Köszönjük, hogy támogatta a rászoruló állatokat az Állatok világnapján 🌎🐶🐱

Állatok Világnapja


Október 4-én ünnepeltük az Állatok világnapját. Szeretnénk, ha minden kisállat élvezhetné egy szerető család gondoskodását és figyelmét. Ezt a napot különösképpen arra szenteltük, hogy segítsünk a rászoruló állatokon és javítsuk életkörülményeiket. Október 4. és 9. között a zooplus minden, Önök által leadott rendelés után 20 zooPontot adományozott, amelyet anyagi támogatássá alakítottunk át. 

Ez alkalommal 1.246.959 Ft-ot gyűjtöttünk a Hang, a hangtalanokért Állatmentő Alapítványnak.

Ezúton is köszönjük a segítségét!

Hang, a hangtalanokért Állatmentő Alapítvány

Hang, a hangtalanokért Állatmentő Alapítvány

Alapítványunk 2018 óta van jelen bejegyzett szervezetként, de tevékenységünk régebbre nyúlik vissza. Minden élethelyzetből mentjük a rászorulókat, de jelenleg legfőbb profilunk a sérült, idős és tartósan megváltozott egészségügyi állapotú kutyák mentése. Ideiglenes befogadókkal együtt dolgozva arra törekszünk, hogy minden kutyánkat családi környezetbe kihelyezve kiismerjük, testileg- és lelkileg rehabilitáljuk, ezután keressük meg a számukra a legmegfelelőbb családi környezetet.

Büszkeséggel tölt el, hogy eddig sikeresen mentettünk, majd adtunk családba közel 600 kutyát. 

Többet megtudhatnak rólunk a Facebook oldalunkon itt.

Tudnivalók az Állatok világnapjáról

  • Kinek a nevéhez fűzödik az Állatok világnapja?

    Az Állatok világnapját 1931 óta ünnepeljük. Assisi Szent Ferenc egy 12. századi olasz szerzetes, a ferences rend alapítója és az egyik első ismert állatvédő aktivista volt. Az október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. 

  • Mely projekteket támogattuk 2021-ben?

     2021-ben a zooplus több, mint 15 millió Ft-tal támogatta az állatvédelmet Magyarországon. Együtt összesen 12 elhivatott állatmentő szervezet munkáját segítettük.

Egyéb állatvédelmi projektjeink

Állatvédelem