Együtt segítjük az Ukrajnából menekülő embereket és állatokat

Segítség Ukrajnának

Hatalmas segítőkészségüknek köszönhetően rengeteg Ukrajnából érkező embert és állatot tudunk támogatni, az adományozott zooPontok száma lenyűgöző. Országokon átívelő akciónk keretében az Önök nagylelkű támogatásával összesen majdnem százezer eurót gyűjtöttünk márciusban az ukrán határrégióban lévő jótékonysági szervezetek, állatmenhelyek és humanitárius létesítmények számára.

Az emberek, állatok és bolygónk jóléte vállalati kultúránk elengedhetetlen része. Ezért is szívügyünk, hogy az érintett ukrán embereket és állatokat támogassuk ezekben a szomorú időkben, a zooPont adományok értékét pedig megdupláztuk*.

193.916 euró értékű katasztrófasegély Ukrajnának

Ezzel számos olyan állatot és gazdit tudunk támogatni, akik a borzasztó ukrán helyzet miatt sürgősen segítségre szorulnak. Mindezért óriási köszönettel tartozunk Önöknek! 

Így érkeznek be az adományai:


100.000 euro az UNHCR németországi partnerszervezetének

UNO-Flüchtlingshilfe
Vészhelyzeti ellátás és védelem az üldözöttek és menekültek számára

Az UNHCR (ENSZ Menekültügyi Főbiztossága) már több átfogó segélyprogramot is elindított. Ezek keretében a helyi segítők főként a szállások, segélyszállítmányok, készpénzadományok biztosítására koncentrálnak. Amint a biztonsági helyzet engedi, segélycsomagokat is fognak osztani Ukrajnában. A segítők mindemellett azon is dolgoznak, hogy minden védelemre szoruló érvényesíthesse jogait. Az UNHCR a szomszédos országokban is nyújt támogatást, hogy a menekültek megkapják a megfelelő segítséget. A kísérő nélküli gyerekek, idősek és fogyatékkal élők külön figyelmet kapnak. 

,,Csak a háziállatommal” – Az UNO-Flüchtlingshilfe képei

93.916 euró az ukrán határ menti állatvédő szervezeteknek

Segítség Ukrajnának
Támogatjuk a lengyel, szlovák, magyar és román szervezeteket

Gyakran hátra kell hagynunk az értékeinket. Ez azonban nem vonatkozik szeretett háziállatainkra, hiszen ők a családhoz tartoznak és magunkkal visszük őket az ilyen nehéz utakra is. Négy szomszédos ország állatvédő szervezetei segítenek a bajbajutott állatokon az ukrán határ mentén, többek között ingyen táppal, etetőtálkákkal, szállító boxokkal és egyén felszerelésekkel. Emellett karanténba is helyezik az állatokat, ha azok először nem utazhatnak be az adott országba. Összesen 5 ilyen szervezetet támogatunk, egyet-egyet Lengyelországból és Szlovákiából, egyet Magyarországról és kettőt Romániából, melyek mindegyike 18.783 euró adományt kap. 

Azonnali segítségnyújtás a zoopluson keresztül: tárgyi adományok gyűjtése a határrégióban dolgozó állatvédő szervezetek számára

Azonnali segítségnyújtás keretében már március elején rengeteg teli raklap állat eledelt és azonnal szükséges felszerelést, mint például szállító boxot tudtunk határmenti segélyszervezeteknek szállítani, melyeket azok közvetlenül az érintetteknek adtak át. Szeretnénk óriási köszönetet mondani a szervezeteknek, akik óriási segítséget nyújtanak helyben:

  • Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami (,,Krakkói Állatgondozó Egyesület”, röviden KOTZ) Lengyelországból
  • Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége Magyarországról
  • Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség Magyarországról
  • Občianske združenie Pomoc psíkom na východnom Slovensku (Polgári Egyesület a Kutyák Megsegítéséért Kelet-Szlovákiában) Szlovákiából
  • Casa lui Patrocle (Patrocle Háza) Romániából

*Megjegyzés

A márciusban adományozott zooPontokat az ukránok megsegítésére fordítottuk. A zooplus megduplázta ezeket a zooPontokat.