Aquaristikmagazin

5 min

Ponty

A pontyok (Cyprinidae) a csontos halak (Osteichthyes) és a gerincesek legnagyobb családját alkotják. Ebből a cikkből megtudhatja, hogy mely halfajok tartoznak ide, és hogy mitől olyan különleges egy ponty.
5 min

Koi ponty (nishikigoi)

A koi ponty (más néven nishikigoi) a pontyfélék családjába tartozó díszhal, intenzív - fehér, vörös, fekete, sárga, kék és krém - színeinek köszönhetően igazán szemet gyönyörködtető hal. A nishikigoi szó jelentése brokátponty, ami az állat színpompás küllemére utal. Japánban ez a hal a szerelem és a barátság, Kínában pedig a hatalom és az erő jelképe.
6 min

Sziámi harcoshal

A sziámi harcoshal feltűnően színes, valamint kissé agresszív más halakkal és fajtársakkal. A harcoshalak (Betta) különlegesek, s minden akváriumban igazi színfoltnak számítanak. Mivel viszonylag kevéssé igényesek és könnyű a gondozásuk, az akvarisztika kezdői számára is alkalmasak.
A leghasznosabb cikkeink
Kutya Magazin Kutyafajták

Golden Retriever

A középméretű Golden Retriever (ejtsd: golden retriver) nagyon gyerekbarát és ezáltal ideális családi kutya: Emberközpontú és engedelmes, nagy a mozgásigénye, de bundája kevés ápolást kíván meg.
Kutya Magazin Kutyafajták

Tacskó

A tacskó ellenállhatatlan nézése már megolvasztotta jó pár állatbarát szívét. Tudjon meg cikkünkből mindent a kompakt személyiségű tacskóról, amely fajtát „dakszli” vagy „borzeb” névvel is illetnek.
Legfrissebb cikkek
Kutya Magazin Kutya Egészség és Gondozás

Babézia

A babézia, vagyis a kutyamalária régen a mediterrán térség betegsége volt. Időközben azonban ezért a fertőző kutyabetegségéért felelős paraziták egyre szélesebb körben terjedtek el, így már Magyarországon is egyre nő a fertőzés kockázata. A babéziát kezelni kell, különben végzetes. Alábbi cikkünk bemutatja Önnek a betegség tüneteit, annak terápiáját, gyógyulási esélyeit és a különböző megelőzési lehetőségeket is.