beaphar madárgrit- 250 g

Ajándék: beaphar madárgrit- 250 g

  • beaphar madárgrit- 250 g
  • beaphar madárgrit- 250 g

Eledelkiegészítő a Beaphar-tól a madarak emésztésének támogatásához; tartalma: homok, őrölt kagyló és faszén. további információkért...

(0)
Ügyfeleink termékfotói

Termékleírás

A legtöbb szelíd madárnak elengedhetetlenül szüksége van homokra és kisebb kavicsokra (grit) emésztésük egészségesen tartásához.
A madár gyomra két részből áll: a mirigyes gyomor, ahol az egész magvak az enzimek segítségével előemésztésen esnek át, és az izmos gyomor, vagyis a zúza, ahol az előre megemésztett eledel feldolgozódik. Az apró kövek, amelyeket a madár lenyel, malomkőként szolgálnak, hogy az étel finom, emészthető részecskékké váljon. A homok elengedhetetlen része a madár étrendjének. A madaraknak nincs foguk, így szükségük van a homokra, hogy segítsen megemészteni a táplálékukat.

Miért létfontosságú a homok a madaraknak?

  • A madár gyomra két részből áll: a mirigyes gyomor, ahol az egész magvak az enzimek segítségével előemésztésen esnek át, és az izmos gyomor, vagyis a zúza, ahol az előre megemésztett eledel feldolgozódik. Az apró kövek, amelyeket a madár lenyel, malomkőként szolgálnak, hogy az étel finom, emészthető részecskékké váljon.
  • Kagylóhéj gazdag kálciumban, amely elősegíti az erős csontozatot és a kemény tojásokat.
  • A faszén (aktív szén) segít elnyelni a méreganyagokat, szabályozza a gyomorsavat, így segíti az emésztést.

Összetevők

Összetevők:
Kagylóhéj (82,1%), szemcsék (16,3%), faszén (1,6%).

Analitikai összetevők

kalcium 32.0 %

Etetési útmutató

Etetési útmutató:
Ásványi anyag tartalmú eledel. Mindig kellő mennyiségű homok álljon madara rendelkezésére. A madarak mindig annyit vesznek magukhoz, amennyire szükségük van. Rakhatja külön etetőbe is vagy akár szétszórhatja a kalitka alján.