott utak jelentősen felmelegednek, így négylábú barátaink számára szinte lehetetlenné válik a séta. Hogy a padlót kellemesen hűvösen tartsuk, kiteríthetünk például világos színű vagy nedvesített takarókat. A hűsítő matracot vagy a napernyő alatti árnyékos helyek szintén alkalmasak a hűsölésre. 

Jeges macskasnackek

Nem csak mi élvezzük a hűsítő fagylaltot a forró napokon, hanem négylábú barátaink is! A macskafagylaltot nagyon könnyen elkészítheted magad, és ízletes módot biztosít a bársonytalpúaknak a hűsölésre. A fagylalt élvezetéhez megfelelő recepteket találsz a zooplus magazinunkban. De még ha nagy is a kísértés: a macskáknak lassan és nem túl hidegen kell élvezniük a macskafagyit. Ezért hagyja a fagylaltot egy kicsit előre felengedni. 

Jéghideg rágcsálnivalók

Fagyasztva a paszták vagy nedves macskaeledelek tökéletes rágcsálnivalók az optimális hűtés érdekében.

Egy hűvös hely

Amikor magas a hőmérséklet, a macskák hűvös helyet keresnek, ahol megpihenhetnek. Kiteríthet egy hűsítő matracot, amelyen macskabarátja lehűlhet. Ez különösen akkor alkalmas, ha otthonában nincs elég hideg hely.

Kutya és hőség: forró tippek a lehűléshez

Vízzel hűteni

A fürdés nagyon egyszerű módja annak, hogy kutyája lehűtse magát a hőségben. Ha nem lakik tó vagy patak közelében, négylábú barátja egy kutyamedencét vagy egy kis kádat is imádni fog a kertben. Egy megfelelő vizes játékkal pedig kutyáját is ösztönözni fogja a fürdésre!

Igyon sok folyadékot

A kutyák a testhőmérsékletüket zihálással szabályozzák. Azonban minél többet liheg, annál több folyadékot veszít.

Ezért helyezzen el otthonában több itatótálat, hogy megkönnyítse a friss vízhez való hozzáférést. Emellett a vízigény egy részét eleséggel is fedezheti, ha négylábú barátja szereti a nedves eledelt. Így a nyár folyamán kiegészítheti a száraztápot, vagy teljesen lecserélheti azt.

További tippünk: nem csak mi élvezzük a forró napokon a hűsítő fagylaltot - négylábú barátaink is! A kutyafagylaltot nagyon könnyű magad elkészíteni, és ízletes módot biztosít a kutyák számára a hűsölésre. 

Tervezzen sétákat kora reggel és késő este.

Kerülje a kutyasétáltatást a forró déli órákban. Az aszfalt forróvá válik, és a nap leégeti négylábú barátaink vastag bundáját. Nyáron ezért célszerű a napi sétát a hűvösebb reggeli és esti órákra halasztani. Emellett általában elegendőek a rövid távok, különösen az árnyas erdőkben vagy parkokban.

Jéghideg rágcsálnivalók

Legyen szó házi készítésű kutyafagylaltról vagy négylábú barátja kedvenc rágcsálnivalójával készült fagyasztott finomságról - mindkettő remek módja annak, hogy egy kicsit lehűtse a kutyáját.

Hűvös hely

Ha magas a hőmérséklet, a kutyák hűvös helyet keresnek, ahol megpihenhetnek. Kiteríthet egy hűtő matracot, amelyen a kutya lehűlhet. Ez különösen akkor alkalmas, ha otthonában nincs elég hűvös hely.