Kínáljon nekik személyre szabott eledeleket!

Macskáknak
Kutyáknak
TAILORED15

15% kedvezmény a személyre szabott eledelekre

A Concept for Life, Smilla, briantos & Rocco* jóvoltából a saját igényeikhez igazítva.

TAILORED15

 

*Ajánlat

  • Az ajánlat 2024.05.13., 23:59-ig vagy a készlet erejéig érvényes.
  • Csak a következő márkákra érvényes: Concept for Life, Concept for Life Veterinary Diet, Smilla, Smilla Veterinary Diet, Rocco Sensitive, Rocco Diet Care és briantos.
  • Rendelésenként csak egy kuponkód váltható be.

Mi a diétás eledel?

Bár a név félrevezető lehet, a diétás ételek nem feltétlenül kalóriaszegények, és nem feltétlenül a fogyás elősegítésére szolgálnak. Ezek olyan élelmiszerek, amelyeket csak bizonyos betegségek esetén adnak, mivel speciális összetételük miatt a kezelés szerves részét képezik. Ezeket kifejezetten úgy tervezték, hogy egy vagy több táplálkozási célt teljesítsenek.

Ezeket törvény határozza meg, és ide tartoznak a vese-, hólyag-, máj- és bélbetegségek, valamint az ételintolerancia.

A diétás élelmiszereket külön törvények védik, és az adott betegségre szabott speciális táplálkozási jellemzőkkel kell rendelkezniük. Ezt a fajta táplálékot csak diagnózis után és az állatorvos tanácsára adják.

A diétás eledeleket terápiás eledelnek, állatorvosi eledelnek vagy vényköteles eledelnek is nevezik. Száraz- vagy nedveseledel formájában kínálják őket.

A "normál" teljes értékű tápokat élettani tápoknak is nevezik. Ezek egészséges állatok számára alkalmasak, és tartalmaznak minden olyan tápanyagot, amelyre az állatnak napi szinten szüksége van.

Tartalmazhatnak olyan további összetevőket, amelyek bár nem nélkülözhetetlenek, de konkrét előnyökkel járnak, pl. lazacolaj a fényes szőrzetért vagy prebiotikumok a bélflóra számára.

Ezek a tápok az egyéni szükségleteket kielégítik, de csak korlátozott mértékben.

Hogyan lehet felismerni a diétás eledelt?

  1. A diétás eledeleket a csomagoláson a "Diétás" jelöléssel látják el, amely kizárólag a különleges táplálkozási célú tápok számára van fenntartva.
  2. Gyakran az "állatorvosi diéta" felirat is szerepel a címkén.
  3. Ezen kívül a különleges táplálkozási célt mindig fel kell tüntetni a különleges táplálkozási-fiziológiai jellemzőkkel együtt.

Mikor és hogyan használják a diétás tápokat? Miért van szükség állatorvosra?

A diétás eledelt csak állatorvosi ajánlásra, diagnózis felállítása után szabad etetni állatával.

Speciális összetétele miatt, valamint amiatt, hogy egészséges állat számára nem biztos, hogy megfelelő, erősen tanácsoljuk, hogy ne etesse kedvencét diétás táppal állatorvosával való konzultáció nélkül. Például a veseelégtelenségben szenvedő állatok számára kifejlesztett száraz és nedves eledelek fehérje- és foszfortartalma alacsonyabb, mint a fiziológiás eledeleké, és egészséges állatoknál hiánytüneteket okozhatnak.

Minden diétás táppal etetett állatot rendszeresen állatorvosnak kell ellenőriznie annak biztosítása érdekében, hogy a diéta továbbra is megfeleljen az állat egészségi állapotának.

Mielőtt megváltoztatná kedvence étrendjét, kérje ki a felügyelő állatorvos tanácsát a tünetek kiújulásának elkerülése érdekében.

Mindenekelőtt ne feledje, hogy diétás eledelt csak olyan állatnak szabad adni, amely állatorvos által diagnosztizált betegségben szenved.

Az állatorvos folyamatos ellenőrzése fontos a beteg egészségi állapotának felmérése és szükség esetén a diéta kiigazítása érdekében.